Bu Çiçeklerin Hızı Sizi Heyecanlandırabilir--

Bu Çiçeklerin Hızı Sizi Heyecanlandırabilir

Bu Çiçeklerin Hızı Sizi Heyecanlandırabilir--
Haberi Sesli Oku

 

Çiçeklerin hızlı büyümesi heyecan verici olabiliyor. Siz de çiçek yetiştirirken sabırsız olanlardansanız yazımıza göz atın

Sebzeler ve meyveler fiziksel olarak bedeninizi besler ama ya çiçekler. İşte onlar ruhunuz için eşsiz bir besin kaynağıdır. Kışın solacağını bilseniz bile yaz başlarken yetiştirdiğiniz çiçekler size huzur verir, keyif verir.

Çiçeklerin ortak özellikleri sebzelere oranla çok daha kısa sürede ve hızla yetişip büyümeleridir.Kısa çimlenme süreleri çiçekleri evde yetirmek için ideal birer bitki haline getirir.

Genellikle 4-8 hafta içinde tohumdan çiçeğe dönüşebilen bitkiler yetiştirenler için de ayrı bir keyif kaynağı olur. Çünkü bir çok amatör bahçıvan için o tohumların küçücük bir çekirdek iken toprağı delip dışarıya çıkmaları ve rengarenk çiçeklere dönüşmesini izlemek büyük bir ödüldür.

Ben çok sabırsızım. 4 hafta bekleyemem diyenler için en hızlı filiz veren ve büyüyen çiçek türlerini sıralıyoruz

 

Deliotu

/resimler/2018-6/27/1222324377973.jpg

 

Turpgiller familyasından gelen bu bitki genellikler bahçelerde süs bitkisi olarak dikilir ve inanılmaz bir sürede sadece 7 günde filiz verir.

 

Horoz İbiği


/resimler/2018-6/27/1223464691848.jpg

 

 

Botanik alanında celosia olarak bilinen horoz ibiği deliotu gibi 7 günde filiz vermeye başlar

 

 

Peygamber Çiçeği

/resimler/2018-6/27/1224430474152.jpg

 


Çok kolay yetişen ve bilgisi olmayan birinin dahi kolaylıkla yetiştirebileceği bu çiçek yine 1-2 hafta içinde filiz verebilir.

 

 

Kadife Çiçeği

/resimler/2018-6/27/1225240790435.jpg

 


Türkiye´nin hemen her yerinde görülebilen ve yetiştirmesi çok kolay olan bu çiçek 5-7 gün civarında filiz verebilen bir çiçektir.

 



Kozmos Çiçeği

/resimler/2018-6/27/1225498600838.jpg


Her tür toprakta yetişebilme özelliğine sahip bu çiçek büyük öbekler halinde yetiştirilebilir ve yine kadife çiçeği gibi 5-7 gün arasında filiz verebilir.

 

Güneş Şapkası Çiçeği

/resimler/2018-6/27/1226167975940.jpg

 


Kendi kendine döktüğü tohumları sayesinde yayılan ve öbekler oluşturan bu çiçek bakımının kolay olması ve 2 hafta gibi bir sürede filiz vermesi nedeniyle tercih edilebilir.

 

Hüsnüyusuf Çiçeği

Karanfilgiller ailesine mensuptur. Kokusu çok güzel olan bu çiçek yabani olarak dağlarda da yetişir. Kendi tohumlarını dökerek bir sonraki sene kendi kendine açabilir. 2 hafta gibi bir sürede filiz verebilir.

 

 

Böğürtlen Zambağı Çiçeği

Çok güzel bir kokuya sahiptir. Sarı,Beyaz veya pembe renkli olabilirler. 1-2 hafta içinde filiz verebilirler.

 

 

Battaniye Çiçeği

Türkiye´de çok bilinmeyen bir çiçektir. Sert iklimlere de uygun olabilir. Yetiştirmesi çok kolaydır. 10 gün gibi bir sürede filiz verebilir.

 

 

Râna Nakıl Çiçeği

25 santim boya ulaşabilen otsu çiçektir. Mayıs ve temmuz ayları arasında güzel görünümlü çiçekler açar. Tohumları 2 hafta içinde filiz verebilir

 

 

Gavura Çiçeği

Pembe kelebekler çiçeği olarak da anılır. Çok uzun ömürlü çiçeklerdir. Bahar aylarında çiçek açar ve kış yaklaşırken yapraklarını döker. Güneşe karşı oldukça sağlamdır ve az su ile hayatta kalabilir. 3 hafta içinde filiz verebilir

 

 

Çin Karanfili

Kokusu oldukça yoğun olan bu çiçeğin 300 civarında çeşidi vardır. Sahil kesimlerinde kendi kendine yetişebilir. Türkiye´de de tespit edilebilen 60 ın üzerinde çeşidi vardır. 2 hafta içinde filiz verebilir.

 

 

Cennet Kuşu Çalısı

Cennet çiçeği, Tavus çiçeği, Aslan bıyığı, Bodur akasya da denilebilen bu bitki Temmuz ve Ağustos aylarında çiçek açar. Güneşi çok sever ve 6 saat güneş ışığı almak ister. 2 hafta içinde filiz verir.

 

 

Ezan Çiçeği
Ezan okunmasına bağlı olarak açılıp kapandığı ile ilgili bir mit gelişmiş olsa da milyonlarca yıl önce var olduğu düşünülen bu çiçek çok zarif ve hızlı büyüyen bir bitkidir.

Çiçeklerle ilgili bir kaç örnekten sonra şimdi de bu bitkilerin bakımı ile ilgili genel bazı kurallardan bahsetmek gerekiyor. Hemen hemen tüm çiçekler narin yapıdadır ve hassas bakıma ihtiyaç duyarlar. Onlara bu bakımı veremezseniz çabucak solabilirler.

Çiçek ile ilgili saksı seçimine dikkat edin. Kullanacağınız saksının boyutu ve şekli ile ilgili mutlaka bir bilene danışın
Çiçekler en çok böcek çeken bitkilerdir. Bu yüzden bitki koruma ürünlerini kullanabilirsiniz.
Saksınız büyükse ve içinde eskiden kalmış bir toprak var ise ekimden önce toprağı kaldırarak havalandırın ve mümkünse bir miktar toprağı kaldırarak yerine yeni toprak koyun
Sulama için mümkün olduğu kadar doğal su kullanmaya çalışın (yağmur suyu, şişe suyu gibi). Yapraklarına püskürteceğiniz su kireçsiz olmalı. Böylece yapraklarda kireç lekelerinin önüne geçebilirsiniz.
Kuru dalları, çiçekleri, yaprakları kesin. Büyüyememiş çiçek kozalarını da kesmenizde yarar var. Çünkü bu kozalar büyüyebilmek için tüm suyu ve minerali içine çekerek halihazırda açmış olan çiçeklere yeterli mineralin gitmesini engeller.

 


Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Seyahat Ederken Sağlıklı Beslenme

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.