Balgam Söktürücü Doğal Karışımlar

Balgam Söktürücü Doğal Karışımlar

Balgam Söktürücü Doğal Karışımlar

Balgam akciğerlere salgılanan bir salgıdır. Mukus olarak ta bilinir. Her bronşun içinde mukus üreten hücreler bulunur. Bu hücrelerin aşırı miktarda çalışması sonucunda balgam oluşur. Salgılanma amacı trake borusuna kaçmış olan toz gibi maddeleri kendine yapıştırmak ve dışarıya atabilmektir.

Genelde solunum yolu rahatsızlıkları sonucunda oluşan ve öksürük ile dışarı atılmaya çalışılan balgam, yaşam kalitesini bozan önemli bir sağlık problemidir.

Balgamın vücuttan atılmasını sağlayan doğal reaksiyon öksürüktür. Ancak bazı durumlarda öksürük balgamın vücut dışına atılabilmesi için yeterli olmaz. İşte bu yazımızda sizlere büyük uğraşlar sonucunda vücuttan atılamayan balgamı doğal yollarla vücudunuzdan atabilmenize olanak sağlayacak karışımlardan bahsedeceğiz.

Şimdi sırası ile evinizde hazırlayabileceğiniz 8 farklı balgam söktürücü doğal karışımı sizlerle paylaşıyoruz:

Balgam Söktüren Karışımlar :

Karışım 1:

 1 adet limonun suyunu sıkın ve 1 çorba kaşığı balla birlikte1 bardak sıcak suya ekleyin. Sabahları 1 bardak tüketin.

Karışım 2:

1 damla çay ağacı yağı ile 1 çay kaşığı limon suyunu 1 bardak sıcak suda karıştırın. Karışımı günde 1 kez gargara yapın. Yutmayın.

Karışım 3:

1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı tereyağını karıştırarak gece yatmadan önce yutun. Haftada 1 gün uygulayın.

Karışım 4:

Ceviz büyüklüğünde taze zencefile çeyrek çay kaşığı kayen biberi, çeyrek çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak ve 2 dal taze biberiyeyi katı meyve sıkacağından geçirin. İlaç niyetine çok az miktarda için.

Karışım 5:

1 orta boy kuru soğan ile 1 diş sarımsağı küp şeklinde doğrayarak bir kaba koyun. Kaba 1 bardak sıcak su ilave edin ve iyice karıştırın. Soğutup süzün. 1 limonun suyunu sıkın, 3 kaşık bal, 1 tatlı kaşığı tarçın ve yarım tatlı kaşığı zencefille birlikte süzülmüş suyla karıştırın.

Her gün, 1 yemek kaşığı için.


Karışım 6:

Kaynayan suya tere atıp bir kaç dakika kaynatın. Daha sonra tereyi süzün ve soğumasını bekleyin. Bu karışımı, aç karnına veya yemeklerden sonra için. Aynı karışımı tekrar hazırlayarak 5 gün uygulayın.

Karışım 7:

Boş bir su bardağının içine 1 çay kaşığı toz zencefili dökün. Daha sonra temiz bir çay kaşığıyla balı da bardağa ilave edin. Son olarak limonu da sıkıp suyunu bardağın içine ilave edin. Bu 3 malzemeyi bardakta karıştırdıktan sonra, bardak dolana kadar ılık su ekleyip tekrar karıştırın.

Bu karışımın tadı biraz acı gibi olsa da balgama sökmek için çok etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda burun tıkanıklığı ve öksürüğe de iyi gelir. Kullanılacağı zaman bir çay bardağı sıcak suya, bir kaşık balından alıp karıştırın. Sonra da sıcak sıcak için.

Karışım 8:

Bir adet siyah turpun içini oyun. Ancak tümünü delmemelisiniz.

1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 1 adet bırdırcın yumurtası, 1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı zerdeçali bir kasede tahta kaşıkla karıştırın. Daha sonra karışımı, tahta kaşığı kullanarak oyulmuş turpun içine doldurun. Turpu 2 gün boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.

2 gün sonra turpun içindeki karışımı oda sıcaklığına getirerek 1 yemek kaşığı alarak kullanın.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler