Tarih: 29.08.2020 08:57

Bebeklerde Huzursuzluk Büyüme Ataklarından Kaynaklanabilir

Facebook Twitter Linked-in

Bebeklik dönemi “ağzı var dili yok" deyiminin vücut bulmuş hali desek yersiz olmaz. Bebekler haliyle konuşma yetilerine sahip olmadıkları için her türlü stres ya da huzursuzluklarını ağlayarak gösterirler. Pek çok anne baba bebeği çok fazla ağladığı için doktor doktor gezer.  Genellikle anne babalar evhama kapılıp bir rahatsızlığının olduğunu düşünür. Bebekler genellikle kolik ağrılar, gaz ağrıları ya da büyüme ataklarına bağlı ağrılardan ağlıyor olur. Doktor kontrolünden geçmesine rağmen bir hastalık emaresi olmamasına karşın bebeğiniz sürekli ağlıyorsa bunun nedeni büyüme ataklarındaki huzursuzluklardır.

Birçoğumuz ergenlik döneminde özellikle diz eklemi ve baldır kısmını kapsayan ağrılara maruz kalmışızdır.  Bu ağrılar için büyükler boyun uzadığı için der hep. Aslında aynı durum bebeklerde de var onlar konuşmadıkları için bu huzursuzluğu ağlayarak gösterirler.

Bebeğinizin bu huzursuzluk karşısında uyku düzeni bozulabilir ve yeme bozuklukları yaşayabilirler. Bebekler en hızlı gelişimini anne karnında yasarlar özellikle doğum haftaları yaklaştıkça bebekler her hafta 250-500 gram arası kilo alırlar. Doğum sonrasında da aynı hız ilk 6 ayda devam eder.

/resimler/2019-3/2/0001347735327.jpg

Büyümü Ayakları Hangi Aylarda Daha Sık Olur?

Büyüme atakları en çok boyun uzadığı, kilo artışının yaşandığı ve baş çevresinin de büyüdüğü dönemde yaşanır. Baş çevresindeki artış beyin gelişimi ile alakalıdır. Bebeklerde doğum öncesi son haftalar daha da artan gelişim doğum sonrasında da özellikle ilk 3 hafta da yoğun olarak yaşanır. Buna takiben ilk 6 ayda bebeklerde gelişim açısından önemli olup, büyüme ataklarının yaşandığı dönemlerdir.

Atağın belirtisi nedir?

Nelere dikkat etmeli?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —