Asya Stili dekarasyon tarzı -

Asya Stili dekarasyon tarzı

Asya Stili dekarasyon tarzı -


Bir evin güzel görünmesini sağlamak için yapılması gereken çok temel bazı görevler vardır. İyi eşyalar seçmek, günümüze uygun modern bir ev seçmek ve evin duvarlarını her zaman boyalı ve temiz tutmak bunlar arasında üst sıralarda gelse de, hiçbiri iyi ve bilinçli şekilde yapılmış bir dekorasyon kadar önemli değildir. İyi dekore edilmemiş bir evin şık görülmesi neredeyse imkansızdır. Bu yüzden, evin döşemesi yapılırken mutlaka belli dekorasyon tarzlarına bakılmalı ve ilham alınmalıdır.

Günümüzde, dekorasyon stilleri oldukça çeşitlidir. Kimileri, evlerinin dekorasyonunu kendi gözlerine hoş gelecek şekilde, bağımsız olarak yapmayı tercih etse de, birçok insan, şimdiye kadar ortaya çıkmış ve ilgi görmüş dekorasyon tarzlarından yararlanmayı tercih etmektedir. Dekorasyon tarzları, aynı moda gibi günden günde değişim göstermektedir. Bir yıl trend olan dekorasyon stili, ertesi sene demode kalabilmektedir. Bu yüzden, günümüze uygun bir dekorasyonla evinizi döşemek istiyorsanız, son trendleri mutlaka takip etmelisiniz. Son zamanlarda yeniden moda olan bir başka dekorasyon trendi de, Asya Stili dekorasyondur.

 


Asya Stili Dekorasyonun Özellikleri

/resimler/2018-8/30/1422178008619.jpg

Bazen Doğu stili olarak adlandırılan Asya tarzı iç tasarım, Japonya, Çin, Vietnam, Tayland ve diğer önde gelen Doğu toplumlarının kültürlerini ortaya koymaktadır. Bazı oda tasarımları bir stile göre yapılmaktadır, birçok Asya temalı oda ise iki ya da daha fazla Asya kültürünün bir birleşimi olarak karşımıza çıkmaktadır. En çok tanınan tasarım stilleri Çin ve Japon stilleridir.
Feng shui birçok Asya ülkesinde uygulanmaktadır, ancak Batı kültürlerinde de son günlerde giderek daha popüler hale gelmektedir. Bu, nesneleri ve binaları düzgün bir şekilde yerleştirmek için kullanılan bir dizi eski Çin kuralıdır. Feng shui, tüm nesnelerin pozitif veya negatif enerjiye sahip olduğunu belirtir, bu yüzden bu enerjileri dengelemek için özen gösterilmelidir.

 


Çin Ekolüne Göre Tasarım

Çin´den ilham alan iç mekanlar, süslü mobilyalar ve aksesuarlar ile birlikte cesur renklere yer vermektedir. Mobilya parçaları, elle boyanmış detaylar ve parlak lake yüzeyler ile oyulmuş ahşap tasarımlara sahip olma eğilimindedir.
Aksesuarlar, Çin mitolojisinde çokça yer etmiş maymunlar ve ejderhalar gibi hayvan motifleri ve mitolojik yaratıkları barındırarak bu dramatik tarzın önemli bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Porselen zencefil kavanozları, büyük vazolar ve çok çeşitli renklerde karmaşık desenler ile boyanmış balık saksıları da Klasik Çin dekorasyonunda sıklıkla kullanılan şık öğeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Sıklıkla görülen diğer şık öğeler, canlı ya da çarpıcı renk paletlerinde tarihsel karakterleri ve efsanevi sahneleri gösteren büyük duvar resimleri, plakalar ve katlanır perdelerdir.

 


Sık Kullanılan Renkler

Bu Asya tarzı iç tasarımda kırmızı en çok kullanılan renktir. Çin kültürüne bakıldığında, kırmızı rengin "iyi şanslar" anlamına geldiğini bu yüzden öne çıktığını kolayca anlayabilirsiniz. . Sarı ve yeşil gibi diğer parlak renkler de sık şekilde kullanılır. Renkli kağıt fenerler genellikle çok canlı renklerde yapılırken, ahşap tonlarında ise karşımıza daha çok koyu renkler çıkmaktadır.
Chinoiserie adı verilen akım, mobilya ve aksesuarların, Çin kültürünün detaylı bezemeleri ve karmaşık havasıyla dekore edildiği bir sanat formudur. Chinoiserie´ye bugün bakıldığında, aslında 1800´lerin ortalarında Avrupa´da popüler olan bir akım olduğu görülür. Bu Çin etkisi, birçok köşkte ve bahçe pagodalarında kullanılan mimari tarzda da görülebilir.

 


Japon Tarzı Tasarım

Japon tarzı iç mekanların sakinleştirici Zen benzeri hissi, doğal malzemeler ve bastırılmış renkler kullanılarak ortaya çıkartılır. Bu doğal unsurlar arasında kapalı su çeşmeleri ve yer kaplamaları olarak tatami paspaslar bulunmaktadır. Tatami, 3-6 metrelik ölçülerinde ve oda boyutları oluşturulmasına yardımcı olacak şekilde kumaşa sarılmış esnek hasır paspaslardır.
Bambu, taş ve diğer doğal malzemeler, kahverengi, gri ve yeşil, yatıştırıcı bir renk paleti için temel oluşturur. Yumuşak çiçek desenleri ile renkleri süslenmiş dekoratif çömlek ve tekstil ürünleri de bu tarz tasarımın değişmez öğeleri arasındadır.

Mobilya ve aksesuarlar temiz zeminli ve odanın zeminine yakın tarza sahiptir. Japon tarzının sadeliği özellikle modern ve minimalist tasarım hayranlarına hitap ediyor. Karmaşık olmayan detaylar geleneksel olarak yatak odası mobilyalarında kullanılırken, düşük masa ve yer yastıkları da yemek odası için kullanılır. Orkide ve bonsai gibi basit, zarif çiçek aranjmanları da, dekorasyona zarif bir dokunuş katıyor.
İpek gibi doğal lifler bu tasarım tarzı için bir zorunluluktur ve bazı silken kumaşlar, karmaşık tasarımlarla (duvar resmi olarak da kullanılabilen güzel bir kimono gibi) sanatsal olarak işlenir.
Yarı saydam fusuma veya shoji ekranları, oda bölücüler ve kapılar için tercih edilir. Shojis ayrıca, Japon esintili bir odayı doldurmak için bolca doğal ışık sağlayan fiber tonları ile birlikte pencere tasarımları için de kullanılmaktadır. Pirinç kağıdı lambaları geceleri yumuşak bir ışıltı sağlar.

 


Asya Tarzı Mobilyalar

Aksesuarlar, evinizdeki Asya tarzı tasarımın uygulanmasına yardımcı olabilir, ancak mobilyalar tabanın oluşturulmasına sağlayacaktır. Çizgili, alçak masalar, bambu ve lakeli ahşap sandıklara ve şık kanepelere mutlaka göz atın.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler