Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram temizliği genellikle yılda 2 sefer olmak kaydıyla bayram öncesinde yapılan temizliğe denir. Aşağıda bayram temizliği yaparken dikkatli olmanız gereken püf noktalara yer verdik.

1. Bayram temizliği için başlarken ilk yapmanız gereken şey evdeki dağınıklığı toplamak olmalıdır.

2.  Temizliğe birden girişmeyin yani birden tüm odaları temizlemeye kalkışmayın. Sırasıyla bir odayı bitirip diğerine geçin.

3 Bayram temizliğine ilk olarak oturma odasını temizlemekten başlayabilirsiniz. Camlarınızı silin, toz alın, yerleri süpürün, perdeleri yıkayın, kirli olan halılarınızı yıkayın.

4. Diğer odaları da yukarıda belirtildiği şekilde silmek bayram temizliği için yeterli olacaktır.

5.Misafir odası bayramda en önemli ve odak haline gelen odadır her zaman için. Misafir odasında bayram temizliğine ilk olarak etraftaki ıvır zıvırı kaldırarak başlayın, odanızın ferah ve geniş görünmesini sağlayın, koltukları da çekerek tüm odayı güzelce süpürün, odalar süpürüldüğünde toz kalkacağından süpürdükten sonra toz almak her zaman daha mantıklıdır. Süpürme işlemi için sulu süpürgeler idealdir, tozu suya hapsedip etrafa yayılmasını önlerler.

Süpürme işleminizi tamamladıktan sonra toz almaya başlayabilirsiniz. Odanızın avizesinden vitrinine kadar bütün odanızın tozunu güzelce alın. Halılarınızı da silin. Eğer kullanmadığınız ve sakladığınız şık örtüleriniz var ise bunları kullanarak evinizi daha şık hale getirebilirsiniz.

Misafir odasındaki işiniz bitti.

6. Sıra geldi mutfak temizliğine, ilk olarak mutfaktaki perdeleri çıkartın ve yıkayın. Mutfaktaki araç gereçlerinizi tekrar düzenleyin. Her yeri silin süpürün. Bulaşık makineniz dolu ise onu da boşaltmayı ihmal etmeyin.

7. Son olarak temizliği yapmanızı önerdiğimiz yer banyolardı çünkü evin en çok ve en sık kirlenen kısımları burasıdır. Tuvalet temizliğinde alaturka-alafranga fark etmeksizin iç kısımlarını gerekli deterjanlarla temizleyin. Mutfakta eğer çekmeceli dolaplarınız var ise buraları tekrardan dizin ve silerek bu işleme devam edin. Eğer jakuziye ya da küvete sahip iseniz bunların nasıl temizlendiğiyle ilgili diğer makalemizden yararlanabilirsiniz.

8. Tüm evin temizliği bittiğine göre sıra son olarak kapı önünün temizlenmesine geldi. Kapınızın önündeki merdivenleri yıkayarak temizleyin ve kapınızın önüne bir paspas veya kilim atın. Bu evinizin daha toplu görünmesine yardımcı olacaktır.

Temizliğiniz sonunda bitti, sıra geldi keyif kahvelerini yudumlamaya! 


Anahtar Kelimeler: bayram temizliği

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler