British Colonial dekarasyon tarzı nedir?-

British Colonial dekarasyon tarzı nedir?

British Colonial dekarasyon tarzı nedir?-


Dekorasyon, günümüz dünyasında, bir evin şıklığını belirleyen en önemli faktör konumundadır. Evinize seçtiğiniz mobilyalar ve aksesuarlar ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer evinizin dekorasyonu yeterince iyi şekilde yapılmamışsa ve evin eşyları, aksesuarları, ışıklandırması, pencereleri birbirine uyumsuzsa şık bir eve sahip olmanız imkansız hale gelecektir. Bu yüzden, evinizi dekore ederken mutlaka dekorasyon tarzlarına bakmalı ve düzgün bir dekorasyon inşa etmelisiniz. Yoksa ev için yaptığınız bütün masrafa karşın, şık olmayan bir eve sahip olursunuz. Günümüzde, ev dekorasyonunda kullanılan birçok tarz mevcuttur ve bunlar arasından en çok bilinenlerinden birisi de, British Colonial yani İngiliz Koloni tarzı dekorasyondur.

 


İngiliz Koloni Dekorasyon´un İncelikleri

Bu tarz dekorasyonu evinizde uygulayabilmek için atmanız gereken bazı adımlar vardır. Her dekorasyon tarzının olduğu gibi, British Colonial tarzı dekorasyonda da eşya seçimi, eşyaların ne şekilde dizildiği, renk uyumu gibi detaylar önemlidir. İngilizler, özellikle 18. ve 19. Yüzyıl´da oldukça geniş topraklara sahipti ve ve bu yüzden dünyanın birçok yerinden hammadde getirip onları işleme şansları vardı. İngiliz koloni tarzında kullanılan dekorasyon malzemeleri bu yüzden çok çeşitli olabilir. Kullanılan mobilyalar, farklı ağaçların gövdelerinden yararlanılarak oluşturulmuş olabilir. Bu tarzın popüler hale gelmesini sağlayan en büyük etmen, sahip olduğu zarafettir. Genelde koyu renkteki ahşap malzemeler kullanılarak dekorasyon yapılır. Mobilyalar genel olarak oymalı tarzlardadır ve boyutları da oldukça büyüktür. Aksesuarlarda ise daha hafif tonlar kullanılır.

 


Havadarlığa Önem Veriliyor

/resimler/2018-8/30/1523122455224.jpg  

Bu dekorasyon tarzının, adının hakkını verdiği en önemli alan geniş pencerelerdir. Bu tarzda döşenmiş evlerin iç mimarisine baktığınızda, neden bu dekorasyon tarzının, İngiliz Koloni/sömürge tarzı olarak adlandırıldığını anlarız.İngilizler, dünyada devamlı olarak yeni koloniler oluştururken, çok sıcak ve tropikal yerlere de gittiler ve kendilerine burada da sömürgeler edindiler. Burada yaptıkları evlerde en çok şikayetçi oldukları şey de, aşırı sıcak hava ve evleri serinletmenin zor olmasıydı. İngiliz sömürge stilindeki evlerin iç mimarisi, sıcaklığı düşürmek ve odanın serin kalmasını sağlamak için tipik olarak yüksek tavanlara sahiptir. Odaları serin tutmak için büyük boy tavan vantilatörleri de sık şekilde kullanılır. Tavanlar genellikle ahşaptan yapılmıştır ve döşemeler de aynı şekilde ahşap ya da taştan yapılmıştır, çünkü bunlar, İngiliz topraklarının çok geniş olduğu dönemlerde oldukça kolay şekilde temin edilebilen malzemelerdi. Duvarlar genellikle beyaz renklidir. Pencereler ışığa ve esintiye izin vermek için geniş tutulmuştur. Pencerelerdeki kepenkler, ışığın kontrol edilmesine ve kötü hava koşullarında pencerelerin kapanmasına yardımcı olmaktadır.

 


Mobilyalar

İngiltere´den uzak topraklarda yaşayan İngilizler, nemli iklimleri andıran, karanlık maun ağacından yapılma resmi görünümlü mobilyalara bayıldılar. Döşemeler genellikle düz beyaz renktedir.Ayrıca, kolay şekilde paketlenebilen ve taşınabilen, askeri sefer mobilyası diye adlandırılan mobilyaları da çok sevdiler. Sefer mobilyaları genellikle bambu, hasır gibi daha hafif yerel malzemelerden yapılmıştır. Sandıklar ve valizler de, İngiliz Koloni tarzı dekorasyonda bazen mobilya olarak kullanılmaktadır. Evinizin salonuna ya da yatak odasına koyabileceğiniz ahşap görünüme sahip sandıklar, evinize 18. veya 19. Yüzyıl havası getirecek.

 


Evlerdeki Sanat Eserleri
İngiliz koloni tarzı dekorasyonda, evin şıklığını çeşitli tablolalar ve başka sanat eserleri ile güçlendirmek oldukça yaygın başvurulan bir yöntemdir. Eski yıllarda, Britanyalı aileler botanik çalışmasına çok ilgi duyuyorlardı, bu yüzden botanik öğeler genellikle sanat eseri olarak, İngiliz Koloni tarzında dekore edilmiş evlerde kullanılıyor. Duvarlara, süslü ve gösterişli aynalar asmak da İngiliz Koloni tarzı dekorasyonun sık kullanılan öğelerindendir. İngiliz sömürge evlerinin en dominant öğeler genellikle büyük pencerelerdi. Bu yüzden, camların görüntüsünü dengelemek amacıyla minimal sanat eserleri gerekiyordu.

 

Aksesuarlar
Mobilyaların yanında, dekorasyonun en önemli parçası, evlerde kullanılan aksesuarlardır. İngiliz gezginler, çok fazla seyahat ederlerdi ve gittikleri yerlerden küçük dekorasyon eşyaları edinip bunlarla evlerini süslemeyi severlerdi. Bu yüzden İngiliz Koloni tarzı dekorasyonu evlerinizde kullanmak isterseniz,aksesuarlara bolca yer vermeyi ihmal etmemelisiniz .İnce kristal, ince çini, gümüş eşyalar, Asya mavisi ve beyaz porselen, ananas sembolleri, hayvan boynuzu, kaplumbağa kabuğu, deniz kabukları, haritalar ve teleskoplar, İngiliz gezginlerin evlerinde sergilemekten en çok keyif aldıkları aksesuarlardı. Evinizi dekore ederken, stillere uygun olmayan maymun baskıları ve palmiye ağacı baskılarından kaçınmaya çalışın.
Uyum En Önemli Nokta
Her dekorasyon stilinde olduğu gibi, İngiliz Koloni tarzı dekorasyonda da en çok dikkat edilmesi nokta, parçaların ve evin iç mimarisinin birbiriyle uyumu. Eğer eviniz iç mimari olarak bu tarza uygun değilse, örneğin tavanı alçaksa, pencereli küçük tarzdaysa, eşyaları İngiliz Koloni tarzına uygun seçmeniz riskli olacaktır. Çünkü bu dekorasyonda en çok ihtiyaç duyulan şey ferahlık ve havadarlıktır. Yeterince geniş olmayan bir evde, bu tarzda kullanılan büyük eşyalarla bir döşeme yapıldığında, ev olduğundan küçük gözükecektir. Salonunuzu ve odalarınızı daha fazla daraltmamak için, eviniz uygun değilse bu tarzdan kaçınmalısınız. Geniş evler içinse en uygun dekorasyon tarzlarından birisi olacaktır.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler