Çatalları Ve Kaşıkları Parlatmak İçin Yapılması Gerekenler

Çatalları Ve Kaşıkları Parlatmak İçin Yapılması Gerekenler

Çatalları Ve Kaşıkları Parlatmak İçin Yapılması Gerekenler

Çatallar, kaşıklar ve bıçaklar mutfaklarımızdaki uzun ömürlü malzemelerin başında gelir. Alındıkları günden, mutfağı terk ettikleri, kullanılmayacak vaziyete geldikleri güne kadar belki de binlerce kez kullanılırlar. Bu da onların gün geçtikçe kararmasına, eski bir görünüm almasına neden olur ve masalarımızın şıklığına gölge düşürür. Bu durumda iş başa düşüyor. İşte size kolayca uygulayabileceğiniz bazı parlatma teknikleri:

 

Kararmış çatal-bıçak parlatma yöntemleri:

 

Kararan çata, kaşık ve bıçaklarınızı içine bir miktar çamaşır deterjanı eklediğiniz suda bir süre kaynatın ve sonrasında bol suyla durulayın, su lekesi kalmaması için de yumuşak bir mutfak beziyle kurulayın.

Su dolu genişçe bir kaba bir miktar sirke ilave edip çatal, kaşık ve bıçaklarınızı bir kaç saat bu suyun içinde bekletin ve bol suyla durulayıp kurulayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz.

Eğer çatal, kaşık ve bıçaklarınızın üzerinde çıkmayan lekeler varsa bir miktar karbonatın üzerine biraz sirke damlatın ve bu karışımla lekeli bölgeyi güzelce ovalayın. Bol suyla durulayıp kuruladıktan sonra lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

Kaşık, çatal ve bıçaklarınızdaki inatçı lekeler için bir diğer çözüm ise limon kabuğudur. Lekeli kısmı limon kabuğuyla dikkatlice ovalayın ve zamanzaman kaybetmeden durulayıp yumuşak bir mutfak havlusuyla kurulayın.

Yukarıda saydığımız geleneksel yöntemlerin yanı sıra bir diğer çare de marketlerden satın alabileceğiniz metal parlatıcılarıdır. Bu profesyonel malzemeler sayesinde çatal, kaşık ve bıçaklarınız ilk günkü kadar parlak olacaktır. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, malzemenin üzerinde yazan kullanma talimatını dikkatlice okumanız ve uygulamanızdır.

Bulaşık makinelerinin deterjanları parlatıcı içermekle birlikte çoğu kez çatal, kaşık ve bıçaklarınızı istediğiniz parlaklığa getirmez. Size tavsiyemiz haftada bir kez makinenizin deterjan gözüne ya da çatal, bıçak gözüne bir kaç damla çamaşır suyu ilave etmeniz.

 

 

Tavsiyelerimize uyarsanız göz alıcı parlaklıktaki çatal-kaşık-bıçaklarınızla ailenizden ve konuklarınızdan tam not almanızı garanti ediyoruz…

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler