Boşanmak İstemiyorsanız Çekişmeyi Bırakın

İlişkilerin tuzu biberi dediğimiz kavgalar veya tartışmalar bazen içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor

Boşanmak İstemiyorsanız Çekişmeyi Bırakın

İlişkilerin tuzu biberi dediğimiz kavgalar veya tartışmalar bazen içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bu gerginlikler çoğu zaman küçük nedenli de olsa bazen de ciddi problemlerden kaynağını alabiliyor. Büyük problemler için bir uzmanla olayın üstesinden gelinebilir. Fakat küçük problemleri anında müdehale ile düzeltirseniz daha sonra büyüyüp ciddiyet arz etmesini engellemiş olursunuz.
Tüm bu durumlarla başa çıkma yollarını sizin için birkaç başlıkta derledik:

Habersiz Plan Yapmak
Eşlerin birbirine haber vermeden kafalarına göre plan yapması daha sonra bu planın eşinin planıyla uyuşmaması durumunda ortalık birden yangın yerine dönebiliyor. Öğreneğin kadının akşam dışarda yemek için yer ayırtması fakat erkeğin akşam evde dinlenecek olması sorunu ateşliyor. Dahası bu planları yaptıktan sonra karşı tarafa haber vermek daha da fena.
Bu durum emrivaki olarak adlanmış oluyor ve çiftler arasında saygısızlık olarak algılanıyor.

Eve Geç Kalma Sorunları
Eğer kadın ev hanımı ise ve eve geç gelen taraf erkek ise erkeğin eve sürekli geç gelmesi kadını ciddi derecede rahatsız edebiliyor. Bu durumda tartışma kaçınılmaz oluyor. Fakat yine de kadının sakinliğini koruması elzem. Buna karşılık erkeğin de empati ile yaklaşması gerek. Kadın bu durumdan rahatsızlığını dile getirmek için eşinin geç kaldığı zaman kendinden kaynaklanan endişesini anlatması en doğrusu. Ona bir şey olabileceğini düşündüğünü, korktuğunu söylerse suçlayıcı olmaktan kaçınmış olur. Yani eleştirici dille değil de benmerkezci dil kullanması iki taraf için de güzel bir çözüm olacaktır.

Titizlik
Eğer eşler arasında temizlik ve düzen konusunda tam tersi alışkanlıklar varsa bu durum küçük gerilmelere sebebiyet verebilir. Fakat yine de bu konuda orta yol bulmak mümkün. Düzenli olan taraf eşine bu durumdan rahatsızlığını kibar bir dille anlatabilir. Eğer dağınık olan taraf erkekse, kadın çok yorulduğunu, böyle giderse ev işlerine daha çok zaman ayırması gerektiğini bunun da diğer işlerinde aksamaya yol açtığını söyleyebilir. Ayrıca bu durumu saygısızlık olarak algıladığını söylerse karşılıklı hoşgörü sağlanabilir.

Çöpü Dışarı Çıkartmak
Aynı evi paylaşmak kim olursa olsun iş bölümünü zorunlu hale getiriyor. Bu durum eşler için de geçerli. Sadece çöp konusunda değil evin her türlü işinde eşlerin birbirine yardımcı olması şart.
Eğer bir kapıcınız varsa çöp çıkartmak bir sorun olmayacaktır. Fakat bu tatsız görevin çözümü ancak sırayla yapılırsa çözüme kavuşur. Çöp çıkartmak konusunun tartışmaya neden olmasını istemiyorsanız hoşgörü çerçevesinde küçük bir iş bölümü gerginliğin oluşmasını önleyecektir.

Aileler
Tatil zamanları gelip çattığında hangi tarafın ailesinin önce ziyaret edileceği her zaman bir tartışma konusu olmuştur. Hatta bu sorunu yaşamayan çift azımsanacak derecede azdır. Böyle bir konunun çözümünde taraf olmanın bir kenara bırakılması gerektiği düşünülmelidir. Dönüşümlü olarak ortak bir plan çerçevesinde bu sorunu halletmek en sağlıklısı olur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler