BAYRAM SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

BAYRAM SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

BAYRAM SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?


Bayram sofrası sofraların belki de en güzeli ve en önemlisidir. Çünkü bu günler sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz günlerdir. Haliyle konuklarımız ailelerimiz, akrabalarımızı ve arkadaşlarımız olduğu için bu özel günlerde hazırladığımız sofralar da sevdiklerimize layık olmalıdır. Bayramın yaklaştığı şu günlerde kusursuz bir bayram sofrası hazırlamak için bilmeniz gereken birkaç önemli noktayı sizler için derledik. Etkileyici bir sofra hazırlayabilmek için bu birkaç küçük detayı bilmeniz yeterli olacaktır. O hâlde gelin vakit kaybetmeden başlayalım:


Sofranızı Şık Bir Şekilde Dekore Edin
Sofra dekorasyonu oldukça önemli bir konudur. Sandalyeler arası mesafelerden masa örtüsüne, bardak dizilişlerinden servis konumlarına kadar tüm detaylar önemlidir. Sofranızda bir odak noktası belirleyin. Bu odak noktası bir çiçek olabilir. Daha resmi günler ve davetler için gülleri, bayram gibi daha neşeli günler içinse kır çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Çiçeklerinizi mevsimi göz önünde bulundurarak da seçebilirsiniz. Sebze ve meyvelerden oluşan aranjmanlar da hazırlayabilirsiniz. Suplalardan, menü kartlarından, küçük mumlardan yardım alabilirsiniz.


Yemek Menünüz Sıradan Değil Özel Olsun
Bayram buluşmaları diğer davetlerden farklıdır. Çünkü bu günlerde arkadaşlarınız, akrabalarınız ya da ailenizle bir araya geldiğiniz günlerdir. Bu yüzden gelecek misafirlerinizin ne tür yemeklerden hoşlandığını genelde bilirsiniz. Bu yüzden menünüzü konuklarınızın sevdiği seçenekler etrafında şekillendirin. Mümkün mertebe misafirlerinizin damak tadına uyan yemekleri tercih edin. Aynı zamanda kişilere özel minik sürprizler de yapabilirsiniz. Örneğin teyzenizin en sevdiği tatlıyı, annenizin en sevdiği salatayı, arkadaşınızın en sevdiği çorbayı yapmak gibi. Vejetaryen olanları da göz önünde bulundurun.


Masa Düzenine Dikkat Edin
Sadece lezzetle değil aynı zamanda masanızın sunumuyla da yakınlarınızı etkileyebilirsiniz. Masanızın düzeni, sandalyeler arası mesafeler, masa örtüsünün rengi, servislerin, çatal bıçak takımlarının dizilişlerinin her biri önemli detaylardır. Bu konuda internetteki diğer yazılardan faydalanın ve etkileyici bir sunum hazırlama konusunda araştırma yapın.


Hazırlıklarınızı Önceden Tamamlayın
Bunu söylememize bile gerek yok sanırım. Yemekler ve masa düzeni konuklar gelmeden hazırlanmış olmalıdır. Masa her konuğun her şeye ulaşabileceği şekilde düzenlenmelidir. Yapılacak çok şey vardır ve eğer işbirliği yapabiliyorsanız bazı işleri evdeki diğer davet veren bireylere paylaştırabilirsiniz. Tüm işi bir kişini üzerine kalmamalıdır. Böylece hem işler çok daha hızlı hem de daha güzel bir hazırlık yapılabilir. Üstelik herkes stresten uzaklaşır ve günün keyfini çıkarır.


Küçük Bir Sürpriz Ya Da Jest Yapın
Sürprizin abartılı olması ya da çok büyük bir şey olmasına gerek yok. İnce düşünülmüş küçük bir jest bile herkesi mutlu etmeye yetecektir. Örneğin konuklarınızın isminin yazılı olduğu minik kurabiyeler hazırlayarak misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Her misafirinize birer bayram hatırası hazırlayabilirsiniz. Minik keseleri anı değeri olan minik objelerle doldurun. Bu, unutulmaz bir hediye olacaktır. Ya da herkesin isimlerinin yazılı olduğu küçük bir davet kartı gibi bir jest misafirlerinizi mutlu edecektir.


Atmosferi Müzikle Renklendirin
Müzik ortamın atmosferini daha da güzelleştirmenin hem en kolay hem de en ucuz yollarından biridir. Hem yemek esnasında hem de sonrasında arka planda güzel bir müzik çalması ortamı daha da güzelleştirecektir. Belki müziğin türüne göre dans etmek isteyenler bile olacaktır. Özellikle davetinizi geniş alanlı bir ortamda veriyorsanız kesinlikle müzik seçeneğini düşünmelisiniz. Teras, balkon ya da bahçenizde bir yandan müzik olması herkesin neşesine neşe katacaktır.
Biz de sizlere sevdiklerinizle mutlu, huzurlu ve sağlıklı nice bayramlar dileriz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler