Bakımı En Kolay 5 Çiçek

İster ofisinizde ister evinizde uzun ömürlü bitki çiçekleri bu yazımızda bakım önerileriyle bulabileceksiniz.

Bakımı En Kolay 5 Çiçek

Sukulent

Kapalı mekanlarda en rahat yetiştirilen bitkilerden olan sukulent şirin görünümleriyle de en sıklıkla tercih edilen türlerden biri. Sukulent yetiştirirken bazı şeylere elbette dikkat etmeniz gerekecek. Öncelikle skulenti Güneş ışığı alan aydınlık bir yere konumlandırmalısınız. Toprağı da suyu iyi süzdüren türden olmalı. Fazla su skulente iyigelmeyebilir.

Sukulentlerin en meşhuru tabii ki herkesin bildiği Aleo bitkisi. Yaprağını kesip içinden aldığınız aleo vera maddesi cilt için çok faydalı. Evde de kolayca yetiştirebileceğiniz bir bitki.

 

/resimler/2017-6/8/0002280582574.jpg

 

AfrikaMenekşesi

Nemi ve suyu seven bir bitki olan Afrika Menekşesi sık sık çiçek açması özelliğiyle çiçekseverlerin en çok tercih ettiği bitkilerden biri. Düzenliolarak çiçek açabilmesi için onu aydınlık bir ortama koymalısınız. Çok fazla ışığa ihtiyaç duymaz ve direkt Güneş ışığına maruz bırakırsanız zarar görebilir.

Afrika Menekşesini haftada 2 kez bol su ile sulamanız yeterli olacaktır. Yapraklarındaki kadifemsi dokuya su zarar verebileceği için, sularken dikkatli olmanızda fayda var.

 

 

/resimler/2017-6/8/0003398708946.jpg

 

Hava Bitkileri

Evinizde ya da ofisinizde yaratıcı dekorasyon seçenkeleri için çok uygun olan hava bitkileri, ortamların vazgeçilmez bitkileri arasında. Büyümek için toprağa ve saksıya ihtiyaç duymayan bu bitkilerin büyütmesi sanıldığı kadar zor değil. Fakat her bitki gibi hava bitkileri için de dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Hava bitkilerinin yaşayabilmesi için ihtiyaç duyduyı en önemli şey adından da anlaşılacağı üzere kaliteli bir hava. Bu yüzden hava bitkisi bulunan odanın düzenli esinti alması önemli. Küçük teraryumlarda şık görünse de geniş alanlarda muhafaza edilmesi, ömürlerinin uzun olması için önemli. Çünkü dar teraryumlar hava döngüsüne izin vermeyebilir.

Nemi severler bu yüzden sulama sıklığına dikkat etmek şart. Aşırı soğuktan ve uzun süreli güneş ışığından korumak gerekiyor.

 

/resimler/2017-6/8/0004504022847.jpg

 

Kaktüs

Yine dekorasyonunuza farklılık getirecek bir bitki, kaktüs. Dikenleriyle sorunuz yoksa her yerde ve uygun fiyata bulabilirsiniz. Sıcak bölge bitkisi olmasından dolayı direk güneş ışığı altında büyüyüp çiçek açabilir. Kaktüsler fazla suyu sevmezler bu yüzden sulama konusunda çok dikkatli olmalısınız zira kaktüsünüzü fazla su ile öldürebilirsiniz. Bu yüzden gerektiği zamanı kaçırmadan uygun miktarda sulamanızı öneririz. Ne zaman sulamanız gerektiği konusunda da tahta çubuk yöntemini kullanabilrisiniz. Sapladığınız çubuk rahatca çıkıyorsa sulama zamanınız gelmiş demektir.

 

/resimler/2017-6/8/0006010742980.jpg

 

Kauçuk

En çok tercih edilen süs bitkilerinden biri de kauçuk. Tercih edime nedeni ise sert ve toplu bir görünüme sahip olması. Evlerde ya da ofiste dekorasyonu rahatça tamamlayacak bitkilerden biri.

Odanızın her köşesinde yetiştirebilirsiniz çünkü kauçuk bitkisinin direk güneş ışığına ihtiyacı olmuyor. Fakat zifiri karanlıkm odalar da uygun değil elbette.

Toprak yüzeyinde neminin gittiğini görene kadar sulamanıza gerek yok. Boyunu kontrol altına alak için budayabilirsiniz ve yapraklarının parlaklığını muhafaza etmek için silebilirisiniz.

 

 

/resimler/2017-6/8/0007576839014.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler