Bebeklerde Epilepsi Belirtileri Nelerdir?

Epilepsi sıklıkla 0-1 yaş aralığında kendini göstermektedir.

Bebeklerde Epilepsi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Epilepsi Belirtileri Nelerdir?
Beyinde normal seyirde olan elektriksel dalgaların normalden farklı şekilde ve düzensiz bir şekilde oluşması sonucu epilepsi hastalığı meydana gelir ve bebek sahibi olanların da bu epilepsi hastalığı korkulu rüyası haline gelmektedir. Epilepsi sıklıkla 0-1 yaş aralığında kendini göstermektedir. Halk arasında sara olarak adlandırılan epilepsi nöbetleri küçük yaşlarda çoğunlukla gözden kaçmaktadır. Bebeklerde meydana gelen ani sıçramalar epilepsinin en bilindik belirtisidir.
Bebeklik ve çocukluk çağında yaşanmakta olan epilepsi vücutta kasılmalar, çenenin kitlenmesi ya da köpük gelmesi gibi büyük belirtiler şeklinde kendini gösterebildiği gibi daha küçük belirtilerle de kendini gösterebilmektedir. Uzmanlara göre bebeklik döneminde çocukların kol ve bacaklarında meydana gelen sıçramaların hafife alınmaması ve bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Epilepsinin kendini belli ettiği durumlar ise genel olarak şunlardır:
Ani Sıçrama ve Kapanma
Bu sıçrama ve kapanmalar bebeklik döneminde nöbetler halinde gelişir ve bilhassa bacak,kol ve baş bölgeleri birbirlerinden bağımsız olarak ani şekilde sıçrar ve kapanır. Bu gibi durumlar bebekte epilepsinin belirtisi olabilmektedir.
Gözlerin Sabit Bakması
Bu ise kasılma ile birlikte meydana gelen gözlerin sabitlenmesi ve sürekli olarak aynı noktaya bakma ve ardından da kusma olarak gelişmektedir.
Dalma
Bu belirtide ise küçük yaştaki çocuk 5-10 saniye müddetçe dalma şekline girerek dış dünyaya karşı hiçbir duyum belirtisi göstermez.
Gece Sıklıkla Uyanma
Bu bir çeşit nöbettir ve bu nöbette gece uykudan sıklıkla uyanma, anlamı olmayan hareketlerde bulunma ve kasılma şeklinde kendini gösterebiliyor. Bu durum çoğunlukla uyku bozukluğu zannedilerek geçiştiriliyor ancak epilepsinin habercisi olabileceği de kesinlikle unutulmamalıdır.
Ani Görülen Baş Düşmesi
Bu durumlarda ise bebeğin baş bölgesi ani bir şekilde düşer ve çocuk anlamsız şekilde yere kapaklanarak bu şekilde nöbet geçirebilir.
Epilepsinin anlaşılması bilhassa bebeklerde yüksek oranda gözlem gerektiren bir rahatsızlıktır. Erken tanı edilen epilepsi için uygun tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Epilepsinin tedavisinin mümkün olmadığı durumlarda ise beyin pili uygulaması yapılabilmektedir. Göğüs altına yerleştirilen pil vagus sinirini belirli periyotlarla uyararak nöbetlerin yaşanmasında ciddi oranda azalma sağlayabiliyor. Epilepsinin bu evrelere kadar gelmemesi için ise bebeğinizi sürekli gözlem altında tutmalı ve olumsuz durumlarda sorunun kaynağını bulmalı ve mutlaka bir doktora danışmalısınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler