AYAKKABI KOKUSUNA SON

İşte o adımlardan bazıları;

AYAKKABI KOKUSUNA SON

              Gün içerisinde işte veya dışarıda sürekli kullandığımız ayakkabılar zamanla koku oluşumuna ortam sağlayabilir. Koku oluşumunu çözmek için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Birkaç adımda ayakkabı kokularınıza son vermeniz mümkün hale gelmektedir. İşte o adımlardan bazıları;

Açık Hava Temizliği

                Ayakkabıların koku gidermesi için en güzel yöntemlerden birisi ayakkabıları açık havada bırakmaktır. Öğrenciler genelde yurtlarda pencere kenarlıklarına ayakkabılarını bırakırlar. Sebebi ise sabaha kadar havanın doğal yöntemler ile ayakkabıyı temizleyecek olmasıdır. Sabah ayakkabınızı giydiğinizde herhangi bir koku kalmadığını fark etmeniz oldukça kolaydır. Ayrıca açık hava dezenfektesi kimyasal barındırmadığından dolayı hem sağlıklı hem de ekonomiktir.

Parfüm Kullanımı

                Ayakkabıların kokusunu gidermek adına birçok parfüm üretilmiştir. Bu parfümler ayakkabı kokularını bastırarak ferah ve temiz kokular etrafa yaymaktadır. Durum böyle olunca ayakkabılarınızın kötü kokusu yerine daha temiz ve ferah kokular ile karşılaşacaksınız. Birçok defa kullanım sonucunda ayakkabılarınızın eskisi kadar kokmadığını fark edeceksiniz.

/resimler/2017-12/21/1028415546196.jpg

                Ayakkabılık Yöntemi

 

                Ayakkabılık yönteminde ayakkabılarınızın tamamını ayakkabılığınıza yerleştirin. Bilinen adıyla vestiyere yerleştireceğiniz ayakkabıların üstüne parfüm sıkın ve kapağı kapatın. Yaklaşın bir saat sonra yeniden ayakkabılığınıza parfüm sıkın ve kapağını kapatın. Bu sayede hem ayakkabılarınız mis gibi kokacak hem de ayakkabılığın içine biriken kötü kokular ortamı terk edecektir. Bu yöntem ayakkabı kokularına karşı sık kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Ayda bir defa uygulandığında kötü kokuların zamanla ortadan kalktığını fark edeceksiniz.

/resimler/2017-12/21/1029301015697.jpg

                Kokulu Tabanlık Yöntemi

 

                Ayakkabı tabanlığının kokulara engel olduğunu biliyor musunuz? Günümüz teknolojisine uygun olarak üretilen ayakkabı tabanlıkları bazı kokulara sahip olarak üretiliyor. Bu sayede ayak kokusunun neden olacağı kokunun ortaya çıkmasına engel olarak çevreye daha güzel ve ferah kokular yayılmasını sağlıyor. Kokulu ayakkabı tabanlığı kullanarak ayak kokularının önüne geçmeniz mümkündür.

                Yıkama

                Ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilmese de ayakkabı kokularını ortadan kaldırdığını söylemek mümkündür. Ilık sıcaklıkta ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanmasının ardından mevcut kokularını kaybedeceklerini hatırlatmakta fayda var. Yapışkan kullanılan ayakkabılar ise çamaşır makinesinden uzak tutulmalıdır. Çünkü yapışkanlar suya yapışmasıyla birlikte açılma yapabilirler.

                 Özellik

                Günümüz teknolojisine uygun olarak hazırlanan ayakkabılar ayak kokusu barındırmazlar. Böylece ayakkabınızı ne kadar çok kullanırsanız kullanın ayak kokusu olmayacaktır. Nano teknoloji adı verilen bu teknoloji sayesinde hem ayakkabınız hem de ayaklarınızın kokmasının önüne geçilebilir.

                Hava Kanalları Kontrolleri

                Hemen hemen tüm ayakkabılarda hava kanalları bulunur. Bu kanallar ayağınızın ayakkabı içerisinde hava almasını sağlayarak hem kokmasına engel olur, hem de ayağınızın sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlar. Bu nedenle ayakkabı tercih ederken hava kanalları olan ayakkabıları tercih etmeniz büyük öneme sahiptir.

                Kahve Yöntemi

                Bu yöntem teknolojinin gelişmediği yada parfümlerin olmadığı dönemlerde yaygın olarak kullanılıyor. Günümüzde kullanmak yada kullanmamak sizlerin tercihi. Ayakkabılar vestiyerde bulunurken vestiyer içerisine kahve bırakın. Bildiğimiz Türk kahvesinin kuru halini bırakın ve birkaç saat bekleyin. Kahve kokusu hem vestiyer içerisindeki kötü kokuları alacaktır hem de ayakkabı kokularını ortadan kaldıracaktır.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler