Bu Doğal Sinek Kovucularla Sinekleri Evinizden Uzak Tutun--

Bu Doğal Sinek Kovucularla Sinekleri Evinizden Uzak Tutun

Bu Doğal Sinek Kovucularla Sinekleri Evinizden Uzak Tutun--


Evdeki sineklerin yaz sıcaklarıyla birlikte artışa geçmesi birçok kişi için yazın en sevilmeyen yanıdır. Kara sinekler sadece vızıltıları ve yaydıkları mikrop ile rahatsız etse de, sivrisinekler kanımızı emerek tüm vücudumuzu yara içinde bırakabilir. Birçok insan sinekleri evinden uzak tutmak için çeşitli yöntemler aramaktadır. Bu yazımızda, sinekleri evinizden uzak tutacak doğal yöntemleri sizinle paylaşacağız.

 

                      /resimler/2018-6/20/1539105276385.jpg

 

 

1. Karanfil ve limon

Bu iki bitkinin, yemeklere güzel aromalar katma haricinde de etkili vardır. Sineklerle mücadeleyi kolaylaştıran doğal antibakteriyellerdir. Bir limonu ikiye bölüp on iki karanfili de limonun içine sokun. Odalarda pencerelerin yanına ya da köşelere koyun. Saldıkları koku, sinekleri uzaklaştıracaktır.

 


2. Lavanta

Lavanta, sinekleri uzak tutacak şeylerin başında gelmektedir. Kokusu da güzeldir ve böylece parfüm görevi de görür. Bir saksıya lavanta ekip, sinekleri odadan ve evden uzak tutabilirsiniz.

 


3. Votka ile dolu su torbaları

Kapanma özelliği olan bir torbayı yarı yarıya votka ve suyla doldurup pencere kenarlarına koyabilirsiniz. Sudan yansıyan güneş ışığı sayesinde sinekler içeri giremez. Ayrıca vokta kokusu sinekleri kaçırır.

 


4. Sirke

Sirke kuvvetli bir antiseptiktir ve aynı zamanda muhteşem bir sinek kovucudur. Yarım bardak sirkeyi ısıtıp, on damla sıvı sabunla karıştırıp, sineklerin hücum ettiği bölgeye koyun. Bu kabın içine dolaşan sinekleri atın.

 


5. Nane

Sinekler nanen kokusundan nefret eder. Yirmli damla nane yağını yarım bardak suyla karıştırıp bir kavanoza koyun. Kavanozun içine bir de sünger koyun ve kapağı kapatın. Bir gün bekledikten sonra kavanozun kapağını açın. Çok güzel bir esans yayılacak ve sinekler uzaklaşacaktır.

 


6. Sarımsak

Sarımsak harika bir antiseptik ve dezenfektandır. Kokusu da sinekleri kovar. Evdeki birkaç kaba sarımsak koyara sinekleri uzak tutabilirsiniz.

 


7. Salatalık

Salatalığın olduğu yere asla gelmeyen sinekler, salatalık olan yere yumurta da bırakmaz. Salatalık dilimlerini sineklerin fazla olduğu alanlara koyarak, sinek sayısını en aza indirebilirsiniz.
Anahtar kelimeler: sinek kovucu, doğal sinek kovucu


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler