Battaniyeler Ne Şekilde Yıkanır?

Battaniyeler İçin Kuru Temizleme Battaniyeler Ne Şekilde Yıkanır?

Battaniyeler Ne Şekilde Yıkanır?

Battaniyeler Ne Şekilde Yıkanır? 

Havaların artık ısınmasıyla ve yaz aylarının da gelmesi ile birlikte öncelik yorganlara verilmek üzere sonrasında ise battaniyeler kışlıkların arasına kaldırılır. Fakat battaniyeleri kaldırmadan önce neredeyse tüm kadınlar önce yıkamak isterler. Battaniye yıkamanın da bazı incelikleri bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gerekmektedir.

Battaniyeler İçin Kuru Temizleme

Battaniyeleriniz eğer hassas ise veya sizler battaniyelerinize değer veriyorsanız battaniye yıkamasında yapılması gereken kuru temizlemeye vermek olacaktır. Bu yöntem seçildiğinde hem derinlemesine temizlik yapılmış olur hem de battaniyeler bir profesyonel tarafından olması gerektiği gibi temizlenir. Bu sayede battaniyeleriniz yıpranmaz. Eğer her sene bu işlemi tekrarlamak istemezseniz de en azından 3-4 senede bir battaniyeleri kuru temizlemeye vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

Çamaşır Makinelerinde Battaniyeyi Yıkama

Çamaşır makineleri alınacağı zaman kilosuna bakılmaktadır. Çekirdek bir ailenin 6 kiloluk makine ile tüm eşyaları yıkanabilecektir. Fakat bu tarz makinelerde battaniye ve yorgan gibi büyük eşyaların yıkanması mümkün olmamaktadır. Bu eşyalar için daha büyük makineye ihtiyaç duyulmaktadır. Battaniyelerinizi makinede yıkayacağınız zaman derecenin 45 dereceye kadar çıkmasında herhangi bir sorun olmayacaktır. Fakat o derecenin üstüne çıkmamaya dikkat edilmelidir. Daha yüksek olduğunda tüylerinde dökülme, yumuşaklığı kaybetme ya da lekelenme görülmektedir. Yumuşamayı kaybetmemesi için battaniyeleri bol yumuşatıcı ile yıkamanızın da yararı olacaktır.

Battaniyeyi Elde Yıkama

Eski zamanlarda yıkama işlemler elde yapılmaktaydı. Yaz geldiğinde eşyalar leğenlere basılırdı. Üzerine maden suyu, karbonat gibi temizleyiciler de eklenir sonrasında ise birkaç saat boyunca battaniyenin yumuşaması beklenirdi. Daha sonra ise battaniye önce elle yıkanır ve de sonra ayaklarla da çiğnenirdi. Son kez de durulanan ve de temiz suyun içinde tekrar bir iki saat boyunca bekletilen battaniyeler iki kişinin iki uçtan tutarak sıkmasıyla ve asılmasıyla son bulurdu. Bu yöntem zorlu bir yöntem olsa da diğer yöntemleri uygulaması mümkün olmayan kadınlar için uygulanabilir bir yöntemdir. Bu yöntem zahmetli ve de uzun süren bir yöntem olsa da diğerleriyle kıyaslandığında daha ucuza gelecektir.

Battaniyelerinizi Nasıl Kurutursunuz?

Battaniyelerinizi kurutma esnasında yapmış olduğunuz en büyük hataların en başında da battaniyeyi direkt şekilde bir çamaşır ipi üzerine asmak gelmektedir.  Bu hareketiniz ile battaniye üzerinde oluşacak ve de bir sonraki yıkama gelene dek geçmeyebilecek bir ize sebep olabilirsiniz.  Bu işlem sonucunda battaniyenizin tüylerinde dökülmelerle de karşılaşmanız mümkün olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için mümkünse battaniye temiz ve düz bir alana serilmelidir.  Birkaç saat geçtikçe de battaniyenin tersi çevrilmelidir. Düz bir zemine serme imkanına sahip değilseniz de çamaşırlığın üzerine düz bir örtü serilmeli battaniye de onun üzerine serilmelidir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler