Tarih: 02.11.2024 06:24

Buzlar Nasıl Kokmadan Muhafaza Edilir?

Facebook Twitter Linked-in

Buzlar Nasıl Kokmadan Muhafaza Edilir?
Dondurucular ve buzdolaplarındaki bir takım kokular kolayca açık buz bölmelerindeki buzlara da siner. Buz, hoş olmayan kokuyu içerisine çekmekle kalmaz, aynı zamanda tadını da kendisine alır. Kokunun sebep olduğu ürünü bulmak ve bu ürünü ortadan kaldırmak bu sorunu çözmeniz için yeterli olacaktır. Dondurucudaki gıdaları paketlerken özen göstermek kokunun oluşumunu engellemeye yarayacaktır.
Buzların Kokması Nasıl Engellenir?
Dondurucuda bulunan tüm ürünler çıkartılır. Uzun süredir kullanılmamış ve kullanılmayacak, ömrü bitmiş gıdalar ayrılır. Soğan, et gibi kokuları keskin olan gıdaların kokuları dondurucuya nüfuzu daha hızlı olur. Kokuların buzlara sinmemesi için bu gibi ürünlerin paketlenmesine daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Dondurucunun buzlanmaması için buzdolabının modeline göre defrost düğmesine basılır. Tüm buzların erimesi ve dondurucuya sinmiş olan kötü kokuların gitmesi sağlanır. Buzluktaki buz bölmesi buzluktan çıkartılır ve içerisindeki buzlar temizlenir. Buz bölmesindeki kokuları gidermek için 4 yemek kaşığı karbonat ile 1 litre su karıştırılarak bir solüsyon hazırlanır. Hazır olan solüsyon ile çıkartılan buz bölmesinin iç yüzeyleri temizlenir ve durulanır. Dondurucuya herhangi bir ürün yerleştirmeden evvel dondurucunun bölmesinin tamamen kuru olduğundan emin olunmalıdır. Geriye kalmış olan kabartma tozu ile yapılmış solüsyon ile tüm dondurucunun iç bölümü silinir.
Karbonat doğal olmasının yanı sıra etkili bir temizlik malzemesidir. Kokuları yok edebilme özelliği sayesinde kullanıldığı ortamdaki tüm kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur.
Dolabın iç tarafının temizliği tamamen bittikten sonra bir kabın içerisine 4-5 yemek kaşığı kadar karbonat eklenir. Bu kap dondurucunun iç kısmına ağzı açık kalacak şekilde yerleştirilir. Açıkta bırakılan karbonat dolaptaki tüm kokuları yok ederek dolabın havasının her zaman tazeliğini korumasını sağlayacaktır. Dondurucu kokusu eğer bu durumda bir süre sonra tekrarlanırsa bırakılan karbonat yenilenerek tekrar dondurucuya konulmalıdır.
Buz kokmalarının önüne geçmenin bir diğer işe yarayan yolu ise buzları kapalı kaplarda muhafaza etmek ve buz dondurma poşetlerini kullanmaktır. Havanın ve ortamdaki kokuların buz ile temasını önleyen bu kaplarda, koku ve lezzet değişimine neden olmadan buz hazırlanabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —