Bazı Yiyeceklere Aşırı İstek Duymanın Anlamı

Eğer bir yiyeceğe aşırı istek duyuyorsanız bu durum sizdeki bazı eksikliklerin bir sonucu olabilir.

Bazı Yiyeceklere Aşırı İstek Duymanın Anlamı

Bazı Yiyeceklere Aşırı İstek Duymanın Anlamı


Eğer bir yiyeceğe aşırı istek duyuyorsanız bu durum sizdeki bazı eksikliklerin bir sonucu olabilir. Bu istek hangi nedenlerden kaynaklanıyor bunu öğrenmek için okumaya devam edin.
Gittiğiniz bir iş görüşmesinin ortasında aklınıza aniden şerbetli bir dilim baklava geldiği oldu mu? Ancak bu istek o kadar fazla olur ki aklınız sadece baklavada olduğundan iş görüşmesine kendinizi veremezsiniz. Bunun gibi ani krizler mutlaka yaşamışsınızdır.
Bu karşı konulamaz istek. Vücudunuzun bir sinyali olabilir. Vücudunuzdaki bir maddenin eksikliğinin yansıması olabilir. Bu yiyecek krizleri hormonal dengelerin değiştiği hamilelik veya adet dönemleriyle veya psikolojik değişimlerle tetiklenebilir.

Birden çok insanda görülen ortak yiyecek istekleri ve ne anlama geldikleri aşağıda verilmiştir.

- Şekerlemeler ve Çikolata:
Vücudunuzda magnezyum eksikliği çikolata isteğinizi doğrudan tetikler. Magnezyumun zihni yatıştırdığı bilinmektedir. Çikolatada da bulunan magnezyumu vücut istediği için magnezyum eksikliği çikolata krizine neden olabilmektedir. Ayrıca çikolata beyinde serotonin ve endorfin miktarını yükseltip mutluluğu tetikleyici özelliği barındırır.
Diğer tatlı istekleri ise vücudunuzda fosfor, karbon veya krom eksikliğinin belirtisi olabilir. Ya da sadece enerji almak hissinden dolayı da canınız tatlı istiyor olabilir.
Çikolata ve tatlı isteğinize rağmen bunları tüketmek istemiyorsanız fasulye, tam tahıllı ekmek, fındık, ıspanak gibi yiyecekleri tüketmenizde fayda var. Meyve veya brokoli de bu isteği azaltacaktır.

/resimler/2017-9/11/1557334211680.jpg

-Tuzlu ve İşlenmiş Gıdalar:
Vücutta sodyum eksikliği tuz isteğini arttırır. Eğer tuzlu yiyecekleri canınız çekiyorsa muhtemelen sodyum eksikliği ile karşı karşıyasınızdır. Vücudunuz spor ile veya stres anında tuz kaybeder. Bunu idrarınızın koyu renkli olmasından anlayabilirsiniz. Aşırı yorgunluk da tuzlu gıda isteğine neden olmaktadır.
Tuzlu isteğini azaltmak için her gün yaklaşık 8-10 bardak su içebilir ve kereviz, ıspanak, salatalık, balık ve çiğ sebzeler yiyebilirsiniz.

/resimler/2017-9/11/1558029525042.jpg

 

-Acı ve Baharatlı Gıdalar:
Vücudunuzdaki çinko ya da kükürt eksikliği, baharatlı yiyecek arzusunu arttırabilir. Ayrıca bazı durumlarda vücut terleyip vücut ısısını azaltmak istediğinde acı yiyeceklere de ihtiyaç duyabilir. Bu isteği azaltmak için deniz ürünleri, yapraklı sebzeler ve kırmızı et tüketebilirsiniz.

/resimler/2017-9/11/1559136088633.jpg

-Et ve Yumurta:
Vücudunuzdaki magnezyum, demir veya B vitamini eksikliği ya da kan şekeri dengesizliği sizi proteinli besinlere itiyor olabilir. Ya da sıkı bir diyet içindeyseniz et yemeyi psikolojik olarak daha fazla canınız istiyor olabilir.
Bu isteğinizi frenlemek için bol bol sebze tüketmenizde fayda var.

/resimler/2017-9/11/1609491726054.jpg

 

-Karbonhidratlar ve Ekmek:
İsteğinizi bastırmak ve vücudun ihtiyacını karşılamak için etin yağsız kısımları, tavuk, balık ve yumurta yemelisiniz.
Kan şekeri seviyeniz düşük veya insülin seviyeniz yüksekse karbonhidrat açısından zengin gıdaları canınız çok fazla çekiyor olabilir. Vücudumuzda karbonhidrat miktarının düşük olması psikolojimizi de etkileyebilir. Ekmek, makarna gibi yiyeceklerin isteği ayrıca tiroid bezinin yanlış işlemesinden de kaynaklanabilir. Bunu önüne geçmek için yumurta, balık veya tavuk yiyebilirsiniz.

/resimler/2017-9/11/1611399384488.jpg

-Buz ya da Soğuk Gazlı İçecekler:
Vücudunuzdaki kalsiyum eksikliği size sürekli gazlı içeceklere yönlendirecektir. Soğuk içecekleri ise manganez eksikliğinizden canınız istiyor olabilir. Buz isteği ise düşük hemoglobin anlamına gelmektedir.

/resimler/2017-9/11/1614565794528.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler