dekarasyon Bohem tarzı nedir?-

dekarasyon Bohem tarzı nedir?

dekarasyon Bohem tarzı nedir?-


Evler ilk ortaya çıktıkları tarihten itibaren, ilkel zamanlarda bile, insanlar evlerini daha güzel bir görüntüye kavuşturmak için çaba harcamışlardır. Dekorasyon da, bu çabanın sonucu olarak ortaya çıkan bir uğraştır. Geçtiğimiz yüzyıllar içinde, birçok farklı dekorasyon tarzı ortaya çıkmış ve etkili olmuştur. Dekorasyon da aynı moda gibi trendleri her daim değişimi gösteren bir alan olduğundan, bir dönem revaçta olan dekorasyon tarzı, bir süre sonra etkisini kaybedebilmektedir. Bu yüzden, dekorasyon trendlerini iyi takip etmekte fayda var. Günümüzde tekrar yükselişe geçen dekorasyon tarzlarından biri de, Bohem veya Boho adıyla bilinen dekorasyondur.
Bohemian ya da "Boho", dekorasyon, tüm dünyada, evleri, hayat, kültür ve ilginç eşyalarlaı dolu bir şekilde isteyenler için uygundur. Modern hassasiyetlerin karşısında uçarı ve kaygısız, rahat ve sıradışı olanı kucaklar. Bohem tarzda döşenmiş odalar ve evler, belirli benzerliklere sahip olma eğiliminde olsa da, her zaman eklektiktir ve aynı özelliklerin bazılarını paylaşırlar - ikisi birbirinden tamamen farklı değildir.
Bohem dekorasyon, alışılmamış bir hayat sürmeyi tercih eden kişilerden ilham alıyor: gezginler, aktörler, yazarlar bunlar arasından en çok öne çıkanları. Bu yüzden bu dekorasyon tarzı, birçok yaşam alanından ve dünyanın birçok alanından nesneleri, renkleri ve desenleri bir araya getiren parçaları içeriyor. Kendinizi gerçekten yansıtabileceğiniz bir stil arıyorsanız, Bohem tarz, sizin için uygun olabilir.

 


Bohemya Renkleri

/resimler/2018-8/30/1501565867574.jpg

 

 

 

Bohem dekorasyonda kurallar olmamasına rağmen, metalik ve mücevher tonları gibi sıcak toprak renkleri yaygındır. Derin renkler, yeşillikler ve mor, ateşli turuncu ve elektrik mavisi ile aksesuarlara yer vermek isteyeceksiniz. Renkleri birleştirmek ve harmanlamak bu stilii benzersiz kılan şeydir.
Desenleri ve dokuları karıştırmaktan çekinmeyin ve geleneksel şekilde bir araya gelmeyecek stilleri kullanmaktan çekinmeyin. Kamboçya´dan Ikat ya da Orta Asya´dan Suzani gibi dünyanın dört bir yanından gelen boyanmış tekstil ve desenleri kullanarak, evinize egzotik ve orijinal bir hava kazandırın.

 


Dekoratif Malzemeler

Minimal, modern ve zorlama bir şıklığın karşıtı olarak, Bohem “ ​​çok daha fazla” felsefesini benimsiyor. Bohem tarzda döşenmiş bir evde veya odada dekoratif malzemeler kullanmanın anahtarı karıştırmak ve eşleştirmekten geçmektedir. Çuval bezi ve gibi doğal, temel malzemeler ile ipek ve şönil gibi malzemeler birbirleriyle birleştirilebilir. Materyaller biraz yıpranmış bir görünüme sahip olmalıdır. Hafif yıpranmışlık, Bohem dekorasyon stilinin vazgeçilmez öğeleri arasında yer almaktadır. Tığ işi ve makrome -yastıklar, perdeler ve halılar rahat, küresel bir görünümden esinlenmiş bir ev dekore etmek için birleştirilebilir. Yatak ve yaşam alanları üzerinde bulunan kanopiler, Bohemliğin önemli parçalarıdır.

 


Bohem Mobilya

Bohem mobilya genellikle bir mağazada bulunamaz. Bu odalar zamanla toplanan mobilyalarla dolu olma eğilimindedir, bu nedenle ikinci el ve vintage öğeler bu tarzda döşenmiş bir evde sık şekilde kullanılır. Her mobilya parçası özel olmalı ve bir hikaye anlatmalıdır. Yerel vintage mağazalarınızı keşfederken eğlenin ve her bir parçayı ayrı ayrı seçin. Bu tarzda bir eve eşya seçerken uymanız gereken tek ilke, aldığınız eşyayı beğenmiş olmaktır !
Hem siz hem de misafirleriniz, doygun renklerdeki peluş sandalyeler ve kanepeler ile Bohem havayı evinizin salonunda kolayca hissedeceksiniz. Kilimler ya da fazla yer kaplamayan yastıklara salonunuzda yer vererek konuksever bir oturma atmosferi yaratabilirsiniz. Bohem odanın veya salonun vermesi gereken his “oturmak ve bir süre kalmak” olması gerektiğinden, düz ve sert sırtlı mobilyalar bu şekilde dekore edilmiş bir evde yer almamalıdır. Divanlar veya kelebek sandalyeler gibi rahat ve konforlu parçalar seçin.

 


Aydınlatma ve Aksesuarlar
Sade bir aydınlatmadan yana olmak, Bohem odanıza ve sakin ve misafirperver bir his verecektir. Tavanda yer alan ihtişamlı avizeler yerine, birden fazla fener, mum zemin veya masa lambaları tercih edebilirsiniz. Günümüzün küresel tasarım pazarları, çeşitli şekil ve stilleri bulmayı kolaylaştırıyor. Bu da, eşleştir ve karıştır görünümü için mükemmeldir.

Doğal dünyayı kucaklamak ve doğallığı öne çıkartmak bu tarzın merkezindedir, bu yüzden odanızı ve asma bitkilerle kaplayabilirsiniz. Onlar sadece odaya canlılık vermekle kalmaz, aynı zamanda bitkiler havalandırmayı da artırır, bu yüzden daha fazla bitkiye yer vermelisiniz. Sıcaklığa dayanıklı bitkiler seçmeniz daha akıllıca bir tercih olacaktır. Göz alıcı bitkilerin güneşli bir noktada tutmak ve ara sıra sulamak onları güzel ve canlı tutacaktır. Bohem tarzda bir ev döşüyorsanız, bitkilere mutlaka yer vermelisiniz.

Son olarak, Bohem odanızı, aile hatıraları, el yapımı ürünler ve seyahatlerinizdeki nesnelerle süsleyebilirsiniz. Aksesuarlar, sizin hikayenizi anlatmalıdır, bu yüzden sevdiğiniz şeyleri öne çıkarın: duvar halıları, eski şişeler, haritalar bunlardan bazıları olabilir. Bohem stilinin, eklektik olma eğiliminde olmasına rağmen, hala şık ve göz alıcı olabileceğini aklınızdan çıkarmayın, bu yüzden süslü bir avize veya altın çerçeveli altın bir ayna denemekten korkmayın. Tek kural, odadaki her öğenin size ait bir hikaye anlatması gerektiğidir. Bunun dışında hiçbir kuralı olmayan Bohem tarzı rahatça uygulayabilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler