Banyo Tuzları Nasıl Kullanılmalıdır?

minerallerle cildin ihtiyacı olanları karşılamaya yarayan banyo tuzu

Banyo Tuzları Nasıl Kullanılmalıdır?

Banyo Tuzları Nasıl Kullanılmalıdır?


İçerisinde barındırdığı element ve minerallerle cildin ihtiyacı olanları karşılamaya yarayan banyo tuzu, günlük hayatta sıklıkla ihtiyaç duyduğumuz banyonun canlandırıcı ve rahatlatıcı etkisini arttırmaktadır. Banyo tuzu kristal bir yapıya sahip olmakla birlikte farklı mineraller ve farklı aromalar içeren türleri de bulunmaktadır. Vücuda faydalarının en önemlilerini şu şekilde sıralayabiliriz:
-Vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılayan doğal bir terapidir ve vücudun kendi kendini iyileştirmesini ve onarmasını da hızlandırır.
-Cildin gün içerisinde kaybettiği nem oranının geri kazanılmasına yardımcı olarak cilde yumuşaklık verir.
-Vücudun barındırdığı negatif enerjiyi alır ve tüm vücudu toksinlerden arındırır.
-Gözeneklerin açılmasına yardımcı olarak cildin daha fazla hava almasını sağlar. Böylelikle cildin rengi ve parlaklığı da artar.
-İçerisinde barındırdığı çeşitli aromalar ve magzenyumla yalnızca fiziksel değil zihinsel yorgunluğu da almaya yardımcı olur. Stresi önleyerek vücudu da dinlendirir. Düzensiz uyku sorunu yaşayan insanların uykularının düzene girmesinde yardımcı olur.
-Günlük hayatın neden olarak vücudun oluşturduğu ödemin atılmasına yardımcı olarak şişmiş ve yorgun vaziyetteki ayakları dinlendirir.
-Düzenli kullanıldığında kan dolaşımını hızlandırarak vücuda zindelik hissini verir.
-Migren, diyabet, egzama, alzheimer, astım, kemik hastalıkları, migren ve siğil başta olmak üzere pek çok hastalığa da iyi gelmektedir.
-Vücuda sağladığı bu faydaların yan sıra, vücudun günlük rutin yorgunluğunu alır, ter kokusu, ayak kokusu ve ayak mantarına da iyi gelir.
Bahsettiğimiz bu özelliklerinden yararlanmak için banyo tuzu yapımı ve birkaç tane de kullanım önerisi vermekte fayda görüyoruz.
Banyo tuzunu hazırlamak için; bir kabın içerisine 1 su bardağı kadar deniz tuzunu ve istediğiniz herhangi bir tane esansı da ilave edin. Bu karışımın içerisine, isteğe bağlı olarak lavanta, papatya veya nane kuru bitkilerinden birini de ekleyebilirsiniz. Ardından bir tepsinin üzerine yağlı kağıt sürün ve bu karışımı da tepsiye dökün. Kuruması için 1-2 saat beklettikten sonra elde ettiğiniz tuzu bir kaba alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kullanım önerileri:
1) 1 kg kadar banyo tuzunu ambalajıyla birlikte küvetin içerisine atın ve on dakika kadar bekletin. Ardından küvetin içine girerek 20-30 dakika kadar da küvetin içerisinde bekleyin. Küvetten çıkmadan önce duş alıp vücudunuzu durulamazsanız banyo tuzu etkisini daha çok gösterecektir. Eğer ki küvete sahip değil iseniz, duştan çıkarken son durulama suyunuza banyo tuzunu ekleyin ve vücudunuzu durulamadan çıkın.
2) Duşta nemlenmiş olan vücudunuza, tuzla masaj yaparak dirsek, diz kapağı, ayak gibi kuru bölgelerde peeling etkisi yapar cildi ölü derilerden arındırarak cildin yumuşaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.
3) Ayaklarınız için ise; bir leğene ayak bileğinize kadar su doldurup içine bir fincan banyo tuzu ekleyip bu şekilde eritin. Ardından elde ettiğiniz suya ayaklarınızı koyun ve kan dolaşımını daha da hızlandırmak için ara sıra masaj yaparak 10-15 dakika ayaklarınızı suda tutun. Böylelikle ayaklarınızın yorgunluğu azalacak ve ayak kokusu sorununuz da bitmiş olacak.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler