Çamaşır Yıkama Rutinini Kolaylaştırmak

Çamaşır Yıkama Rutinini Kolaylaştırmak

Çamaşır Yıkama Rutinini Kolaylaştırmak

Çamaşır Yıkama Rutinini Kolaylaştırmak

Çamaşır makineleri son yıllarda hayatımıza girdiğinden beri, çamaşırları yıkamanın kolaylaştığını düşünsek dahi özellikle kalabalık ya da çocuklu bir evde yaşıyor iseniz, çamaşırları yıkama, kurutma ve de asma işlemleri saatlerinizi alacaktır. Kirli sepetini de tam boşalttım diye sevinecekken, birkaç saat içinde bir bakarsınız yeniden dolmuş olabilir. Henüz askıdaki çamaşırlarınız dahi kurumadan yenilerini tekrar yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Kuruyanları toplamak, sonrasında katlamak ve sonra ütülemek de başlı başına birçok saatler almayı başarıyor. O zaman çamaşır yıkama rutininizi daha da kolay bir hale getirmek ve de kendinize daha da fazla zaman ayırabilmek için aşağıdaki yöntemleri denemelisiniz. İşleri belli bir düzene oturttuğunuzda çamaşır yıkamanın aslında o kadar da eziyetli iş olmadığını anlayacaksınız.

 

Kıyafetleri Satın Alırken Mutlaka Yıkamasınıda Düşünün

 

Akıllıca bir alışveriş etmek sizin için çamaşır yıkama işleminizi de kolaylaştıracaktır. Bir kıyafet satın almadan önce kesinlikle yıkama talimatını da inceleyin. Eğer ki benzer bir kumaş türünden bir kıyafetiniz yoksa ya da özel bir bakım gerektiren kıyafetse, onu satın almamaya çalışın. Çünkü bu büyük heveslerle aldığınız ürün, daha sonradan başınıza bir iş açabilir.

 

 

• Tüm kıyafetleri ceplerini kontrol ettikten sonra kirli sepetine atmalısınız.

• Tüm fermuarlar mutlaka kapatılmalı.

• Tüm kıyafetler kesinliklea ters çevrilmeli.

 • Kıyafetler asla biç içe atılmamalı. (Örneğin bir pantolonun içinde bulunan iç çamaşırı ya da dtişörün içinde de atlet kalmamalı)

• Kirlilere atılmadan önce mutlaka tüm kıyafetler iyice kontrol edilmeli ve de yıkamadan önce mutlaka özel işlem gerektiren bazı lekeler varsa bu kısımlar mandal takılarak işaretlenmeli.

 

Aynı zamanda kendinize bireysel kirli sepetleri edinmek de akıllıca olacaktır. Bu sayede herkes kendi sepetindeki çamaşırların durumundan sorumlu olacaktır. Ayrıca acil bir sepet de oluşturabilirsiniz. Çocuklarınız lekeli kıyafetlerine kendi kendileri müdahale edemeyecek bir yaştaysa, sizin acil ilgilenmeniz için de kıyafetlerini ya da okul üniformalarını bu sepete bırakabilirler.

 

Kirli Sepetlerini Ayrıştırın

 

Her seferinde bütün kirli sepetini boşaltıp onları tek tek ayrıştırmak istemiyorsanız eğer, bu işienı baştan yapın. Beyazlar için, koyu renkliler için, açık renkliler için, yünlüler için birden fazla olacak şekilde kirli sepeti edinirseniz eğer bu uğraştırıcı işten kurtulmuş olursunuz. Bütün aile üyelerinin çamaşırlarını bu kurallara uygun bir şekilde sepete atmalarını isteyebilirsiniz.

 

Kuru Temizleme İşinizi Basitleştirin

Bir kirli sepetiniziniçinde sadece kuru temizleme ile yapılabilecek çamaşırlar olsun. Hassas çamaşırınızın diğerinin arasına karışarak hepten ziyan olmasını istemezsiniz. Eğer ki çok fazla kuru temizlemeye ihtiyaç duyankıyafetiniz varsa, eve gelip teslim alma hizmetindi bulunduran bir kuru temizleme şirketi ile anlaşın ya da her gün gittiğiniz yolunuzun üzerinde kuru temizlemeci bulmayı deneyin. Eğer ki bu işi belirli düzene oturtursanız, kuru temizlemeyi bekleyen kıyafetleriniz de aylarca bir köşede kalmayacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler