Çatal Kaşık ve Bıçak Nasıl Parlatılır

Sofralarımızın Vazgeçilmezi olan Bıçak Kaşık ve Çatalların Bakımı Nasıl Olmalıdır

Çatal Kaşık ve Bıçak Nasıl Parlatılır

Binlerce yıl öncesinde insanlar yemeklerini pişirmeye başladıklarında keskinleştirilmiş taşlarla bıçak, içi boş hayvan boynuzlarıyla ve deniz kabuklarıyla kaşık ihtiyaçlarını giderirlerdi. Çatallar ise Antik yunan zamanından beri kullanılmaktadır. Çatalların sofralarımızda etkin bir şekilde kullanılması 1500 yıllık bir süreçten geçmektedir. Kullanım ve icat evrelerine baktığımızda ilk olarak bıçak ikincisi kaşık ve en son çatal icat edilmiştir. Çatallar ilk üretildiklerinde iki uçluydu. Çatallar zamanla değişerek günümüzde 4 uçlu halini almıştır. Çatal ilk kez olarak 11. yüzyılda, İtalya'da meyve yemek için kullanıldı. 1450'li yıllardan itibaren de, et yemeklerinde kullanılmaya başlanmıştır.  Sofralarımızın baş konuğu olan bu parçalar günümüzde içeriğindeki bileşenler sebebiyle direnç göstermeyip kararmalara ve lekelenmeler sebep olmaktadır. Bıçak kaşık ve çatallarımızın ışıl ışıl bir görünüme sahip olması ve göz alıcı olabilmeleri için çeşitli yöntemler vardır. Bunları birlikte inceleyelim.

Bıçak, Kaşık ve Çatallar Nasıl Parlatılır.

Tuzlu ve asitli yiyecekler lekelenmelere neden olacağı için bu parçaları bulaşık makinasına koymadan önce mutlaka durulayın.

Bulaşık makinasında yıkama işlemi bittikten sonra uzun bir süre ıslak olarak bekletmeyin bu lekelenmelere sebep olacaktır.  

Bıçak çatal ve kaşıklarınızın üzerine direk olarak deterjan dökmeyin aşındırıcı özelliklere sahip temizlik maddeleri zamanla yıpranmalarına sebep olacaktır. Uzun süre sabunlu veya tuzlu suda bekletmekten kaçının

Paslanmaz ürünlerinizi ıslak ve nemli bırakmayın lekenmelere yol açar ve daha sonra bunları çıkarmak zorlu bir işlem olarak size geri döner.

Bıçak çatal ve kaşıklarınızın pırıl pırıl bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız sirke ve su karışımı sizin için harika sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Sirkeli suda beklettiğiniz bıçak çatal ve kaşıklarınız parlak bir görünüm elde edecektir.

Bir diğer parlatma yöntemi ise karbonat ve sirkedir. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra lekeli bölgelere uygulayın daha sonra durulayıp elde ettiğiniz ışıltıyla övünebilirsiniz.

Bıçak çatal ve kaşıklarınızın paslanmışsa yeni bir takım almak yerine su ve karbonatı karıştırarak macun haline getirin daha sonra paslı bölgeye uygulayın ovaladıkça elde edeceğiniz güzel sonuca limonda eşlik edebilir.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler