Bahçe İşlerinde Tarçın Kullanımı

Bahçe İşlerinde Tarçın Kullanımı

Bahçe İşlerinde Tarçın Kullanımı


Tarçın, kökeni Sri Lanka olan bir baharattır. Güzel aroması sayesinde popüler olsa da, bilimsel olarak güzellik ve sağlık alanındaki faydaları da kanıtlanmıştır. Şimdiyse, bu güzel baharatın bahçe işlerindeki faydasını inceleyeceğiz. Toz tarçın, bahçe işlerinde şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar vermektedir.

 

                                                        /resimler/2018-6/20/1526202292550.jpg

 

 


1. Böcekleri uzak tutar

Tarçın insanlar tarafından çok sevilse de aynı durum böcekler için geçerli değildir. Tarçın böcekleri kaçırır ve uzak tutar. Tarçının bir kısmını, böcekleri uzak tutmak istediğiniz alana atarak bitkilerinizi böcekten koruyabilirsiniz.

 /resimler/2018-6/20/1526088698580.jpg


2. Mantarları yok eder

Bahçe işlerindeki en büyük düşmanlardan biri mantardır. Bitkilerinizde küf veya mantar fark ettiğinizde, mantarın yayılmaması için birazcık toz tarçın serpin. Mantarın büyümesinin durduğunu göreceksiniz. Ayrıca toz tarçını mantar problemi başlamadan koyarsanız, mantar sorunuyla karşılaşmazsınız.

 


3. Hastalıklara çare

Meyve veya sebze yetiştirenlerin en büyük korkulu rüyası, sağlıklı meyve ve sebzelere bulaşan hastalıklardır. Solgunluk gibi hastalıkları önlemek için, bitkilerin olduğu toprağa toz tarçın dökebilirsiniz.

 


4. Bitki tomurcuklarına faydası

Tomurcuk ektiğinizde, kök hormonlarını harekete geçirmek için kimyasallar kullanılsa da bu oldukça zararlıdır. Bunun yerine, yarım litre su, toz haline getirilmiş iki aspirin, bir çorba kaşığı tarçın tozunu bir kaseye koyup karıştırın. On iki saat boyunca bekletin. Sonrasında, karışımı süzün ve suyu başka kaba alın. Elde ettiğiniz sıvıyı iki saat boyunca bitkilerde bekletin. Her zamanki gibi ekim yapın. Aspirin köklenmeyi hızlandıracak, tarçın da mantar ilacı gibi görev alacaktır.

 


5. Bitkilerde iyileştirici etki

Çok fazla budama yaptıysanız ya da yabancı otları ortadan kaldırmaya çalışırken bitkiler zarar gördüyse, zarar gören kısımlara toz tarçın koyarak iyileştirmeyi hızlandırabilirsiniz. Tarçın, bitkilerin iyileşme sürecine ciddi şekilde etki eder. Bitkileriniz üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu doğal yöntemler ile bitkilerinizi tüm zararlı etmenlerden koruyabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler