Bebek maması en doğru nasıl hazırlanır?--

Bebek maması en doğru nasıl hazırlanır?

Bebek maması en doğru nasıl hazırlanır?--

 

Anneler bebekleri için en iyisini isterler. Siz de bebekleriniz için evde doğal yöntemlerle mama hazırlamak isteyebilirsiniz. Hazırlayacağınız mamalar onların büyüme aşamaları için büyük derecede öneme sahiptir ve bu sebeple de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sizlerin bebeğiniz için hazırlayacağınız bebek mamaları marketlerden hazır alınan mamalara oranla daha sağlıklı ve düşük maliyetli bir seçenektir. Peki, anneler evde bebekleri için mama hazırlarken bilmeleri gereken şeyler nelerdir?

 

Ebeveynler, en değerli varlıkları için yani bebekleri için her zaman en sağlıklı mamayı hazırlamayı ister ve bunun için ellerinden geleni herşeyi yapmaya hazırdırlar. Neyseki, az bir çabayla, evinizde hem sağlıklı hem de güvenilir bebek mamaları hazırlamak mümkündür.

Siz de, kendi evinizde bebek maması hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri merak ediyor olabilirsiniz, bu konuda sizlere yardımcı olabilecek her şeyi açıklamaya çalışacağız. Siz de merak ediyorsanız gelin evinizde sağlıklı bebek maması hazırlamak için yapmanız gereken en temel şeylere birlikte göz atalım...

 

Sağlıklı Mama İçin Temiz Mutfak Gereçleri Kullanın

/resimler/2018-6/12/1252315637973.jpg

 


Bebeğinizin için mama hazırlarken kullanacağınız tüm ekipmanların temiz olması gerekir. Yani mutfak tezgahının, bıçakların, çatal kaşıkların, doğrama tahtasının, rendenin, tencerenin, tabakların vb. Tüm gereçlerin temiz ve hijyenik olduğundan öncelikle emin olun. Daha sonra ise, mamada kullanmak için soyacağınız ya da doğrayacağınız meyve sebzeleri güzelce bol suyla yıkayın. Bebeğinize yapacağınız mamayı yedirmeden önce mamanın sıcaklığına dikkat edip, çok sıcak olmamasını sağlayın ve ılıklığına dikkat edin. Eğer, bebeğinize yaptığınız mamayı hemen yedirmeyeceksiniz, mamanın üzerini örtüp bozulmaması için zaman kaybetmeden hemen dolaba koymalısınız.
Bebeğiniz için mama yapma hazırlığınızı en doğru ve en pratik şekilde yapmak için, mamayı yapmaya başlamadan önce ihtiyacınız olabilecek bütün mutfak araç gereçlerine sahip olduğunuzdan emin olun.

-Blender -Sebze meyve öğütücü -Jülyen soyacak
-Buhar sepeti
-Patates ezici
gibi ürünler, bebeğiniz evde mamasını en kolay şekilde hazırlayabilmeniz için size yardımcı olacak mutfak araç gereçlerindendir.
En Pratik Mama Hazırlama Yöntemleri

 

Mutfağınızda kullanmak istediğiniz ekipmanlara bağlı olarak bebek maması hazırlamanın farklı yolları vardır. Bunlardan bir tanesi, eski usül ve klasik yöntem olan çatal veya patates ezici yardımıyla gıdaların (meyve ve sebze) ezilmesidir. Özellikle de olgun muz ve avokado gibi yumuşak yapılı meyve sebzeleri bu şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Patates, elma ve armut gibi piştikten sonra yumuşayan meyveleri de arzu edilen yumuşak kıvama getirebilmek için için ezebilirsiniz.
Meyve sebze öğütücüleri İşinizi Çok Kolaylaştıracak!

Meyve sebze öğütücüleri, mama hazırlarken size yardımcı olan mutfak ekipmanlarındandır. Meyve öğütücleri sayesinde meyvelerin kabuğunu soyma ve çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini ayıklama derdinden rahatça kurtulabilirsiniz. Bunu yapmak için meyvelerinizi küçük küçük olmak kaydıyla bir kaba doğrayın daha sonra meyve sebze öğütücüsünden geçirin. Meyve sebzeler püre haline gelirken, çekirdekler ve kabuklar da öğütücüde kalır.

Bebeğiniz kendisi beslenmeye başladıysa gıdaları rendeleyebilir ya da doğrayabilirsiniz.
Blender, evde düzenli şekilde bebek maması hazırlamak isteyen annelerin en büyük yardımcı mutfak gereçlerinden birisi olacaktır. Bebeğiniz için mama hazırlarken istenilen malzemeleri blender´dan geçirin. Eğer ortaya çıkan püreyi inceltmek isterseniz, kabın içerisine bir miktar su, hatta istiyorsanız anne sütü bile ilave edebilirsiniz.

Bebek Mamasının Çok Yumuşak Olmasını İstiyorsanız Süzgeç Kullanmalısınız..
Son derece sağlıklı sebzeler olan bezelye veya yeşil fasulye gibi kabuklu gıdaları mama yapmak için kullanırken daha pürüzsüz bir mama elde etmek isteyebilirsiniz, bunun için gıdalarınızıblender´dan geçirdikten ya da pişirdikten sonra süzgeç kullanabilirsiniz.

 



Yaptığınız bebek mamalarını hemen kullanmayacaksanız nasıl saklayabilirsiniz?

 

Evde hazırladığınız bebek mamalarını hemen kullanmadığınız durumlarda saklamak isteyebilirsiniz. Bunun için mamanın arta kalanını buz kalıplarında saklamak işinize yarayacak bir yöntemdir. Bu şekilde, zamanınızın kısıtlı olduğu günlerde, eve geç geldiğiniz günlerde vs. bebeğinizin karnını doyurmak için daha önce hazırlamış olduğunuz dolaptaki mamaları kullanabilirsiniz.

Bunu yapmak için, hazırlamış olduğunuz mamayı buz kalıbına dökün. Mamanın üzerini de jelatinle kapattıktan sonra buzlukta yaklaşık olarak 2 saat civarı bekletin. Buz küplerindeki mamaları 2 saatlik süre sonrasında buzdolabı poşetlerine doldurun ve tüm bir poşetlerin üzerine mamaların yapılış tarihleriyle birlikte içeriklerini de not alın. Bu şekilde ürettiğiniz ev mamalarını buzlukta en fazla 1 ay bekletmenizi öneriyoruz. Daha uzun süreli bekletilmemelidir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler