İç Mekân Süs Bitkilerinde Oluşan Küflenme

İç mekanlarda bulunan süs bitkileri için önemli !!!

İç Mekân Süs Bitkilerinde Oluşan Küflenme

 İç Mekân Süs Bitkilerinde Oluşan Küflenme

  İç mekanlarda bulunan süs bitkileri yalnızca gözümüze hoş görünmekle kalmaz aynı zamanda da soluduğumuz havayı temizlerler. Ancak en içerisinde havayı tazeleyen iç mekan süs bitkilerinde kimi zaman küflenmeler meydana gelebilmektedir. Eğer ki alerjik bir bünyeye sahip iseniz bu küfler hava yoluyla size bulaşarak sürekli olarak öksürmenize ve hapşırmanıza sebep olabilmektedirler.

İç Mekan Süs Bitkilerinde Oluşan Yüzeysel Küflenme

  Eğer ki yalızca saksının içerisindeki toprakta bir küflenme meydana gelmiş ise o halde süs bitkiniz henüz küflenmemiş olabilir. Küfün süs bitkinize bulaşmasını engellemek için süs bitkinizi bulunduğu topraktan ayırın ve taze bir toprakla süs bitkinizi buluşturun. Yeni toprağın üzerine suyu direk dökmek yerine belli bir süre sprey kullanmanızı tavsiye ederim.

Toz Halinde Küflenme

   Bahçe ürünleri satan ve pek çok bitkinin yan yana bulunduğu bir yerden süs bitkisi alırken oldukça dikkat etmenizde fayda var. Çünkü böyle yerlerde bitkilerin küfleri ya da mantarlardaki sporlar diğer bitkilere kolaylıkla sıçrayabilmektedirler. Toz halinde oluşan beyaz küfler genellikle yaprakların üzerlerinde oluşmaktadır. Bunları nemli bir bez yardımıyla silin ve eğer ki düşmüş yaprak var ise saksıyı da iyice temizleyin. Çiçeğinize bu evrede çok fazla su vermeyin ve havanın sirkülasyonundan da emin olun. Çiçeklerde meydana gelen küflenmeler genel olarak çiçeğe haddinden fazla su vermek ve hava devir daiminin düzgü olmamasından kaynaklanmaktadır.

İç Mekan Süs Bitkilerinde Mantar Hastalıkları

İç mekan bitkilerinde ve daha pek çok meyve ve sebze bitkisinde görülen bir mantar hastalığı olan Anthracnose genellikle küçük kahverengi lekeler olarak kendini göstermektedir. Bu lekelenmeler bitkinin sapları ve yapraklar üzerinde oluşmaktadır.

Anthracnose mantar hastalığı bitkiler arasında kolay geçiş yapabildiği için mantar gördüğünüz bitkinizi diğer bitkilerinizden ayırmalısınız. Mantar oluşan yaprakları temizleyin ve daha az su vermeye çalışın. Mantar genellikle daha yaşlı yapraklar üzerinde oluşacaktır.

Süs Bitkilerinde Kurum Şeklinde Küflenme

  Siyah siyah toz halinde meydana gelen küflenmeler genellikle iç mekan süs bitkilerinde rastlanan bir durumdur. Biraz yapışkan olan bu küflenme bitki böcekleri nedeniyle oluştuğu için küfleri bir bezle aldıktan sonra bitkinizi ilaçlamalısınız. Sararan yaprakları almanız iyi olacaktır.

Süs Bitkilerinin Küflenmesini Engellemek

  İlk olarak süs bitkilerinize su vermeyin. Bitki bakımında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi uzun süreli evden ayrı kalınacaksa bitkiye ihtiyacından fazla su vermektir. Bu sanki bitki ihtiyacı oldukça suyu alacakmış gibi yanlış bir düşünce ile yapılmaktadır. Bitki uzun süre fazla suya maruz kalınca küflenir. Ayrıyeten örneğin sardunya gibi bazı bitkiler gece sulanınca mantar hastalığı oluşabilir. Bitkinizin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu bilmeli ve her zaman aynı miktarda su vermelisiniz.

Küflenme ile mücadele sırasında küflerin ellerinize zarar vermemesi için eldiven ve nefesinizle gırtlağınıza gitmemesi için maske kullanmalısınız. Bitkinizi temizledikten ve ilaçladıktan sonra ellerinizi ve yüzünüzü bol su ile yıkayıp mantar sporlarını iyice temizlemelisiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler