Bahçe Mobilyası Tercihinde ÖnemliKonular

Bahçe Mobilyası Tercihinde ÖnemliKonular

Bahçe Mobilyası Tercihinde ÖnemliKonular

Bahar aylarının gelmesiyle beraber açık mekan dekorasyonlarına başlamanın da zamanı geldi demektir.

Yaz aylarında vaktimizin büyük bir kısmını geçirdiğimiz, balkon, teras, bahçe gibi alanlara mobilya seçerken hem estetik hem konforlu hem de kullanışlı olmasına özen göstermek önemli. Bunun için birden fazla değişkeni göz önünde bulundurmak önemli. Farklı malzemelerden üretilen ürünlerin kendine özgü işlevleri bulunuyor. Örneğin teak ağacı, sentetik rattan veya aleminyum malzemeler...
L´unica´nın yönetim kurulu üyesi olan Kaan Ali Samantır, bahçe mobilyaları seçerken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:

Dış Ortama Uyumlu Olmalı
Seçeceğiniz mobilyaları aylar bounca dışarda kullanacağınızı, güneş belki de yağmur gibi olaylara maruz kalacağını göz önüne alarak, kısa sürede deformasyona uğramayacak ürünler seçmelisiniz.
Dış etkenlere dayanıklı, uzun ömürlü malzemeden yapılmış mobilyalar seçerek hem masraftan kaçınmış hem de tereddüt yaşamamış olursunuz. Aynı zamanda fonksiyonelliğini ve formunu kaybetmeyen hammadden yapılmış ürünler, bahçeniz için en uygun seçim olacaktır.
Mobilyalarınız zarar gördüğünde hem zaman hem de ppara kaybetmek istemiyorsanız, aldığınız ürünlerin tüm parçalarının dış ortam şartlarına göre üretildiğine emin olmalısınız.

 


Malzemesinin Kalitesine ve İşçiliğine Önem Verin
Bahçe mobilyasının malzemesi her daim her mevsimi geçirecek kalitede olmalı. Çetin hava koşullarından hasar almadan çıkabilecek kadar sağlam ve bakımı da sizi zorlamayacak seviyede olması, mobilyanızdan maksimum verim almanız için önemli.
Örgü detaylarının bitimlerinin iyi gizlenmiş olması ve örgülerin düz, muntazam ve gergin konumlandırılmış olması dikkat etmeniz gereken noktalar.
Gerilme ve darbelere karşı dayanıklı, yüksek esnekliğe sahip, sentetik rattan yapılmış mobilyalar, bahçeniz veya balkonunuz için en doğru seçim. Ayrıca su ve fırçayla temizlenebilen malzemeden yapılmış olmasın size büyük kolaylık sağlayacaktır.

En Kaliteli Malzeme: Teak Ağacı
Sadece Endonezya´da yetişen, doğadaki en sert ağaçlardan biri olan teak ağacından yapılmış mobilyalar, dış mekanlarda tercih edilmesi gereken 1 numaralı malzeme. Teak ağacı içerisinde bulunan doğal yağı sayesinde en zorlu hava şartlarına bile dayanabilecek özellikte. Bu ürünü seçerken önemli bir nokta ise, devlet lisanslı ormanlardan kesildiğinden ve A kalite ağaçların kullanıldığından emin olunmalı. 
Teak ağacı hem nadir bulunan bir ağaç türü hem de bu özelliğiyle değer bir ağaç çeşiti. Bu yüzden teak ağacından yapılmış mobilyaları seçerken, ağacın yaşına ve mobilyanın nasıl yapıldığına dikkat etmekte fayda var. İşlenirken doğru makinalar kullanır, uygun fırınlama yöntemleriyle kurutulursa Teak ağacı, en kaliteli mobilyaya dönüşmüş olacak ve uzun yıllar deforme olmadan kullanılabilecek.


Tercihiniz Hafiflik İse: Aleminyum
Bütün hava koşullarına dayanıklı ve okside olmadığı için dayanıklılığını uzun süre koruyabilen aleminyumdan yapılmış mobilyalar da dış mekanlarda tercih edilenler arasında. Hafif yapıda ve bakımı kolay olan aleminyum malzeme, kullanışlılık açısından kolaylık sağlıyor. Leke tutmadığı gibi, sabunlu bir bezle silinmek suretiyle kolayca temizliği yapılabiliyor. Hem uyumu gözetip hem kullanışlı olmasını da istiyorsanız, aleminyum malzemeden yapılmış mobilyalar tam size göre.

Minderlerin Özellikleri Çok Önemli
Hem sağlığınız hem de keyifli vakit geçirmeniz açısından mobilyalarınızın konforlu olması oldukça önemli. Mobilyalarda kullanılan mindere özen göstermek gerek: terletmeyen kumaştan yapılmış olması, mobilya ile uyum sağlar şekilde olması, çok sert veya çok yumuşak olmaması dikkat edeceğiniz noktalar arasında. Tüm bunları barındırırken, bel ve sırt ağrılarına neden olmadığına da dikkat etmeniz çok önemli.
Sertliğini ve rengini değiştirebileceğiniz markaları tercih edebilrisiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler