Bebek Odası Nasıl Düzenlenir?

Bebeğinizin odasını hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken birçok unsur var.

Bebek Odası Nasıl Düzenlenir?
Haberi Sesli Oku

Bebek Odası Nasıl Düzenlenir
Bebeğinizin odasını hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken birçok unsur var. Yatağı, duvarları, aydınlatması, halısı uyumluluk, renk düzeni vb. bebeğinizin sağlığın için bütün bu unsurları çok iyi düşünmeniz gerekmekte.

Oda
Bebeğinizin odası sizin odanıza yakın olmalı, güneş almalı ve ses yalıtımı sağlanmış olmalı.

Zemin
Makinede yıkanan, toz tutmayan ve strilizasyonu kolay bir halı seçmelisiniz.


Duvarlar
Işığı çok sert yansıtan beyaz rengini asla kullanmamalısınız. Pastel tonlarında göz yormayacak bir renk seçebilirsiniz.

Mobilya
Bir tane oda takımı almak yerine parça parça alıp özgün bir anne-çocuk odası oluşturmak daha akıllıca olacaktır.

Bebek Karyolası
Hem şık hem sağlıklı bir karyola tercih etmek istiyorsanız ahşap karyola seçmenizi öneririz. Buu sayede kullanışlılığı da yakalamış olacaksınız.
En önemli unsurlardan biri parmaklıklar arası mesafe. Bebek hareket ettiğinde kafası bu aralıklara sıkışmayacak uzaklıkta olmalı.
Bebek büyüdükçe zemini ayarlayabilmek için de ayarlanabilir bir karyola seçmekte fayda var.

Bebek Yatağı
Bebek yatağı almadan önce mutlaka bir araştırma yapmalı ve bilinçli olarak mağazaya gitmelisiniz. Bu sayede en uygun ve en gerekli yatağı almış olursunuz.
Binbir çeşit yatak tipi piyasada mevcut. Visko yatak, sünger yatak, yaylı yatak, pamuk yatak, yün yatak, lateks yatak sert sünger yatak, yaylı lateks yatak vb.

Visko Yataklar: Tek olumlu özelliği oyun alanın için uygun olması. Onun dışında uyku için asla uygun değil, teri çekmeyen bir yapısı ve ağırlığa göre çökme özelliği olduğu için boğulma tehlikesini barındırıyor.

Yün ve Pamuk Yataklar: Bu yataklar yaygın olarak sağlıklı olarak bilinse de çökme yaptıkları için omurilik gelişimine zararlı, toz barındırdıkları için antialerjiktir. Ayrıca bebeğiniz kafasını çevirdiğinde o kısım çöktüğünde boğulma riski de var. Bu yüzden kesinlikle yün ve pamuk yataklar tercih edilmemeli.

Sünger Yataklar: Sertlik açısından orta düzeyde bir sünger yatak yeni doğanlar için uygun olacaktır.

Yaylı Yataklar: Gelişimi hızlı olan bebekler için yaylı yataklar uygun sayılmazlar.

Lateks Yataklar: Seçebileceğiniz en uygun yatak lateks yataklardır. Anti alerjik ve bambudan üretildiği için organiktir. Delikleri sayesinde hava alır, terletmez. Ayrıca ağırlık merkezine göre şekil aldığı için rahat bir uyku sunar.

Uyku Seti: Uyku seti yerine farklı renk ve desenlerde nevresim takımı almak daha akıllıca görünüyor. Ayrıca alacağınız beşik koruyucuyla da takımı siz tamamlayabilirsiniz.

Sallanan Sandalye
Bebeğinizin uykuya dalmasını beklerken üzerinde hoş vakit geçireceğiniz ve oldukça da şık duran sallanan sandalyeyi dilerseniz alabilirsiniz.


Şifonyer & Dolap
İlk zamanlar bebeğinizin katlanacak kıyafeti daha çok olduğundan şifonyer yerinde bir seçim olabilir. Fakat ilerde dolaba da ihtiyacınız olacak. İlerde dolabı koyacak yer varsa şifonyer alınabilir yoksa direk dolap almak daha mantıklı olacaktır.


Aydınlatma
Bebeğinizin gözüne direk gelecek tepeden aydınlatma tercih edilmemeli. Yandan aydınlatma ile yumuşak bir ortam sağlanmalı.


Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Aşırı Su Yüksek (Alocasia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.