Ayakkabılar Nasıl Temizlenmelidir?

Ayakkabılar Nasıl Temizlenmelidir?

Ayakkabılar Nasıl Temizlenmelidir?

 Ayakkabılar Nasıl Temizlenmelidir?

  Klasik, spor fark etmeksizin tüm şekillerdeki beyaz ayakkabılarınızı temizlemek için ihtiyacınız olan şey aynıdır; biraz ılık su, deterjan, bir bez parçası, yumuşak kıla sahip bir diş fırçasıdır. İşe ilk olarak ayakkabılarınızın eğer bağcığı var ise onları ayakkabıdan çıkartıp bir çamaşır suyunun içerisine batırmakla başlayabilirsiniz. Ardından bez parçasını deterjanlı suya batırarak ayakkabılarınızı silmeye başlayın.

Süet Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

  Eğer ki çamura bulaşma ya da ıslanma gibi bir durum söz konusu ise ilk olarak ayakkabılarınızın kurumasına izin verin. Ardından süet fırçası ya da temiz bir havlu bez yardımı ile ayakkabılarınızın her yerini güzelce temizleyin. Bu işlemi yaparken süet fırçanızı ya da havlu bezinizi tek bir yöne doğru hareket ettirmeye de özen göstermelisiniz.

Deri Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

  İlk olarak ayakkabılarınızı temizlemeye başlamadan evvel, deri ayakkabılarınızı kaliteli bir ayakkabı fırçası yardımı ile kir ve tozdan arındırmalısınız. Ardından deri ayakkabı kuru bir bez yardımı ile silinerek en ufak bir kalıntının kalmaması sağlanmalıdır. Son olarak ayakkabının yüzeyi hafif nemli bir bez yardımı ile silinmelidir.

  Bu işlemler tamamlandıktan sonra deri ayakkabı kesinlikle direkt olarak güneşle temasta bulunabilecek bir yere yerleştirilmemelidir. Bunun sebebi ise direkt güneş ışınlarına maruz kalan deri ayakkabılarda çatlaklaşma ve renk solması durumlarının gözleniyor olmasındandır. Oda sıcaklığında ve normal bir ışıkta kurutulan deri ayakkabılar son olarak da cilalanmalıdır. Bu cilaları deri ayakkabıları satan yerlerden temin etmeniz mümkündür. 

Kanvas-Bez- Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

  Kirlenmiş olan bez ayakkabılarınızın ilk olarak bağcıklarını çıkartın ve tabanlarını birbirine çarparak kurumuş kirlerden arındırın. Bağcıkları deterjanlı suyun içerisine koyun. Daha sonra yumuşak kıllı bir fırça yardımı ile bez ayakkabılarınızdaki tozları temizleyin. Fırçalama işleminin ardından ılık su dolu bir kaba ayakkabılarınızı batırıp çıkartarak ayakkabılarınızı güzelce durulayın.

  Ardından bir miktar karbonat eklenmiş suya bir yemek kaşığı kadar sıvı deterjan ilave ederek karıştırın ve bu işlemde yumuşak kıllı eski bir diş fırçası kullanarak bez ayakkabılarınızıiyice ovalayın. Bu işlemin ardından da ayakkabılarınızı soğuk suyun içerisine batırıp çıkarın. Son olarak da ayakkabının içini kâğıt mendil veya boş kâğıt ile doldurarak, güneş ışığı ve doğrudan ısıdan korumak suretiyle kurumaya bırakın. Bağcıkları, beklettiğiniz sudan çıkarıp iyice duruladıktan sonra ayakkabılarınızla birlikte kurumaya bırakın.

Ayakkabılar Doğal Yollarla Nasıl Temizlenir?

Zeytinyağı:   Deri bot ve ayakkabılarınıza temizleme işlemini uyguladıktan sonra zeytinyağı ile cilalama işlemini yapabilirsiniz. Bir bez parçasının üzerine zeytinyağı dökün ve ayakkabının üzerine bunu yayın. Ardından kuru bir bez yardımı ile ayakkabılarınızı parlatın. 

Beyaz Ekmek: Yuvarlatılmış bir dilim beyaz ekmek topağı, süet, bez ve hatta saten ayakkabı üzerindeki kir ve lekeleri temizlemek için kullanılabilir.

Vizon Yağı: Her ne kadar kulağa hoş gelmese de, vizon yağı, derinin bakımı, su geçirmemesi ve temizlenmesi için idealdir. İsterseniz doğrudan kullanabilir; ya da balmumu ve iç yağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler