dekarasyon Biedermeier tarzı-

dekarasyon Biedermeier tarzı

dekarasyon Biedermeier tarzı-


Günümüzde, bir evin şıklığını belirleyen en önemli faktör evin dekorasyonudur. Ev için seçtiğiniz eşyalar ne kadar güzel olsa da, ev ne kadar temiz olsa da hatta ev için ne kadar para harcanmış olsa da, eğer ev düzgün şekilde dekore edilmediyse ve parçalar birbiriyle uyumsuzsa, şık bir eve sahip olma ihtimaliniz ortadan kalkacaktır. Bu yüzden, özellikle yeni taşındığınız bir evi dekore ederken, en azından internetten faydalanarak dekorasyon stillerine bakmak ve evi profesyonel bir biçimde dekore etmek önemlidir. Günümüzde, evlerde kullanılan birçok dekorasyon tarzı vardır ve bunlar arasından en bilinenlerinden birisi de Bidermeier´dir. 18. Yüzyıl´da ortaya çıkan bu tarz, o dönem oldukça büyük etki yaratmıştır ve zaman zaman bugün de kullanılmaktadır.

 

Beidermeier Nedir ?

/resimler/2018-8/30/1444145221841.jpg

 

 

 

Biedermeier, bir üslup olarak, mümkün olduğunca Bauhaus´un antitezi konumundadır, ancak 18. yüzyıl ile 20. yüzyıl tadı arasındaki yol üzerinde önemli bir yer tutar. 18. yüzyılın sonlarına ve 19. yüzyılın başlarına kadar olan dönem, mimarlık, resim, heykel ve mobilyadaki Fransız İmparatorluğu´nun yoğun bir şekilde egemenliği altındaydıi. Fransız İmparatorluğu tarzlarının daha basit bir versiyonu olarak karşımıza çıkan Biedermeier, adını, isimsiz orta sınıfın sembolü olan "Papa Biedermeier" olarak bilinen bir gazete karikatürü karakterinden almıştır. Geleneksel görüşleri yansıtması ile mutlu, sağlam, sıradan vatandaşın özü konumuna gelmiştir.
Bir stil olarak, yükselmeye başlayan yeni orta sınıf yaşam kültürüne mükemmel bir şekilde uyum sağlamıştır. Ana fikir, iç ortamın her yönünün, inşaat ve işleve vurgu yaparak, bir zarafete sahip olması gerektiğiydi. Muhteşem güzellikteki nesneleri bir araya getirmek, bu yeni iç mekan tarzı için önemli bir kavramdı. Her odada birkaç küçük oturma grubunun olması, güzel iç mekanların sanat, müzik ve şiirin felsefi tartışmasını teşvik edeceği inancını güçlendirmişti. Bu yüzden, bu dekorasyon akımında oturma takımlarının önemi son derece büyüktür. Evin güvenliği oldukça önemlidir ve evde otururken kendinizi rahat hissetmelisiniz. Evin ortamı, seçkin, rahat ve samimi olmalıdır. Biedermeier sanatı gerçekçi bir yaklaşıma sahiptir ve Avrupa orta sınıfı, bu stili kendi dekorasyon stilleri olarak yaratmıştır. Beethoven ve Schubert müziğinde, Goethe´nin edebiyatında, geleneksel el sanatları ve daha doğal ve milliyetçi kıyafetlerde bu akım kendi biçimsel özelliklerini göstermektedir.

 

Mobilya ve Dekorason

Biedermeier dekorasyonda, mobilya konfor ve sadelik demektir. Çoğunlukla klasik çizgilerin hakim olduğu, genellikle elma ya da meyve ağacı gibi açık renkli, daha az pahalı tahtalardan yapılan mobilyalar tasarıma hakimdir. Fakat kül, ceviz, akçaağaç, huş ağacı, kayın ve hatta maun örnekleri vardır. Temiz, basit çizgiler ve fonksiyonel form Biedermeier mobilyalarını karakterize eder. Parçalar genellikle zarif ve küçük bir ölçekte tasarlanmıştır. Gereksiz süslemelerden yoksun Biedermeier, dikkatinizi yüzey alanlarını oluşturan güzel ahşap kaplamalarla çeken bir dekorasyon tarzıdır. Bu tarz ilk ortaya çıktığında, parçalar geleneksel olarak karanlık maun ağacından, İmparatorluk stiline doğru bir eğilimle hazırlanmıştı. Daha sonraki yıllarda, Biedermeier mobilyası genellikle huş ağacı, taneli kül, armut ve kiraz gibi daha hafif ahşaplardan üretildi ve açıkça daha farklı bir stil sergiledi. Siyah veya altın boyayla süslemeler yapıldı. Popüler motifler arasında çelenk oldukça öne çıkmaktaydı. Sandalyeler ve kanepeler at kılı, ve patiska ile döşenmişti. Biedermeier stili, daha zengin İmparatorluk stilinin özenli metal süsleri yerine dekoratif efektler ve yaldızlı ahşap yıldızlar için bronzdan ziyade daha ucuz damgalı pirinçten oluşuyordu.


Beidermeier Dekorasyonun Kökeni ve Özellikleri

Ev dekorasyonu için Biedermeier tarzı, 19. yüzyılın ilk yarısında Almanya ve Avusturya´da doğmuş olan sanat, mimari ve tasarımdaki sanatsal ve duygusal eğilimin yansımasıdır. Biedermeier mobilya ve oda dekor aksesuarları, kişisel, güzel ve konforlu odalar yaratmak isteyen orta sınıfın iç dekorasyon stilinin parçalarıydı. Özel ve aristokrat ev dekorasyon fikirleri, ev dekorasyonu için daha samimi, lüks ve işlevsel Biedermeier tarzına dönüştürüldü. Konforlu ve rahat Biedermeier mobilya ve dekor aksesuarları, Alman ve Avusturyalı orta sınıf evlere huzurlu bir dekorasyonu getirdi.O zamanlar Almanya ve Avusturya´daki istikrarsız siyasi durum ve ekonomik durgunluk, mutsuz bir gerçekliği ortaya koydu ve melankoli ve geri çekilmeye yol açtı. İnsanların, ev dekorasyonlarında mutluluğu görmeye ihtiyaçları vardı. Biedermeier ev dekorasyon fikirleri, hayattaki küçük şeylerde güzelliği, istikrarı, umudu ve romantiği bulmanın bir yolunu sunuyordu.


Biedermeier mobilyaları

Pratik ve makul Biedermeier ev dekorasyonuna sahip olmanız için, sadece fonksiyonel ve konforlu veya duygusal değerlere sahip mobilya ve oda dekor öğelerini seçmeyi gerektirir. Beidermeier mobilya ürünleri, aşırı süslemesiz, basit ve zarif şekillere sahiptir.
Güçlü ve dayanıklı, konforlu ve fonksiyonel, kaliteli Biedermeier mobilya parçaları, daha fazla konfor için hafifçe kavislendirilmiştir. Kumaşlar, kıvrımlı kanepeler ve masa ayakları, yumuşak çiçek mobilya döşemelik kumaşlar ve hoş iç boya renkleri ile dekore edilmiş yumuşak sandalye kolçakları, huzurlu ve rahat bir atmosfer yaratan güzel, uyumlu ve rahatlatıcı ev dekorasyon fikirleridir.
Mobilya formlarının sadeliği, hoş oda renkleriyle ve doğadan ilham alan mobilya döşemelik kumaş desenleriyle birleşince, kişisel ve sanatsal Biedermeier ev dekorasyon fikirlerinin sakinleştirici ve davetkar, zarif ve çekici bir karışımını yaratır.

 

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler