BULAŞIK VE ÇAMAŞIRLAR YIKANIRKEN TASARRUF EDİN

Hem Zamandan Kazanın Hem de Tasarruf Edin.

BULAŞIK VE ÇAMAŞIRLAR YIKANIRKEN TASARRUF EDİN

                Artık günümüzde hemen hemen her evde bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi bulunuyor. Bu iki beyaz eşya günümüzde ev hanımlarının en büyük yardımcıları arasında yer alıyor. Çalışan bayanların sayısının giderek artması ev içerisindeki işler için daha az zamanda daha çok iş yapma zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Teknolojinin nimetleri arasında yer alan çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi sizlere kolaylıklar sağlarken bazı yükümlülükler de getiriyor. Örnek vermek gerekirse; elektrik faturası, çamaşır deterjanı, bulaşık tableti, makine tuzu gibi ekstra unsurlar bütçenize yük olmaktadır. Bunun yanında kazancınız ise hem zaman hem de emeğiniz olmaktadır.

/resimler/2017-12/21/1050353540405.jpg

                Bulaşık yıkarken nasıl tasarruf edebilirsiniz önce bu konuya değinerek başlayalım. Bulaşıkların tamamını makinede yıkayacaksınız diye bir kural olmadığını unutmayınız. Yani yeri geldiğinde elinizde de bulaşık yıkamalısınız. Örnek vermek gerekirse; arkadaşlarınızla kahve içtiniz, fincanları hemen makineye atmak yerine elinizde yıkayabilirsiniz. Tabi elinizde yıkarken de su tasarrufuna dikkat etmelisiniz. Bulaşık makinesi kullanımında ise makinenin tamamen dolduğundan emin olmalısınız. Çünkü tek seferde ne kadar çok bulaşık yıkanırsa o kadar tasarruf edersiniz. Fakat bu konuda abartıya kaçarak olması gerekenden fazla bulaşığı makineye koymak sizlere tasarruf ettirmeyecektir, çünkü bulaşıklarınız temiz olmayacağından dolayı yeniden yıkanması gerekecektir. Bu da ekonomik anlamda yük getirecektir. Bulaşık makinesinde bulaşıklarınızı yıkarken uzun programlar yerine daha kısa programları tercih edin. Aşırı yağlı bulaşıklar olmadıkça kısa programlar işinizi görecektir. Ayrıca sıcaklık değerini de en yüksek sıcaklığa getirmek her zaman daha çok enerji tüketimine neden olacaktır. Bu nedenle hem program uzunluğu hem de su sıcaklığına dikkat etmelisiniz.

                Çamaşır konusunda ise çamaşırı elde yıkayın gibi bir tavsiye vermek mümkün değildir. Çünkü çamaşırı elde yıkamak oldukça eski zamanda kalan bir durum ve ciddi zaman ayrılması gerekiyor. Çamaşır yıkanırken dikkat edilmesi gereken bir durum çamaşır makinesini normal düzeyde doldurmanız gerektiğidir. Bakın aşırı doldurun tavsiyesi vermiyoruz çünkü çamaşır makineleri hareketli aksamlara sahip olduğundan dolayı aşırı yükleme yapmak ilerleyen süreçte makinenizin yeniden arızalanmasına neden olacaktır. Bu nedenle ileride tamir ücreti ödemek yerine makinenizi ideal kullanım koşullarında kullanmak katkı sağlayacaktır. Çamaşırlarınızı özelliklerine göre programlarda yıkamalısınız. Olabildiğince kısa programlarda kullanmak avantaj sağlayabilir. Fakat çamaşırlar üzerindeki bakteriler ve lekelerin temizlenebilmesi gerektiğini de unutmamalısınız. Bu nedenle ideal kullanım şartlarını takip etmek yerinde olacaktır.

/resimler/2017-12/21/1051436041768.jpg

                Hem çamaşır makinesi hem de bulaşık makinesi kullanırken kireçlenme durumunu takip etmelisiniz. Ayrıca her iki beyaz eşyayı kullanırken enerji servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek tarifenizin en uygun zaman aralığını öğrenerek indirimli elektrik tüketim saatleri arasında makineleri çalıştırmak ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır. Her iki beyaz eşyanın da sık kullanılması gerektiği durumlarda hareketli aksamların soğuması için gerekli zaman aralığını iyi ayarlamanız makine sağlığı açısından oldukça önemlidir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler