Cildinizin Kaderi Damağınızda!--

Cildinizin Kaderi Damağınızda!

Cildinizin Kaderi Damağınızda!--


Cildinizin yıllara meydan okuyarak dinç kalmasını istiyorsanız, yapacağınız ilk şey karbonhidratlardan uzak durmak.
Henüz kavurucu sıcaklar gelmemiş olsa da, uzmanlar tatil planları yapmaya başlayanları, güneşe ve beslenmelerine dikkat etmeleri yönünde uyarıyor. Aksi halde, cildiniz ciddi şekilde zarar görebilir.
Deri sağlığının korunmasının tek bir yolu olmadığını, dikkat edilmesi gereken çok yol olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sibel Duysak, ´´Derinin yaşlanma süreci hem içsel hem dışsal faktörlerden etkilenir´ diyor.

 


BESLENME ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞMELİ

/resimler/2018-6/12/1802012718494.jpg

 

 

 


Duysak´a göre, iyi bir cilt için en gerekli olan şey, besleyici ve sağlıklı bir diyet. Eğer iyi beslenmiyor ve vücutta zararlı etkiler bırakacak besinler tüketiyorsak, cildimizin sağlıklı olması gerçekten zor. Duysak, cildin güzel görünmesi için en önemli besinlerin meyve ve sebzeler olduğunu söylüyor. Vücut için faydalı birçok minerali ve vitamini içinde barındıran meyveler, ciltteki çatlakları, kırışıklıkların önlenmesi noktasında oldukça etkilidir.
Doğal yağlar da derinin sağlıklı olması için oldukça önemli. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağlar cilde oldukça faydalıdır. Cilt sağlığı için Omega 3 ve Omega 6´yı da bol miktarda almak gerekir. Bu yağ asitleri, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı yavaşlatır. Balık ve yeşil yapraklı sebzeler Omega 3 ve Omega 6 açısından oldukça zengindir.

 


UYKU CİLT SAĞLIĞINDA OLDUKÇA ÖNEMLİ

/resimler/2018-6/12/1802563188323.jpg

 

 

 


Düzenli bir uyku insan sağlığında birçok noktada çok önemlidir. Günlük ihtiyacımız olan uykuyu almazsak vücudumuzun dengesi bozulur ve kendimizi birçok açıdan kötü hissetmeye başlarız. Gerekli uykuyu almak, cildimiz için de çok önemlidir. Vücuttaki tüm parçalar gibi cildimiz de dinlenmeye ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. Düzenli bir uykuyu alışkanlık haline getirdiğimizde cildimizin de düzenli olarak yenilenmesini sağlarız. Gece saat 23:00´ü geçirmeyecek şekilde uyumak, cildin yenilenmesi için oldukça faydalıdır.

 


KARARINDA GÜNEŞ IŞIĞI ALINMALI

 


D vitamini vücudumuz için son derece önemlidir ve bu vitaminin sentezlenmesi için tek kaynak güneş ışığıdır. Bu yüzden gün içinde güneş ışığı almak oldukça önemlidir. Fakat, güneş ışınları gereğinden fazla alındığında cilt üzerinde oldukça kötü etkiler bırakmaktadır. Derinin yaşlanmasının yanı sıra, cilt kanseri de fazla güneş ışınlarından dolayı ortaya çıkabilmektedir. Güneş ışığını direkt olarak 20 dakika boyunca almak D vitamini sentezi için yeterlidir. Bunu aklımızda tutmalı ve özellikle güneşin tam tepede olduğu anlarda direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalıyız.

 


SİGARADAN BAŞ DÜŞMAN

/resimler/2018-6/12/1806049285853.jpg


İnsan vücuduna sayısız zarar veren sigara, cilt üzerinde oldukça büyük olumsuz etkilere sahip. Bilindiği gibi sigaranın ana maddesi nikotin. Nikotinin yanı sıra sigarada bulunan zift, katran gibi maddeler de cildin nefes almasını engelleyerek cildin sağlıksız ve soluk bir görünüm almasına neden oluyor. Havasız kalan cilt, terleme yoluyla sıvı atımını zor şekilde gerçekleştirir ve bu durum da cildin kurumasına yol açar. Kuru bir cilt de doğal olarak sağlıksız ve kötü görünecektir. Sigaranın kalp damar sağlığına verdiği zarar da bilinmektedir. Derimizde birçok kılcal damar vardır ve bu damarlar sigaradan zarar gördüğünde cildimiz kötü bir görünüme kavuşur. Bu yüzden sağlıklı bir cilt için sigarayı mutlaka bırakmalısınız.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler