BEBEK EŞYALARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRİZ?

bebeğinizin sağlığı için önemli olduğu kadar gelişimi için de çok önemlidir

BEBEK EŞYALARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRİZ?

Bebek eşyalarını temizlemek ve bu eşyaların daima temiz olduğundan emin olmak; bebeğinizin sağlığı için önemli olduğu kadar gelişimi için de çok önemlidir. Bunun için de evinizde bazı kurallara uymanız ve yeni alışkanlıklar edinmeniz gerekir. Buna birkaç örnek verecek olursak:

  • Evinizde kesinlikle böcek ilacı kullanmamalı ve doğal böcek ilaçlarından yararlanmalısınız.
  • Kimyasal temizleme malzemeleri yerine doğal temizleme malzemeleri kullanmalısınız.
  • Koku için deodorant ya da parfümlerin yerine doğal esanslar kullanmalısınız.
  • Evinizin havasını temiz tutmalısınız.
  • Evinizde ve tabiki bebeğinizin odasında kimyasal herhangi bir madde olmadığından emin olun. Evinizin içerisinde ne siz sigara için ne de başkalarına içirin.
  • Eller sürekli temas halinde olduğu için temizliği de çok önemli. Hem kendi ellerinizin hem de eve gelen ve bebeğiniz ile ilgilenmek isteyenlerin ellerinin temiz olduğundan emin olun.
  • Bebeğinizin odasına mobilya aldığınızda iyi havalandırılmasına dikkat edin. Üstelik boyalarının zararsız, kurşunsuz, su bazlı olduğundan emin olun.

 

BEBEK EŞYALARI TEMİZLİĞİ

Bebeğinizin her türlü eşyasını temizlemek için elinizden geldiğince doğal temizleme ürünleri kullanmanız gerektiğini daha önce belirtmiştik. Bu yüzden İlk önce bebeğinizin odasının mobilyalarını temizlemek için evde mobilya temizleyici yapmanız lazım.

Mobilya temizleyiciyi hazırlamak için ihtiyacımız olanlar:

  • 15 damla kadar papatya özü
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kadar arap sabunu
  • 1 bardak su

 Bu malzemeleri temiz bir sprey şişesinin içine koyun ve mobilyaları temizlemek istediğinizde mobilyaya direk olarak püskürtün ve sadece nemlendirdiğiniz temiz bir bez ile bebek odası mobilyalarınızı silin. Karışımın içerisindeki papatya yağı bebeğinizin sakin ve rahat uykuya dalmasına yardımcı olacaktır.

a)EMZİK VE BİBERON NASIL TEMİZLENİR?

 

/resimler/2017-12/13/1007056704802.jpg

 

Biberon ve emzik temizliği bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden hem biberon hem emzik kullanmadan önce temiz su ile yıkanmalı ve sonrasında da en az beş dakika güzelce kaynatılmalıdır. Sonrasında emzik ve biberon, temiz ve mümkünse beyaz bir havlu üzerine yerleştirilip kurumaya bırakılmalıdır.

Biberon ve emziği temizlemek için küçük bir tarif de sizlere yardımcı olabilir:

Sıcak su ile dolu bir tasın içerisine 1 fincan karbonatı ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra hem biberonu hem de emziği içine koyup, 1 gece boyunca bekletin. Sabah olduğunda hem biberonu hem de emziği temiz su ile yıkadıktan sonra temiz ve beyaz bir havlu ile kurulayın.

b)BEBEK OYUNCAKLARI NASIL TEMİZLENİR?

Bebeğinizin oyuncaklarını alırken kesinlikle yaşına uygun oyuncakları almalısınız. Ayrıca bu oyuncaklar bebeğinizin yaratıcılık gücünü arttıran oyuncaklar olmalı ve kesinlikle minik parçalara ayrılan oyuncaklar olmamalı. Bebek oyuncağı demek gün içinde bebeğinizin en çok temas edeceği eşyalar demektir. Bu yüzden de bu oyuncakların temizliğine çok ciddi şekilde özen göstermeniz şarttır. Öncelikle bebek oyuncaklarının mutlaka bebeğinize zarar vermeyen malzemelerden yapılmış olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca bu oyuncaklar her zaman için hem bakteri hem de mikroplardan arındırılmış olmalıdır.

Bebek oyuncaklarını temizlemek için yine doğal yöntemlere başvuracağız. Bunun için de 1 su bardağı dolusu sıcak su ile 1 fincan kadar sirke ve yarım limona ihtiyacınız var. Temizleme işlemine başlamak için ilk önce suyu ve sirkeyi sprey başlıklı bir şişeye koyun. Daha sonra sirkeli suyun içerisine yarım limonun suyunu ekleyin ve şişeyi çok iyi bir şekilde çalkalayın. Sonrasında bu temizleme malzemesini bebeğinizin tüm oyuncaklarını iyice püskürtün ve mümkünse beyaz bir havlu ile oyuncakları teker teker silin ve sonrasında çok iyi bir şekilde kurulayın.

c)BEBEK KIYAFETLERİ NASIL TEMİZLENİR?

Diğer eşyalarda olduğu gibi elbette kıyafetlerde de doğal malzemeleri kullanmalıyız.Üstelik bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için buna ekstra özen göstermeliyiz. Aksi hâlde alerji, kaşıntı, kızarıklık ve tahrişle karşılaşabilirsiniz. Hatta bu özeni sadece giysilerde değil havlu, yastık, battaniye, çarşaf kısaca bebeğinizin cildi ile temas edecek olan tüm çamaşırların temizliğinde göstermeniz gerekir. Bunun için bir de ipucu verelim; 1 çamaşır makinesi dolusu bebek eşyasına 1 su bardağı kadar elma sirkesi ilave edin. Yıkama sonrasında en az 2 defa eşyaları durulayın. Yıkama işlemi hem deterjan kullanmadan hem de yumuşatıcı kullanmadan yapılmalıdır. Yıkama sonrasında tüm eşyalar hem güneşte hem de rüzgârda kurutulmalıdır. (Yıkama işlemi rüzgârın ve güneşin aynı anda bulunduğu günde yapılmalıdır.)Bu uygulamadan sonra aynı çamaşırlar saf sabun rendesi ile bir kez daha yıkanmalıdır. Sabun rendesi eğer kaynar suyun içerisinde eritildikten sonra kullanılır ise o zaman sabun rendesi yapış yapış olmayacaktır. Durulama işlemi yine en az 2 defa ve güzel bir şekilde yapılmalıdır. Bu defa ilk durulama suyuna mutlaka sirke eklenmelidir.

Yapılan işlemlerin ardından mutlaka ütü yapılmalıdır. Bu sayede hem yumuşaklık hem de hijyen sağlanmış olur. Ütü sırasında rastlanan etiketler bebeğinizin cildinde yol açacağı çizikleri önlemek adına mutlaka kesilmelidir.

d)PEKİ, YA BEBEK ÖNLÜĞÜ TEMİZLİĞİ?

Bildiğiniz gibi bebek önlükleri hemen hemen en çok kirlenen  ayrıca bebeğinizin ağzı ile temas eden ve bilhassa diş çıkarma döneminde oldukça haşır neşir olunan çamaşırlardır. Bu nedenle de bebek önlüğü temizlerken kesinlikle deterjan kullanmamanız gerekir. Size önerimiz sabunlu ve sıcak su kullanın ve çıkmayan lekeler için ise herhangi bir uygulama yapmayın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler