Böcekleri Kovmanın Doğal Yolları

Bu madde böcekler üzerinde öldürücü etki yapıyor.

Böcekleri Kovmanın Doğal Yolları

Kedi nanesi

İçerdiği nepetalactone maddesinin hamamböceği kovucu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Bir sprey şişesine su koyun ve içine kedi nanesini ezerek doldurun. Mutfağa odalardaki duvar diplerine bu karışımı sıkın. Böylece hamamböcekleri evinizden uzak duracaktır.

Defne yaprakları

Defne yaprakları doğal bir böcek kovucudur. Özellikle hamam böceklerinin defne yaprağı kokusunu sevmediği tespit edilmiştir. Üstelik karınca ve diğer haşereleri de kovucu etki gösterir. Defne yaprağını kaynatıp sprey şişesine doldurup sıkabilir ya da ezilmiş defne yaprağını mutfağa koyabilirsiniz.

Portakal ve limon

Hamam böcekleri ve diğer haşereler  narenciye kokusunu sevmez. Portakal ve limon kabuğunu robota koyup püre haline getirin ve mutfağın bir köşesine koyabilirsiniz. Başka bir yöntem olarak da; limonu sıkın içine rendelenmiş limon kabuğu koyup bir dakika kaynatın ve ılıdıktan sonra mutfağa sprey yardımıyla sıkın. Mutfak dolaplarınızın içine de limon ve portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz.

Kırmızı biber

Kırmızı biber böcekleri uzaklaştırıcıdır. Birkaç acı biberi dilimleyin ve suya ekleyip bir şişeye koyun. Daha sonra mutfağa sıkın.

Biberiye Yağı

Bazı bitkisel uçucu yağların kokusunu böceklerin sevmediği bilinmektedir. Bu yağları kullanarak haşereleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Pamuk topları yapın ve bu toplara biberiye yağı sıkın. Topları böceklerin sık bulunduğu alanlara yerleştirin. Koku uçacağından bu işlemi tekrarlamanız gerekecektir. Hamam böceğinin sevmediği bitkisel yağ kokusu arasında ise sedir ve okaliptüs bulunmaktadır. Özellikle sedir birçok haşereyi uzak tutması açısından gözde bir ürün olmaktadır.

Sarımsak

Sarımsak kokusu da böceklerin hoşlanmadıkları kokular listesindedir. Birkaç diş sarımsağı ezip içine bir kaşık zeytinyağı koyun ve mutfağın bir köşesine bırakın. Dilerseniz sarımsak tozu da serpebilirsiniz.

Lavanta

Lavanta yağını suya karıştırıp sıkmak böcekleri kovar. Banyonuza lavanta kokulu sabunlar ya da lavanta kokan küçük kesecikler yerleştirebilirsiniz. Nane, adaçayı, melek otu gibi bitkiler de lavantaya ek olarak söylenebilir.

Sirke 

Bir miktar su ile seyreltilmiş sirkeyi evin içine  sıkarak da  böcekleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca lavaboları ve mutfak dolaplarının içini sirkeyle silmek de işe yarayabilir.

Boraks (borik asit) 

Bu madde böcekler üzerinde öldürücü etki yapıyor. Ancak evcil hayvanlara da zararlı olabileceğinden dikkatli olunması gerekir. Boraks  yemleri ile  böceklere tuzak kurabilirsiniz. Genel olarak yumurta sarısı, haşlanmış patates veya şekerle karıştırılıp böceklerin bu yemi yemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kakao, un gibi gıdalar da hamamböceklerinin sevdiği gıdalardır bunların içine de karıştırabilirsiniz. Sulandırılıp püskürtülerek de kullanılabilir.

Kabartma tozu ve pudra şekeri karışımı

Pudra şekerine kabartma tozu karıştırıp yere serperek  böceklerin yemesi sağlanabilir. Pudra şekeri böcekleri kendine çeker ve kabartma tozuyla birlikte yediklerinde ölürler, çünkü soda midelerinde gaz yapar ve midelerini altüst ederek öldürücü etki yapar.

Karanfil yağı

Karanfil yağı da iyi bir seçenektir. Köşelere, duvardaki çatlaklara ve dolaplarda bulunan delikle birkaç damla karanfil yağı damlatın.

Amonyak 

Amonyak ilavesi ile zeminleri silebilirsiniz. Amonyak kokusu da  hamamböceğini uzaklaştırır. Fazla miktarda solunduğunda  insanlar üzerinde de zehirleyici etkisi olduğu tespit edildiğinde dikkatli olunması gerektiği unutulmamalıdır.

NOT: Böcekler açlığa çok dayanıklıdır. Ancak susuzluğa karşı uzun süre direnemedikleri ispatlanmıştır. Bundan dolayı evinizde bu böceklerin su kaynaklarını yok edin. Lavaboları ve banyo zeminlerini her zaman kuru tutmaya özen gösterin. Ölümcül derecede zehirlenmiş bir böceğin suya erişimi olursa yaşama şansı artar unutmayın.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler