Beyaz Çayın Yararları Nelerdir?--

Beyaz Çayın Yararları Nelerdir?

Beyaz Çayın Yararları Nelerdir?--


Beyaz çayın son zamanlarda popüler olmasının ve tavsiye edilmesinin temel sebebi olarak, kimyasal bir işlemden geçmemiş olmasını gösterebiliriz. Kimyasal bir işlem görmediği için, siyah çay ve yeşil çaya oranla ciddi şekilde faydalıdır. Bağışıklık ve dolaşım sistemi başta olmak üzere birçok alanda sağlığı korumaya ve tedavi etmeye yardımcı olur.
Yaşlanmaya ve kansere karşı koruyucu
Çin başta olmak üzere birçok Uzakdoğu ülkesinde yüzyıllardır kullanılan beyaz çayın faydalarının modern bilim dünyası tarafından keşfedilmesinden sonra, kullanımı Türkiye´de dahil olmak üzere birçok ülkede yaygınlaştı ve sık şekilde tavsiye ediliyor.
Günümüzde birçok insanın korkulu rüyası olan kansere karşı koruyucu etkisi olan bitkiler her zaman ilgi görmekte. Beyaz çay da bu bitkisel yöntemler arasında ilk sıralarda geliyor. Beyaz çay, düzenli olarak tüketildiğinde, vücut için ciddi bir antioksidan kaynağı oluyor. Vücudun yaşlanmasının temel sebebi olan serbest radikallere karşı da beyaz çay son derece etkili. Özellikler kolon, prostat ve mide kanserine karşı ciddi anlamda bir koruyucu etkisinden söz edilebilir.


Kolesterol Dostu

 


Bilindiği gibi her yağ vücut için zararlı değil aksine bazıları faydalı. Beyaz çayın en çok öne çıkan faydalarından birisi de, vücuda faydalı yağları tutarak iyi ve kötü kolesterolü dengelemesi. Kolesterolü dengeleyerek, damar sertliklerini engelliyor ve kan dolaşımına yardımcı oluyor.
Bu çayın en önemli özelliklerinden birisi de kan basınıcını düşürmesi. Ayrıca beyaz çay sayesinde, damarlar daha sağlıklı hale geliyor ve bu durum da doğal olarak daha sağlıklı bir kalp vaat ediyor. Dolaşım sistemi ve kalp sağlığı korunduğunda, kalp krizi riski de ciddi şekilde düşmüş oluyor.


Hastalıklara karşı koruyucu

 


Beyaz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Dolaşım ve bağışıklık sistemine yönelik faydaları yanında, son derece güçlü bir antibakteriyel ve antiviral. Özellikle, birçok insanın en çok hasta olduğu mevsim olan kış aylarında tüketildiğinde vücudu mikroplardan koruyor ve birçok hastalığı önlüyor.
Günümüz modern insanının dişlerine verdiği önem biliniyor. Birçok insan hem daha güçlü hem daha sağlıklı dişler için çaba harcıyor. Beyaz çay bu konuda da bize yardımcı oluyor. İçeriğindeki flörür ve dişe yararlı diğer bileşenler sayesinde, standart bir diş macununa göre dişe çok daha büyük fayda sağlıyor. Kötü nefes kokusunun temel sebebi olan bakterileri yok ederken, diş çürümesini de önlüyor.
Kan sulandırıcı kullananlar ve tansiyon rahatsızlığı olanlar dikkat!
Beyaz çay, diğer çay türlerine göre daha düşük kafein içerdiği için çok sık tavsiye edilse de, sağlık amaçlı kullanımlarda mutlaka doktora başvurulması tavsiye ediliyor. Beyaz çayı kullanırken en çok dikkat etmesi gereken kesim, kan sulandırıcı ilaçlar ve tansiyon ilacı kullananlar. Ayrıca, çok düşük oranlarda olsa da kafein içerdiği için, hamilelerin ve emzirme dönemindeki kadınların da tüketmesi önerilmiyor. Beyaz çay, dikkatsiz ve çok fazla şekilde tüketildiğinde, uykusuzluk, yüksek tansiyon, kusma gibi sorunlara neden olabiliyor.

 


Beyaz çayın farkı nedir?

/resimler/2018-6/12/1730343150345.jpg

 

 


Beyaz çay, siyah ve yeşil çaya göre oldukça farklı özellikler barındırır. Onun temel farkı, kimyasal bir işlemden geçmediği için, antioksidan içeren kateşin maddesini kaybetmemesidir. Bu madde siyah çayda beyaz çaya oranla çok daha az bulunur. Beyaz çay hasatı yağmurlu günlerde çok zorlaşır ve bu yüzden çok kıymetlidir.

 


Beyaz çayın ne gibi faydaları var?

 


İçinde çok fazla antioksidan olduğundan, bağışıklık sistemine yardımcı olur. Metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Bilindiği gibi, hızlı bir metabolizma kalori yakmak için en önemli gerekliliktir. Böylece daha kolay kilo verirsiniz.
Beyaz çay, vücudun kolajenleri yakmasını oldukça aza indirir. Kolajen, vücudun genç görünmesi için en önemli etmen olduğundan, bu sayede daha dinç ve genç bir görünüme kavuşursunuz. Florid sayesinde diş sağlığına fayda sağlar ve bunun yanında ağızda oluşan kötü nefes kokusunu önler.

 


Beyaz çay nasıl demlenir?

 

/resimler/2018-6/12/1732302996431.jpg

 


Beyaz çayı demlemesi oldukça kolaydır. İlk olarak 200 ml su kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra su 1-2 dakika kadar dinlendirilir. Sonra, bir yemek kaşığı ölçüsünde beyaz çay suya eklenir. Çay eklendikten sonra beş dakika da demlenmesini bekleyin. Daha sonra çayınızı içebilirsiniz.

 


Beyaz çayı ne zaman içmeliyiz?

/resimler/2018-6/12/1734076279491.jpg

 

 


Beyaz çay, alerjik bir durumunuz olmadığı sürece her zaman tüketilebilir. Fakat, çayın tadını alabilmek için midenizin şişkin olmadığı zamanları, hafif akşam yemekleri sonrasını tercih edebilirsiniz. Ayrıca, damak tadı açısından, baharatlı yiyecekler yedikten sonra beyaz çay içmesi tavsiye edilmektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler