Boya Sadece Boya Değildir. Boya Sizin Ruhunuzdur

Boya Sadece Boya Değildir. Boya Sizin Ruhunuzdur

Boya Sadece Boya Değildir. Boya Sizin Ruhunuzdur

 

Evleri boyamak hem görsel açıdan keyif verir hem de psikolojik açıdan sizi sakinleştirir, mutlu eder. Deyim yerindeyse yeni bir evin en ucuz elde edilme şeklidir boyamak.

 

Peki Hangi Renk Boya Seçmelisiniz?

 

/resimler/2018-6/26/1247423028110.jpg

 

 

 

 

Kullanacağınız mekanlardaki renk tercihi yaşadığınız süre boyunca sizi fazlasıyla etkileyecek bir durumdur. Hatta evlerin oda ve dış cephe renkleri o denli önemli ki ev yapanlar veya ev satanlar bunu bilinçli bir şekilde kullanıyorlar. Amerika´lı Zillow isimli bir emlak şirketinin araştırmasına göre; örneğin mavi oturma odası, sarı mutfak, kırmızı yemek odası, beyaz banyo satın alma sırasında alıcıyı negatif yönde etkiliyor. Aynı araştırmanın diğer iddiasına göre ise; mavi dış kapı, mavi mutfak, mor banyo gibi renk seçenekleri de alıcıyı pozitif yönde etkiliyor.

 

Mutluluk Veren Renk İsteyenler

Çeşitli mavi tonlarını kullanabilirsiniz. Mavi rengin beyin üzerinde yatıştırıcı etki yaptığı bilimsel çalışmalarla ispat edilmiş bir gerçektir. Bizler mavi ile denizi bütünleştirdiğimiz için mi rahatlıyoruz yoksa deniz olmasaydı bile maviyi sever miydik orası muamma. Ama gerçek olan mavi renk beyne, her şey yolunda, gerilme, rahatla sinyali gönderiyor. Bu nedenle oturma odasından banyoya kadar bir çok farklı mekanda rahatlıkla kullanabilirsiniz maviyi.

Lavanta, açık tonda pembeler ve sarılar bir odadaki huzur duygusunu beslemeleri açısından genelde tercih edilen renkler. Yatak odalarınızda ise olabildiğince açık renkler kullanmanızı öneriyoruz. Yatak odasında biraz daha çekici bir hava yaratmak için renkler dışında nevresim takımlarınızda ufak değişiklikler yapabilirsiniz.

Adaçayı rengi gibi renkler mutfakta sizi fazlasıyla mutlu edebilecek tonlar içerir. Uçuk mavi tonları da mutfaklar için tercih edebilirsiniz.

 

 

 /resimler/2018-6/29/1608233765928.jpg

 

 

 

Zarif Bir Görünüm İsteyenler

Nötr renkler bir odanıza zarafet ve esneklik duygusu katar. Nötr renkler artık sadece beyaz veya bej değildir. Döşemede kırmızı tonlu koyu renkli badem, duvarlarda nötr renklerin farklı tonlarını seçerek sade bir oturma odasını zerafet merkezi haline dönüştürebilirsiniz. Ayrıca odadaki ince nötr tonları dengelemek için özenle yerleştirilmiş zıt renkli vazo veya tablolarla odanıza hareket katabilirsiniz.

 

Canlı, Capcanlı Görünüm İsteyenler
Canlı renklerden hoşlanıyorsanız, canlı bir hava yaratmak istiyorsanız odanız için en uygun renkler turuncu, altın sarısı, parlak kırmızı, eflatun türü renkler olmalıdır. Bu tür renkleri kullanmaya karar verdiğiniz zaman mutlaka karşıtlık unsurunu odanıza ekleyin. Siyah ekliyorsanız mutlaka beyaz veya kırmızı da olmalı. Bu karşıtlığı büyük aksesuarlar veya tablolarla da sağlamanız mümkün.

 

 

Her şeyin Başladığı ve Bittiği Yer : Tavanlar

Yüksek tavanlı bir eviniz var ve bundan çok da hoşnut değilsiniz. Üzülmeyin renk oyunlarıyla bunu çok olaylıkla halledebilirsiniz. Duvarı boyadığınız rengin bir ton veya iki ton koyusunu tavana uygulamanız size verdiği yükseklik hissi etkisini azaltacaktır. Bunun tersi de gayet mantıklı bir seçim olabilir. Duvarlardan daha açık bir renk ile tavanları boyamanız yükseklik ve genişlik hissi verecektir.

 

 

Odak Noktaları Yaratmak:

Yaşam alanı yapacağınız odaları tasarlarken bir merkez noktası olsun elinizde. O noktadan itibaren genişleyen veya daralan bir renk uygulaması yapmalısınız. Duvarlara ve süslemelere zıt renkler ekleyerek veya belirli bir duvara daha koyu bir renk ekleyerek herhangi bir odanın görünümünü hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. Bir duvarı daha koyu bir renge boyayarak büyük bir odanın daha küçük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca tüm duvarları daha koyu bir renkle boyayarak bir odayı görsel olarak genişletebilir ve aynı renk düzeni içinde daha açık renkli bir bölgeyi daha görünür kılabilirsiniz. Uygulaması çok basit olan bu tür değişiklikler, odanızı görsel açıdan belirginleştirecek ve kesin bir çekicilik katacaktır.
Tavan ve zemin arasında duvarı ikiye bölebilir ve aynı rengin iki farklı tonu ile harika bir görsel kontrast oluşturabilirsiniz.

İç mimara veya boyacılara büyük paralar saçmadan da kendi kendinize harika değişiklikler yapabilir ve bunu vakit geçirmek için harika bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken bu yazıda bahsettiğimiz türden küçük detaylar.

O odayı kullanırken nasıl hissetmek isteyeceğinizi düşünerek yola çıkın

-Romantik, sakin, melankolik mi hissetmek istiyorsunuz; Hafif ve uçuk tonda renkler seçin.
-Burası benim evim. Rahatlamak isterim! mi diyorsunuz; Mavi´nin her tonu sizin için bekliyor.
-Mutfağınızda sakinlik mi istiyorsunuz; Adaçayı, yeşil tonları size istediğiniz sakinliği verebilir.
-Banyonuzda canlı ve hareketli olmak mı istiyorsunuz; Mor renk harika bir seçim olabilir.
-Misafir odanızda zerafet ve asillik mi istiyorsunuz; nötr ve açık yeşil tonlar harika seçim olabilir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler