Boşanma Öfkesine Çözüm Önerileri

Evlilikte boşanma noktası öfkenin tavan yaptığı nokta

Boşanma Öfkesine Çözüm Önerileri


Evlilikte boşanma noktası öfkenin tavan yaptığı bir noktadır. Eğer bu noktada kontrolü ele almazsanız oluşan öfke tüm aile bireylerine zarar verebilir.

Boşanma öfkesi dediğimiz tam boşanma arifesinde baş gösteren, yaşanılan olumsuzlukların biriktirdiği farklı bir duygudur. Bu duygunun içinde öç alma, hırs ve üzüntü yoğun olarak yaşanır. Eğer bu öfke kişinin içine hapsolursa depresyona sebebiyet verebilir. Buna engel olmak için içinizdeki duyguyu dozunu ayarlayarak dışa vurmalısınız. İşte öneriler:

Arayabileceğiniz Bir Dostunuzu Arayın
Bu süreçte öfkenizle başa çıkarken ve öfkenizi dışa vururken size en çok yardımcı olacak olan en yakın arkadaşınızdır. Onu arayıp eşinize duyduğunuz öfkeyi rahatca boşaltabilmelisiniz. Bu öfkenin nedenlerinde bahsedebilir bunun için dertleşmeye ihtiyacınız olduğundan söz edebilirsiniz.
Çeşitli Hareketlerle Enerjinizi Atın
Evde veya dışarda yapabileceğiniz her türlü hareket içinizdeki enerijiyi atmanızda size yardımcı olacaktır. Bisiklet sürmek, halı çırpmak, ev temizlemek gibi farklı aktiviteler bu görevi görür.
"Eşinizin Kafası" Spor Topu Olsun
Bir yandan öfkenizi atarken bir yandan yaptığınız sporun topunu eski eşinizin kafası farz edebilirsiniz. Hatta arada bir sesli tepki verirseniz sizin için daha rahatlatıcı olacaktır.


Küfür Etmek
Eğer sizi rahatlatan sözcüklerse ve küfür ettiğinizde öfkeniz yankılanıyorsa, kendi kendinizde küfür etme yoluna da başvurabilirsiniz.


Ağlamaya Çalışın
Duyguların doruk noktası ve bir anda dışarı çıktığı an ağlanan zamanlar olabilir. Bu kişiden kişiye değişmekle beraber çoğu insan ağlayarak rahatlamaktadır. Eğer siz de böyleyseniz, kendinize özellikle ağlama zamanları düzenleyerek içinizdeki duygu yoğunluğunu dışarı atabilirsiniz.


Fantaziler
Boşanma olayının etkisiyle öfkelenmeyi doruk noktasında yaşayanların yararlandığı bir diğer yol fantezi kurmaktır. Yani yapmanızın asla yakışıkalmayacağı ama yapsanız müthiş derecede rahatlayacağınız eylemleri yapacakmış gibi hayal kurmanız. Fakat kendine hakim olamayanlardansanız fantezi kurmak tehlikeli olabilir.
Çığlık atmayı Deneyin
Elbette bunu yapmak uygun ortam ister. Bunun için de çoğu insan sırf çığlık atabilmek için özel mekanlara giderler ve içlerinden geldiğinde bağırır çağırırlar. Siz de bu yolla öfkenizi kontrol altına alabileceğinizi düşünüyorsanız çığlık atmayı deneyebilirsiniz.


Mektup Yazmak
Beyninizdeki öfkeyi dışarı atmanın yolu bazen sözcükler ve bu sözcükleri yazıya dökmek olabilir. Boş bir kağıda eski eşinize içinizden ne geliyorsa yazın. Hatta bunu yaparken büyük harfleri kullanın ve o mektubu daha sonra imha edin.
"Boş Sandalye Tekniği"
Etkin bir konuşma yöntemi olan bu yöntemde, karşınıza bir sandalye alın ve bu sandalyede eşinizin oturduğunu düşünün. Eşinize söylemek istediğiniz ne varsa dilediğiniz gibi anlatın. Hatta onun yerine geçip cevap bile verebilirsiniz.

Görüldüğü gibi boşanmadan kaynaklı oluşan öfkenize dışa vurmanın birçok yolu var. Yukarıdaki yöntemlerden hangisi sizin için iyiyse onu seçin ve uygulayın.
Bazı insanlar ise içindeki öfkeyle mutludur. O öfkeyi intikam silahı olarak görür ve bilerek dışarı çıkmasına izin vermez. Bu yüzden siz de kendinizi iyi tanımalısınız. Öfkeli mi olmak istiyorsunuz yoksa öfkenizi atmak mı istiyorsunuz?


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler