Bakla Borani Nasıl Yapılır?

Bakla Borani Nasıl Yapılır? Tarifi

Bakla Borani Nasıl Yapılır?

Kullanılacak Malzemeler

1 orta boy kuru soğan

Zeytinyağı

1 su bardağı su

500 gr. taze bakla

1 limon suyu

1 tutam un

Karabiber

Tuz

 

Sarımsaklı Yoğurt Sosu İçin Malzemeler

2 diş sarımsak

1 su bardağı yoğurt

¾ bağ dereotu

 

Üst Kısım İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı çam fıstığı

Pul biber

Yapılışı

Bakla borani yemeği için önce elinizdeki baklaları iyice temizleyin ve sonrasında ikişer santimlik aralıklarla dilimleyin. Elinize derin bir kap alın ve bu kapta limon suyunu, unu ve suyu karıştırın. Baklaların kararması için baklaları bu limonlu su karışımının içinde bekletin.

Daha sonra tencerenizi ocağa alın ve de ısıtın. Üzerine zeytinyağınızı ilave edip, soğanlarınızı piyazlık şekilde doğrayın ve ısıttığınız tavada bu soğanlarınızı kavurun. Soğanların yeteri kadar kavrulduğunu düşündüğünüzde limonlu suda bekletmiş olduğunuz baklaları sudan arındırarak soğanlara ilave edin. Kavurma işlemine devam edin. Baklalar hafif bir şekilde solmaya başladığında tuzu ve karabiberi ilave edip daha sonra su ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı önce yüksek bir ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte baklalarınız yumuşayana kadar pişirin. Baklalarınız piştiğinde ocaktan alın ve de soğumaya bırakın.Bakla borani yemeğinin işlemlerinin yarısı bu şekilde bitmiş olacak.

Üzerine dökeceğiniz yoğurtlu sosu yaparken önce bir karıştırma kabına yoğurdu alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Dereotlarını ince şekilde kıyıp yoğurdunuza ilave edin ve de karıştırın.

Baklalar soğuduktan sonra baklaları bir servis tabağına koyun. Sonrasında ise üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek karıştırın. Servis etmeden önce küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. İçerisine çam fıstıklarınızı ilave edin. Fıstıklar hafif bir şekilde kavrulduktan sonra ateşin üzerinden alın ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Servis tabağındaki yoğurtlu baklalarınızın üzerine sıcak yağınızı güzelce gezdirip servis edin.

Bakla borani yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler