Çaydanlığın İçindeki Kötü Koku Nasıl Yok Edilir?

Hazırladığımız bakım önerileri sayesinde çaydanlığınız mis gibi olacak!

Çaydanlığın İçindeki Kötü Koku Nasıl Yok Edilir?
Haberi Sesli Oku

Evimizin olmazsa olmazlarından çaydanlıklarda zamanla hoş olmayan kokular ya da kireç oluşabiliyor. Can sıkan bu durumların çözümü var; sizin için hazırladığımız bakım önerileri sayesinde çaydanlığınız mis gibi olacak!

/resimler/2018-2/7/1335130812300.jpg

 

Çaydanlıktaki kireç kalıntısı nasıl temizlenir?

 

  • Çay yaparken kullanılan çeşme suyu, zamanla çaydanlığın dibinde kireç kalıntıları oluşturur. Bu kalıntılardan kurtulmak ise aslında çok kolay! Öncelikle çaydanlığınıza 1,5 su bardağı arıtılmış su ve yarım çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ardından çaydanlığı ocağa koyup kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra çaydanlıktaki kireçler parçalanarak çaydanlığınızı terk edecektir. Sirkeli suyu döküp çaydanlığınızın içini yumuşak bulaşık teliyle temizlendiğinizde ilk günkü görünümüne kavuşmuş olur.
  • Toz kireç çözücüleri çaydanlığın içinde kaynatmak da bu problemden kurtulmanızı sağlar. Kireç çözücüyü çaydanlığa koyup üzerine su ekleyerek yaklaşık 10 dakika kaynatırsanız, kireçlerden tamamen kurtulabilirsiniz. Aman dikkat! Kireç sökücü kimyasal bir madde olduğundan, bu işlemi uyguladıktan sonra çaydanlığını bol suyla güzelce yıkamayı unutmayın.
  • Kireçlenmiş çaydanlığınız için sirke ve limon tuzu karışımı da kullanabilirsiniz. Çaydanlığa aynı oranda sirke ve limon tuzu ekledikten sonra üzerini basacak miktarda su ekleyin ve kaynatın. 12 dakika süreyle kaynattıktan sonra bulaşık süngeri yardımıyla kireçleri temizleyebilirsiniz.

İçi ve dışı kararmış çaydanlık nasıl temizlenir?

  • Çaydanlığın içinde ve dışında kararmalar oluşabilir ama merak etmeyin, bu problem için de çözümlerimiz var!
  • Kararmaları geçirmek için en sık kullanılan yöntemlerden biri çamaşır deterjanı ile temizleme yöntemidir. Çaydanlığınızın içine 1 yemek kaşığı toz çamaşır deterjanı koyduktan sonra üzerine 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte ısıtın, kararmalar yaklaşık 15 dakika içinde geçecektir. Bu işlemden sonra çaydanlığınızı bol suyla yıkamayı unutmayın. Ayrıca bu karışımla lavabonuzu ovarsanız, zorlu lekelerden kurtulabilirsiniz.
  • Kararmış çaydanlık problemi için sirke ve karbonat da kullanabilirsiniz. Çaydanlığınıza biraz su koyup içine 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. 5-10 dakika kaynattıktan sonra karışımı bir kaba dökün ve çaydanlığın içini sürterek kararmalardan kurtulmasını sağlayın. Kaba ayırdığınız karışımı çaydanlığın dışındaki kararmalar için de kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Kararan bölgeye karışımı dökün ve yumuşak süngerle ovalayarak çaydanlığınızı kararmalardan kurtarın. Çaydanlığınızı bol suyla yıkadıktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.

Çaydanlıktaki kötü kokular nasıl giderilir?

  • Bazı bitki çaylarının çaydanlıkta uzun süre durması sonucu kokuları çaydanlığa siner. Ayrıca, uzun süre kullanılmayan ve hava almayan dolaplarda saklanan çaydanlıklarda da rahatsız edici bir koku meydana gelmesi olasıdır. Peki bunun için ne mi yapabilirsiniz? Hemen anlatalım.
  • İlk olarak uygulanması oldukça basit olan yöntemi anlatalım. Çaydanlığınızı bol suyla yıkadıktan sonra içine birkaç kesme şeker atar ve bir gün boyunca bekletirseniz, kokunun dağılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Temizleme faaliyetlerinde sık sık kullanılan karbonatı çaydanlığınızdaki kötü kokulardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Çaydanlığın içine biraz karbonat serpiştirip kapağını kapatarak birkaç saat bekletin ve ardından bol suyla yıkayın, böylece kokunun gitmesini sağlamış olursunuz. Eğer koku tamamen dağılmamış olursa, aynı işlemi tekrar edebilirsiniz.
  • Çaydanlıktaki kokudan kurtulmak için yulaf da kullanabilirsiniz. Çaydanlığınızı güzelce yıkadıktan sonra içine yulaf koyup birkaç saat bekletirseniz, yulaf kötü kokuyu emecek ve kokunun yok olmasını sağlayacaktır.
  • Evinizde kedi besliyorsanız, onun için aldığınız kumu da kötü koku problemini gidermek için kullanabilirsiniz. Küçük bir çay tabağının içine kumdan döküp çaydanlığın içine yerleştirin ve çaydanlığın kapağını kapatarak 4-5 saat bekletin. Bu kumların koku alma özelliği olduğundan, çaydanlıktaki rahatsız edici kokuyu da giderecektir. Bu işlemin ardından çaydanlığınızı bol suyla yıkamayı unutmayın.

Çaydanlık nasıl temizlenir?

/resimler/2018-2/7/1336232498365.jpg

 

  • Çaydanlığın en büyük düşmanlarından olan kireç tortusundan, çaydanlığın içinde sürekli bulunduracağınız istiridye kabuğu sayesinde kurtulabilirsiniz. Oluşacak kireç, istiridye kabuğuna yapışacağından çaydanlığınız kireçle temas etmeyecektir.
  • Paslanmaz çelikten yapılan çaydanlıkları temizlemek ise oldukça kolay. Çaydanlığın içine diş temizleme tableti atıp sıcak su ekledikten sonra 1-2 saat bu şekilde bekletin ve ardından güzelce durulayın; çaydanlığınız tertemiz olmuş olur!

Kettle ve demir çaydanlık nasıl temizlenir?

  • Mutfağın sık kullanılan gereçlerinden olan kettle´ın içinde tortular birikir ve bu tortular zamanla paslanmaya sebep olabilir. Bu tortulardan kurtulmanın ise bir yöntemi var, hemen söyleyelim. Kettle´ın içine büyük bir deniz kabuğu ya da taş koyarak üzerine su ekleyin ve kettle´ı çalıştırarak suyun kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra suyu lavaboya dökerken tortulardan da kurtulmuş olursunuz.
  • Demir çaydanlığınızı temizlemek isterseniz de kolay bir yöntem var. Demir çaydanlığa soğuk su doldurduktan sonra suyun içine 60 ml. kadar su yumuşatıcısı ekleyin ve yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayın. Karışımı ateşten aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve ardından lavaboya dökün. Sonrasında ise naylon fırçayla çaydanlığın içini iyice kazıyın ve son olarak içini güzelce durulayın. Çaydanlığınız güzel bir şekilde temizlenecektir.

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aloe Vera Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.