Bayatlamış Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Bayatlamış Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Bayatlamış Ekmek Nasıl Değerlendirilir?
Haberi Sesli Oku

Ekmeğe Tazeliğini Geri Verin: Bayatlamış olan ekmeklerinize tazeliğini geri kazandırmak için; bir tepsiye koyun ve üzerlerine su serpin, birkaç dakika ısınmış fırında ısıttıktan sonra ekmeklerinizi fırından alın ve ilk günkü gibi çıtır çıtır yiyebilirsiniz.

Galeta Unu Yapın: Bayatlamış olan ekmeğinizi kolayca galeta ununa dönüştürebilir ve böylece ekmeği çöpe atmaktan kurtarmış olursunuz.

Peksimet Yapın: Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin bir diğer mükemmel yolu ise ekmekleri kuşbaşı şeklinde ya da ince ince doğrayarak kurutmak olacaktır. Böylece fırından aldığınız ekmekten pek çok Hazırlamış olduğunuz bu peksimet tarzı ekmekleri ayran içinde, cacık içinde, çorba içinde ya da tirit olarak tüketebilirsiniz.

Ekmek Pizzası Tabanı Yapın: Bayatlamış olan ekmeklerinizi değerlendirmenin bir diğer yolu ise ekmekler sayesinde pizza tabanı oluşturmak olacaktır.

Ekmek Kavurması: Bayatlamış halde olan ekmeklerinizi küçük küçük doğrayın ve kızarmakta olan yap ile ekmeklerinizi güzelce kavurun. Ekmekler kavrulduğunda üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ekmekleri iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını güzelce kapatın ve 5 dakika kadar pişirmeye bırakın.

Papara: Bayat ekmeklerinizi kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kabın içerisine koyun. Arrdından bir soğanı halka şeklinde doğrayın. Soğanları dilediğiniz bir yağda kavurun, kavrulmuş olan soğanlara tuz ve su ekleyerek güzelce kaynatın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra soğanların üzerine tulum peyniri ekleyin ve ılımaya bırakın. Kapta bekleyin ekmeklerinizle karıştırın ve afiyetle yiyin.

Tirit: Bayat ekmeklerinizi ilk önce dilimler haline getirin ve derin bir kapa koyun. Sonra soğanı ince ince kıyın ve tuz ile biraz öldürün ve ekmek dilimlerinizin üzerine bu soğanlarınız döşeyin. Daha sonra üzerlerine önceden haşlamış olduğunuz kemikli etin suyunu ilave edin ve son olarak hepsinin üzerine sumak ya da maydanoz ilave edin.

Ekmek Süpürgesi: Bayatlamış halde olan ekmeklerinizi dilimleyin ve ardından bir tepsiye bunları dizin. Bir yandan kaynamakta olan suyu da ekmeklerinizin üzerine dökün. Son olarak tepsinin en üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin. Üzerine isteğe göre salçalı sos da dökebilirsiniz.

Baharatlı Kruton:  Bayatlamış vaziyette olan ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayın. Bir yandan bir kase içerisinde sarımsağı macun kıvamına gelene kadar dövün. Sarımsakları zeytinyağı ve baharat ile harmanlayın.  Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ekmeklere iyice yayın ve tepsiyi 200 derecelik fırına sürün ve ekmekler kıtırkıtır oluncaya kadar ekmeklerinizi fırında kavurun.

Hettüş:   Bu yemek için öncelikle bir miktar semizotu alın ve yapraklarına ayırın. Bayat ekmeklerinizi küçük parçalara bölün ve sirke ile bu ekmeklerinizi karıştırın. Ardından bir iki tane domates alın ve bu domatesleri küçük küçük kestikten sonra semizotları ile harmanlayın. Son olarak da üzerlerine limon suyu, tuz ve zeytinyağı gezdirip servise hazır hale getirin.

Vişneli Ekmek Tatlısı: Temiz bir tencereye biraz su, şeker ve vişne ekleyin ve bir süre kaynamaya bırakın. Kaynamış olan vişne şurubunu alın ve daha önceden tepsiye dizdiğiniz ekmeklerinizin üzerine dökün ve ekmekleri temiz bir kâğıt ile kapatın. Vişneli ekmekleriniz soğuduktan sonra üzerlerine krem şanti ekleyip servise sunun.

 


Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.