Böbrek Temizleyici Otlar

Böbrekleri Temizlemek İçin Kullanılacak En Yararlı Olan Otlar

Böbrek Temizleyici Otlar

Böbrek Temizleyici Otlar

Böbrek temizlemek için kimyasal yollara başvurmadan önce doğal yollara başvurulabilir. Bu yollar organizmamızın kendisi için kendini zararlı bazı maddelerden temizlemesi için yapabileceğimiz en iyi yollardan biri olacaktır. Fakat oldukça da az bilinen bir uygulamadır. Bu yazımızda böbreklerimizi temizlememiz için ne gibi detokslar uygulayabileceğimize bakacağız.

Böbrekler sağlığımızın yürütülebilmesi konusunda oldukça büyük bir role sahiptir. Peki ya neden? Böbreklerimiz vücuttaki toksinlerimizin atılmasını sağlamaktadır ve bu bir filtre görevidir. Eğer ki bu filtremiz duraksar ise de vücuttaki kanlar toksit haline gelir. Çünkü böbrek aşırı tuzun ve atık madde atımına yardımcı olamaz. Bu durum da birçok nedene bağlı olarak meydana gelir. Bu konudaki en temel nokta toksinlerin böbreklerimiz aracılığıyla vücudumuzdan temizlenmesi gerektiğidir. Bu işi yapmanın en doğal ve temel yolu da bitkileri kullanarak bunu sağlamaktır.

Böbrekleri Temizlemek İçin Kullanılacak En Yararlı Olan Otlar

  1. At kuyruğu

Böbreği toksinlerden arındırmanın en iyi yollarından biri at kuyruğu kullanmaktır. Bunu sağlayan en yüksek silis içeriklerindendir. İdrarı söktüren bir özelliğe sahiptir. Buna artı olarak da genitoüriner sistemimizde büzücü olarak da çalışmaktadır. İdrar söktüren özellikleri sayesinde vücudumuzdan idrar ile beraber toksinler ve de diğer rahatsız eden maddelerin de atılması sağlanır. Yüksek silis içeriği de ayrıca doku onarımını da kolaylaştırır.

  1. Ayı üzümü

Ayı üzümü çok uzun zamanlardan beri mesanedeki enfeksiyonu ve diğer idrar yolu enfeksiyonlarını geçirmek için kullanılan etkili bir ilaçtır. Bu bitkinin içerisinde onu anti bakteriyel yapan bazı maddelerle yüklüdür. Ayı üzümünde bulunan bu anti bakteriyel maddeler sayesinde de birçok idrar yolu sorunu çözümlenmektedir. Ayrıca da insan sağlığı için de çok faydalı olan tanen isimli maddeleri de içerir. Ağız yolu ile alındığında idrar yoluna da geçerek böbreklerimizi toksinlerden temizlemektedir. Temel olarak bir idrar söktürücü olarak geçtiğinden idrar miktarını da arttırarak çoğu toksik maddenin atılmasını da sağlar. Ayrıca sistit, prostatit, idrar yolu sorunları, nefrit, üretra iltihabı gibi problemleri de tedavi edici bir doğal rol oynamaktadır.

  1. Isırgan Otu

Toksinler ve de atık maddelerin atımında bu bitki birçok işleme çok fazla yardımcı olmaktadır. Isırgan otları çok besleyici bir özelliğe sahiptir. İçerisinde bol miktarda A vitamini, C vitamini, B vitamini, kalsiyum, E vitamini, demir ve potasyum içermektedir. Bu bitkiyi kullanarak ürik asidi hedef alınır ve bu idrar yoluyla atılır. Yine ısırgan otu da diğerleri gibi bu yararlı olan etkilere sebep olan bir kuvvetli idrar söktürücüdür.

  1. Maydanoz

Eğer bilinmiyorsa lezzetli tabakları süslediğimiz ve dekorasyonlarda kullandığımız bu popüler bitki maydanoz bunların yanı soraüre tarzı toksinlerin de vücuttan atılmasını sağlayan çok güçlü bir detoks maddesi olarak da kullanılır. Üriner sistemdeki işleyişi oldukça etkili bir hale getirir. Ayrıca da kuvvetli bir idrar söktürücü olduğu için ödem ve böbrek taşlarındaki oluşumu da azaltmakta yardımcı olur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler