Bu Tatile Neden İhtiyacın Var? Peki Amacın Ne?

Bu Tatile Neden İhtiyacın Var? Peki Amacın Ne?

Bu Tatile Neden İhtiyacın Var? Peki Amacın Ne?

Bir koalaya mı sarılmak istersiniz yoksa trüf mantarının tadına mı bakmak istersiniz? Bu büyük çelişkiden sizi kurtarıyoruz Nereye gitmek istediğinize karar veremiyorsanız bu yazı tam da size göre

Dünya gezmek için çok büyük ama ulaşmak için çok küçük. Tatil yapmak için o kadar çok alternatifimiz var ki. Nereye, nasıl ve neden gideceğimizi bilmek ve daha da önemlisi buna karar vermek büyük maharet gerektiriyor.

İşte tatile çıkmak veya tatil yeri yeri seçmek için dikkat etmeniz gereken noktalar. Bir kaç ana başlık altında yazacağımız bu maddeleri kendinize göre yorumlamanız mükemmel tatil kararı verebilmeniz için size yetecek.

 

/resimler/2018-6/27/1234502829779.jpg

Bu Tatile Neden İhtiyacın Var? Peki Amacın Ne?

 

 

Bu soruya vereceğiniz cevap ne kadar güçlü ise tatil planınızı hayat geçirmeniz de o kadar gerçekçi bir eyleme dönüşecektir. Amacınız sadece sosyal medyada fotoğraf paylaşmak ise bu yeteri kadar güçlü bir neden oluşturmayabilir. Bu yüzden neyi ne kadar istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Güç şartlarda kazandığınız paranızı amaçsız bir tatile vermek kadar kötüsü olamaz. Bu yüzden karar verirken nedenlerinizi çok net ve güçlü bir şekilde kendinize anlatmanız gerekiyor. Hatıra biriktirmek mi?, İnstagram da fotoğraf paylaşmak mı?. Seçim sizin

 

 

Tatile Kim veya Kimlerle Çıkacaksın?

/resimler/2018-6/29/1603046415800.jpg

 

 

Aile, iş arkadaşları, mahalleden arkadaşlar. Hepsi de o an içinde bulunduğunuz duruma göre harika seçenekler. Ancak her seçenek için belirli bazı planları da yapmanız gerekiyor.
Örneğin aileniz ile birlikte çıkacağınız bir tatile tek başınıza karar veremezsiniz. Çocuğunuz var ise onları merkeze alarak ve öncelikleri onlara göre belirlemeniz sizi de mutlu edebilir. Ancak bunu yaparken yani çocukları merkeze almaya çalışırken kendinizi tatilin dışında bırakarak sadece çocuk bakıcısı konumunda bırakmayın. Çünkü çocuklarınıza evden dışarı çıkmadan da bakabiliyorsunuz.

Arkadaşlarınız veya sadece sevgilinizle mi çıkacaksınız. Yine aynı kural geçerli. Tek başınıza karar vermeyin. Çünkü tatil ikinizin birden yapacağı ve ortak zevk almanızı sağlayacak bir eylem. Her yıl tatil yapma planı yaptığınız uzun süreli bir ilişkiniz veya arkadaş çevreniz var ise dönüşümlü karar vermek de güzel bir seçenek olabilir. Bu yıl sevgiliniz Amerika Kaliforniya´da bulunan Napa Vadisinde şarap tatmak isteyebilir. Bir sonraki yıl da siz, Yalova´daki Erikli Yaylası´nda Off-Road yapmak isteyebilirsiniz. Denemeye değer.

 

 

Yolda Ne Kadar Zaman Geçirmek İstediğinize Karar Verin

Çünkü yolda geçirilen süre tatilinizden çalabilir veya tatilin ta kendisi olabilir. Kimi insanlar yolda uzun süre geçirmeyi severler. Onlar için tatilin yarı anlamıdır bu. Şehirler arası otobüslerin uğradığı bir dinlenme tesisinde veya yol üzerindeki bir okulun bahçesinde mola vermek bile tatil için değişik bir tat olabilir.

 

 

Ne Tür Bir Keyif Arıyorsunuz? Keyfin Tanımı Sizce Nedir?

Macera mı yaşamak istiyorsunuz yoksa rahatlamak mı? Otellerde mi konaklamak istiyorsunuz yoksa bir çadırda mı? Sizin için damak tadı mı önemli yoksa ne olsa karnımı doyururum mu? Lüks mü arıyorsunuz basitlik ve sadelik mi? Bu soruların cevapları kişisel deneyim ve geçmişinize göre şekil alacaktır. Bir liste halinde bu tür sorular sorarak cevaplarınızı yazın ve kararınızı ona göre verin

 

 

Ne Kadar Vaktiniz Var?

Genellikle tatil süreleri kısıtlı olur. İnsanlar çalışma hayatlarına kısa molalar vererek tatil yapmayı ve rahatlayarak daha verimli çalışmayı amaçlar. Bu nedenler ağırlıklı olarak 1-3 hafta aralığında tatil süreleri tercih ederler. Tabi bu da tatilin içeriğine doğrudan etki eder.

Kısa süreli tatillerde başınızı ağrıtabilecek bir küçük noktaya dikkati. Dar zamanda fazla aktivite yapmaya çalışmak sizi, fiziksel ve ruhsal açıdan yorabilir. Buna dikkat.

Tatilinizin süresine göre yolda geçireceğiniz süreyi, aktiviteler için ayıracağınız vakti ve gideceğiniz yeri iyi planlamanız gerekiyor.

 

 

Tatil İçin Ne Kadar Para Harcayacaksınız?

Bütçe planlaması, tatile çıkmak için yukarıdaki kararlardan sonra şekillenebilir. Çünkü her seçenek ve destinasyon için mutlaka uygun fiyatlı bir seçenek bulabilirsiniz. Ne tür bir tatil yapmak istediğinize karar verdikten sonra elinizdeki bütçeye bakarak gidebileceğiniz yerlerin bir listesini çıkarın ve içlerinde en çok gitmek istediğiniz yerde karar kılın. Uluslar arası bir seyahate çıkacaksanız bütçe planınızı o ülke´nin döviz kuruna göre yapmanız elbette gözden kaçırmamanız gereken bir detay.

Sezon harici gidebileceğiniz rotalar size çok büyük mali avantaj sağlayacaktır. Sezonda gecelik fiyatı 100 euro olan bir otelin oda başı fiyatı sezon sonu veya sezon öncesi veya sonrasında 50 euro´nun da altına düşebilir.

 

 

Güldürürken Düşündüren mi?

Hep deriz ya. Güldürürken düşündürmeli. Tatil için uyarlarsak; “tatil gezdirirken öğretir mi? Sorunu cevabı yüksek ihtimalle evet. Bir dil öğrenmeyi istiyorsunuz veya o dil ile ilgili hali hazırda bir eğitim alıyorsunuz. Neden o dilin konuşulduğu ülkelere gitmeyesiniz ki?

Konuyu sadece dil ile sınırlandırmak da eksik bir yaklaşım olabilir. Örneğin Alpler´de kayak yapmayı veya Avustralya kıyılarına sörf yapmayı öğrenebilirsiniz. Uzakdoğu´da tüplü dalış dersleri veya Tayland da masaj eğitimi alabilirsiniz. Listeyi uzatmak mümkün. Siz yeter ki ne öğrenmek istediğinize karar verin.

 

 

Siz Hangi Mevsimsiniz?

/resimler/2018-6/27/1233466578659.jpg

 

 

Bu soruya vereceğiniz cevap tatil planlama aşamasının yarısının bitmesi demek.
Yaz veya kış insanı mısınız? Ya da iflah olmaz bir sonbahar melankoliği misiniz? Genel olarak yaz tatilleri tercih ediliyor olsa da azımsanmayacak ölçüde kış ve sonbahar aylarını tercih edenler de var. Örneğin Şanlıurfa bir çok açıdan sonbahar mevsiminde tercih edilen bir destinasyon. Burada hava sıcaklığı da, yaz boyunca imal edilen kurutmalık ürünlerin sonbaharda satın alınabiliyor olması da etken

Gitmeyi düşündüğünüz yerin mevsimsel özelliklerini araştırarak size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

 

 

Kruvaziyer Turizmi veya Gastronomik Turlar. Harika Seçim Olabilir

Son yıllarda oldukça popüler hale gelmeye başlayan kruvaziyer turizmi çok fazla dolaşmak istemeyen, her şeyin bir arada bulunduğu bir paket isteyenler için iyi bir seçenek olarak görülebilir. AVM kültürünü iliklerine kadar yaşayan bizler için daha tercih edilebilir bir tatil seçeneği olabilir. Konaklama, alışveriş, aktivite gibi farklı işler için farklı planlamalar ve bütçeler hazırlamak zorunda değilsiniz.. Hepsi bir yerde. Fena görünmüyor.

Son yıllarda özellikle ekonomik olarak üst düzey turistlerin tercih ettiği gastronomi turizmi, eğer mali imkanlarınız el veriyorsa mutlaka değerlendirmeniz gereken bir seçenek. Sadece bu turizm türü için kurulmuş tesisler, yapılan yiyecek festivalleri ve hazırlanmış özel turizm bölgeleri var dünya üzerinde. Hiç de azımsanmayacak sayıda turist kafileleri Trüf Mantarını, Chanti Şarabını, Lucca Usta´nın Zeytinyağı´nı, Floransa Usulü Et Yemeklerini tadıp yiyebilmek adına İtalya´da bulunan Toscana Bölgesine gidiyor. Siz de denemelisiniz

 

 

Tatil İçin Bütçeniz veya Zamanınız Yok mu? Üzülmeyin

Sadece aracınızın yakıt parasını ayarlayın yeter. Evinize yakın yerlerde mutlaka ama mutlaka gidip görmeniz gereken bir tarihi kalıntı, bir deniz kenarı veya bir manzara vardır. Belki adınız bile duymadığınız bir yerdir. İnternetten araştırın ve günübirlik bir tur ile kendi kendinize bir ödül verin. Böyle yaparak hem tatil enerjisini alabilir hem de tatilin fiziksel yorgunluğuna maruz kalmadan evinize dönebilirsiniz. Paranızın cebinize kalması da cabası.




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler