Bulaşık Makinesine Konulmayan Mutfak Malzemeleri

Bazı malzemeler var ki kesinlikle üşenmeyipedip elde yıkamak gerekiyor.

Bulaşık Makinesine Konulmayan Mutfak Malzemeleri

 Makineye konmayacak bu ürünler neymiş bir bakalım.

Özellikle kalabalık ailelerde bulaşık her daim sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yemekten sonra çıkan bulaşıkların üstesinden gelmenin en kestirme yolu bulaşık makinesi olarak görülüyor. Bu durumuyla da bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran temel aletlerin başında. Fakat bazı mutfak eşyalarıı makineye atmak hem sağlığımız hem de ürünlerin kalitesi açısından sakıncalı. Bir kereden bir şey olmaz denilmemeli ve  yazımız okunmalı.

Dökme Demir Tencereler

Dökme demirden yapılmış ürünler tahmşn edildiğinden daha hassas yapıya sahipler. Dökme demir ve tencereler bulaşık makinesine konulduğu zaman, makinenin yarattığı yüksek ısı ve buhar, üründe oksitlenmeye neden oluyor. Oksitlenmiş tencerede veya tavada yemek pişirmek sağlığımız için olduça zararlı bir durum yaratıyor. Bu yüzden dökme demirden yapılmış bütün ürünleri elde yıkamak en sağlıklısı.

Bakır Ve Aleminyum Tencereler

Bu tür tencereler bulaşık makinesinde girdiği zaman üst tabakaları sıyrılıyor. Ayrıca renkleri de değişen bu ürünler sonuç olarak sağlıksız birer yüzeyle makineden çıkıyor. Bu yüzden bakır ve aleminyumdan yapılmış bütün malzemelerinizi elde yıkamanız en sağlıklısı.

Yanmaz Yapışmaz Tava

Yapışmaz tavaların yapışmazlık özelliğinin korunması için elde yıkamak gerekiyot. Bu ürünlerin nasıl yıkanacağım üretici firma tarafından belirtiliyor olsa da elde yıkamayı akıldan çıkartmamak gerek.

Bıçakların Kalitelisi

Pahalı denilebilecek veya keskinliği çok yüksek olan bıçakların makinede yıkanması, onları aşındırıp körleştiriyor. Bu tür bıçaklarınızı elde yıkamanız, onlardan yüksek verim elde etmeniz açısından önemli. Yıkadıktan sonra da temiz bir bezle kurulayıp kaldırmalısınız.

Kristallere Dikkat

Parlaklığıyla dikkat çeken kristallerinizi zaten bulaşık makinesine emanet ettiğinizi düşünmüyoruz. Fakat yine de söylemekte fayda var: bulaşık makinesi kristalerinizin parlaklığını söndürüp onları aşındırabilir. Bü yüzden mıutlaka elde ve özenli yıkamak gerekir.

Porselen Ürünler

Tüm porselenler elbette elde yıkanmaz. Günlük kullandıklarınızı makineye atamanız yerinde  olabilir. Fakat arada sırada kullandığınızı, pahalı ve değerli porselen ürünlerini veya mutfak eşyalarını mutlaka elde yıkamak gerekiyor.

 

Plastikler

Yine bütün plastikler bu kategoriye girmese de genel olarak plastikleri elde yıkamak en doğrusu. Özellikle yumuşak plastikler makinenin buharı ve sıcağı dolayısıyla şeklini kaybediyor bundan da önemlisi kanserojen özelliği aktifleşiyor. Bu yüzden mutlaka elde yıkamak gerekiyor. Baze sert plastikler makineye uygun ancak bunlarında kullanma talimatlarından emin olmak gerek.

 

Tahta Malzemeler

Tahta mutfak eşyaları suyu emdiğinden dolayı için ekimyasal ürünleri daha fazla hapsedebiliyor. Bu da üzerine konulan besine geçebiliyor. Bazılarıysa maknenin içinde soyulup cilasını kaybediyor. Elbette bazıları makineye koymak için uygun. Fakat yine koyulup koyulmadığından emin olmak lazım. İşimi garantiye alayım diyorsanız kesme tahtanızı ve diğer tahta ürünlerinizi elde yıkamanız en doğrusu.

 

Termoslar

Bu ürünler de kesinlikle elde yıkanmalı ve özelliğini kaybetmemesine böylece özen gösterilmeli.

 

Üzerinde Etiket Bulunan Ürünler

Genellikle cam eşyaları değerlendirmek amacıyla bu ürünler etiketiyle beraber makineye atılır fakat bu çok yanlıştır. Çünkü ürünün üzerindeki etiket makineye zarar verebiliyor. Bu yüzden önce etiketi söküp daha sonra makineye atmak en doğrusu.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler