Haberi Sesli Oku

Bonsai Nasıl Yetiştirilmelidir?

Bonsai Nasıl Yetiştirilmelidir?

Bonsai nasıl yetiştirilirmelidir? BonsaiYetiştirilirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

  Bonsai kelimesi Japoncadan geçme bir kelimedir ve anlamı saksıda yetiştirilen bitkidir. Bir diğer anlamıyla ise bazı özel teknikler yardımıyla budama işlemleri gerçekleştirilerek ağaçların saksıda yetiştirilmesidir. Bilhassa Japonya´da bir sanat olarak görülen bu budama işlemi çok farklı çeşitlerde yapılmaktadır. Küçümsenemeyecek kadar dikkat ve emek isteyen bu bonsai yetiştiriciliği en başta Japonya olmak üzere pek çok bölge ve ülkede yapılmaktadır.

Bonsai nasıl yetiştirilirmelidir? BonsaiYetiştirilirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

  • Eğer ki bonsaiye kendi istediğiniz gibi şekil vermek istiyorsanız yetiştiriciliğini yapmalısınız yani bu işe tohumdan girmelisiniz. Tohumdan ekilmeye başlanan bonsailer rahatlıkla şekillenmektedirler.
  • Ofis, ev gibi iç mekânlarda yetiştirilen bonsai ılıman iklim bölgesinin bir bitkisidir. Bonsainin bulunduğu ortamın sıcaklığı ortalama olarak 22 derece kadar olmalıdır. Bu dereceden daha yüksek derecede sıcağa maruz kalan bonsailer çok çabuk bozulurlar.
  • Bonsai ışığı seven bir bitki türüdür. Fakat dikkat edilmelidir ki güneş ışınlarına doğrudan maruz kalan bonsailer çok çabuk bozulmaktadırlar. Bundan dolayı aydınlık olan ancak direkt ışık almayan bir yerde yetiştirmelisiniz.
  • İçerisinde çakıl ve kil barındıran topraklarda yetişen bonsai daha sağlıklı bir şekilde büyür. Bonsainin besin ve suları rahatlıkla içine çekebilmesi için üzerinde bulunduğu toprağın çok kalın olmaması gerekmektedir.
  • Bonsaiyi korumanız gereken şey ise kış mevsiminin soğukluğudur. Soğuk havayı hiç sevmeyen ve soğuk havadan kötü etkilenen bonsai kış aylarında olabildiğince sıcak yerlerde tutulmalıdır. Bonsainin tutulduğu ortamın kış mevsiminde 13 derecenin altına inmemesi gerekmektedir. Ayrıyeten kış aylarında bonsaiye verilen suyun sıcaklığı da çok öenmli bir faktördür. Musluktan direkt olarak dökülen su bonsailer için oldukça zararlıdır. Bundan dolayı su oda sıcaklığında birkaç saat beklemeli ve ardından bonsai sulanmalıdır.
  • Bonsai suyu çok seven bir bitkidir. Bu yüzden bonsainin kurudukça sulanması gerekmektedir ancak bu sulama işlemin de dikkat edilmelidir ki bonsainin her tarafı su almış olmalıdır. Sulanmamış olan bonsai çok fazla miktarda yaprak dökeceğinden yaz ayları boyunca günde 2 kez püskürtme yöntemiyle sulanmalı, kış aylarında ise bu püskürtme daha aza indirilmelidir.
  • Bonsai daha yeni yetiştirilirken uygulanması gereken budama yöntemi oldukça serttir. Ana dalın kırılmasıyla yapılan bu işlem oldukça dikkat gerektirmektedir. Belli süre aralıklarıyla yeni çıkan filizlerin koparılmasına çimdikleme adı verilir. Çimdikleme sayesinde bitkinin daha sağlıklı bir hal alması sağlanmış olur.
  • Eğer ki bonsainizi çoğaltmak istiyorsanız kökten ayırma yöntemini kullanmanız gerekmektedir. Kökten ayırdığınız kısımlarda oluşmuş olan filizleri kopartarak başka bir saksıya ekerek bonsaiyi çoğaltabilirsiniz.


1

Evinizde Eğlenceli Oyun Gecesi Düzenleme: Aile ve Arkadaşlarla Keyifli Bir Akşam

2

İlişkilerde Empati Geliştirme: Anlayışın ve Bağların Güçlenmesi

3

Halıdaki Lekeleri Giderirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4

Saç Dökülmesinin Ana Nedenleri Nelerdir

5

Ek Gelir Sağlamanın Yolları: Finansal Özgürlüğe Giden Adımlar

6

Yaz Aylarında Dışarıda Oluşan Lekeler

7

El Yapımı Hediye Fikirleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.