Bakır Malzemesinden Yapılmış Tepsiler Nasıl Temizlenmelidir?

Bakır Malzemesinden Yapılmış Tepsiler Nasıl Temizlenmelidir?

Bakır Malzemesinden Yapılmış Tepsiler Nasıl Temizlenmelidir?

Bakır Malzemesinden Yapılmış Tepsiler Nasıl Temizlenmelidir?

 Hava ile teması durumlarında oksitlenmeye yüz tutan bakır her ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, belli bir süre kullanımının ardından donuklaşmaya ve kararmaya başlayacaktır. Bundan dolayı bakır malzemelerin düzenli bir şekilde bakımları yapılmalı ve parlatma işlemleri de uygulanmalıdır. Bakır malzemeler için üretilmiş piyasada bulunan onlarca temizlik ürünü vardır fakat bunlar da bir takım kimyasallar içerdikleri için kullanılması önerilmemektedir. Bunun yerine evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz malzemelerle pratik bir şekilde temizliğini yapabilirsiniz.

  Oksitlenmiş vaziyette olan bir bakırı en kolay temizleme yolu asitli bir malzemenin içerisine bırakıp bekletmek olacaktır. Bira, limon, sirke gibi asit oranları yüksek sıvıların içerisinde bakır oldukça kolay şekilde temizlenecektir. Ketçap da aynı şekilde diğer sıvıların verdiği etkiyi oksitlenmiş bakır için sağlayacaktır.

Ketçap: 3 yemek kaşığı kadar aldığınız ketçabı bakır bir tepsinin üzerine güzelce dökün. Temiz bir pamuklu bezden de yardım alarak lekeleri yavaş yavaş ovarak çıkartın. Oyma gibi desenler için ise elinizde yumuşak uca sahip bir diş fırçası olsun ve bununla da o desenleri fırçalayın. Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra tepsiyi bol su yardımı ile yıkayın ve durulayın. Tüy bırakmadığından emin olduğunuz biz bez yardımı ile de tepsinin nemini iyice alın ve yüzeyi ovarak parlamasını sağlayın.

Karbonat: Temiz ve tüy bırakmadığından da emin olduğunuz bir bezi alın ve su ile ıslatarak fazla suyunu da sıkın. 1 yemek kaşığı kadar karbonatı da bu suyunu akıtmış olduğunuz bezin üzerine ekleyin. Bu şekilde hazırladığınız bez yardımı ile oksitlenmiş bakır tepsinizi güzelce ovalayın. Karbonatı ihtiyaç halinde bezin üzerine tekrar ekleyebilirsiniz. Temizlik bittikten sonra tepsiyi bol su yardımı ile yıkayın ve durulayın. Tüy bırakmadığından emin olduğunuz bir bez ile de tepsinin yüzeyini güzelce silin, ovalayın ve parlatın.

Limon ve tuz: 1 limonu iki eşit parçaya bölün. Yarısına 1 yemek kaşığı kadar tuz döküp tepsiyi güzelce ovalayın. Gerekirse limonun diğer yarısını da tuzlayıp kullanabilirsiniz. Temizliğin sonunda tepsiyi bol su ile yıkayarak durulayın. Tüy bırakmayan bir bez yardımı ile de yüzeyi ovalayarak parlatın.

Sirke: Tepsiyi daha büyük bir tepsinin içerisine koyarak üzerine çıkacak kadar sirke ekleyin. Yarım saat kaynattıktan sonra bol su ile tepsiyi durulayın. Tüy bırakmayan bir bez yardımıyla yüzeyi ovalayarak parlatın.

Bira: Tepsiyi uygun büyüklükte bir kaba yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar alkollü bira ilave edin 10 dakika bekleyip çıkartın. Temizliğin sonunda tepsiyi bol su ile durulayın. Tüy bırakmayan bir bez yardımıyla yüzeyi ovalayarak parlatın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler