Cilt Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler

Cilt Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler

Cilt Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler

Cilt Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler

  Cilt çatlakları genellikle hamilelikte, ergenlik döneminde ve çok hızlı kilo alıp veren kişilerde gözlenir. Ergenlik döneminde diğer dönemlere nazaran çok hızlı gelişen ve büyüyen vücut haliyle yanında çatlakları da beraberinde getirir. Çatlak oluşumunun ana sebebi, oluştuğu bölgenin diğer bölgelere göre daha hızlı ve birden büyümesidir. Ergenlik dönemindeki bireyler bu çatlaklardan duştan sonra vücutlarına bebek yağı ya da vücut kremi-losyonu sürerek kolayca kurtulabilirler. Böylelikle cilt dokuları bozulmadan büyümeleri tamamlanacaktır.

  Hamilelik dönemindeki çatlaklar genelde karın ve kalça kısmında meydana gelmektedir. Bunun en önemli sebebi bebeğin 3.aydan sonra hızlı bir şekilde büyümesidir. Bu sebeple cilt gerginleşmeye ve bu gerginlikte cildin çatlamasına sebep olur. Yine az önce ergenlik döneminde uygulanabilecek yöntemle hamilelik dönemindeki çatlak sorunları da kolaylıkla aşılabilir.

Cilt Çatlaklarına Bitkisel Çözüm

E vitamini Yağı: Genelde kapsüller halinde paketlenen bu yağ cilt için oldukça yaralıdır. Zaten cildin E vitamine olan ihtiyacı artık her şekilde biliniyor. Siz de E vitamini yağı ile cilt çatlaklarınızın yoğun olduğu kısma masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Hint Yağı: Yoğun dokusu sayesinde oldukça bereketli bir ürün olan bu yağ leke tedavilerinde, saç bakımında, kırışıklık bakımında da kullanımıyla birlikte cilt çatlakları için de kullanılır ve oldukça etkilidir.

Kakao Yağı: Çok güzel bir nemlendirici olan bu yağ ile cildinize günde iki defa masaj yaparak çatlak görünümünü en aza indirebilirsiniz.

Cilt Çatlaklarına Kesin Çözüm | Tedavisi ve Fiyatları

Bu yağlar ile masaj yapmak cilt çatlaklarınızın rengini dengeleyebilir ve görünümünü azaltabilir. Ancak çok derin ve süregelen cilt çatlakları için medikal yöntemler tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bu klinik uygulamasında bilhassa hormon testi yapılıyor ve sizin için en uygun yöntemler ile lazer tedavisine başlıyorsunuz. Çok derin olmayan cilt çatlakları 4 ile 6 seans arasında tedavi edilebiliyorken daha derin çatlakların seans sayısı da buna bağlı olarak artabiliyor. Seans ücretleri her klinik için farklılık gösterse de ortalama olarak seans ücretleri 150 ile 250 TL arasında değişiklik göstermektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler