Bodrum Papatyası Nasıl Yetiştirilir?--

Bodrum Papatyası Nasıl Yetiştirilir?

Bodrum Papatyası Nasıl Yetiştirilir?--


Bodrum papatyasının çiçekleri papatya benzer ve genellikle çiçekleri mavi, mor, pembe ya da krem renkte olabilirler. Bodrum papatyasının yaprakları çoğu zaman mızrak şeklinde olsa da bazı türlerinde düz ya da tırtıklı olduğu da gözlemlenmiştir.

Bodrum papatyasını tohumdan yetiştirmek biraz uğraş gerektirir. Bu yüzden genellikle fide hali tercih edilir. Ama tohumdan yetiştirmek istiyorsanız en uygun ay mart ayıdır. Mart ayında yapacağınız ekimi yaparken alanın kapalı ve ılık bir ye olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer fide halini tercih etmek istiyorsanız ilkbahar ya da yaz mevsiminde fideleri istediğiniz yerlere dikebilirsiniz. Dikim sırasında bodrum papatyasını yerleştireceğiniz çukur normal çukurlardan daha derin olmalıdır ve eğer sıralı dikecek iseniz aralarında en az 30 cm mesafe bırakmalısınız.

Bodrum papatyası için en ideal özellikler sıcak iklimlerin beraberinde getirdikleridir. Bodrum papatyası güneşi çok seven bir bitki olup geçirgen olan her toprakta yetişebilirken toprağının da nemli kalmasını ister. Bodrum bitkisini diktiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bir tanesi de ilk iki hafta mutlaka sulanması gerektiğidir. Kış aylarında ise soğuktan korunması ve soğuk almaması için köklerini yaprakla örterek koruma sağlayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler