Aster Çiçeği Bakımı--

Aster Çiçeği Bakımı

Aster Çiçeği Bakımı--


Aster çiçeği toplum arasında çok farklı isimler ile bilinen bir çiçektir. Bu isimlerden birkaçı şu şekildedir: yıldız patı, sonbahar papatyası, yıldız papatyası, saray patı vs.
Aster çiçeği asteracea ailesinden gelen ve yaklaşık olarak 600 türü içermesiyle ailenin en zengin üyelerinden bir tanesidir. Aster çiçeğinin yaklaşık 600 türünün her birinin kendine özgü özellikleri ve güzellikleri vardır.Bu bitki türü bol çiçek açarak bahçelerinizde renk tonları oluşturur. Bu bitkinin çiçekleri beyaz, kırmızı, pembe, mor gibi farklı renklerde açarlar bundan dolayı insanın içini açan renklerdir.

Aster çiçeğinin ekimi için herhangi bir fidanlıktan alabileceğiniz aster fidesini seçerken özellikle çiçeği coşmamış olanı seçmelisiniz. Aldığınız fideyi toprakta çukur açıp dikiniz ve ardından çukuru toprakla kapatarak toprağı iyice sıkıştırınız. Fide olarak diktiğiniz çiçeği bir daha ki yaza tohumdan yetiştirebilirsiniz. Nisan ayından itibaren tohumlarınızı küçük bir saksıda yetiştirerek fidenizi kendinizoluşturabilirsiniz. Kendiniz oluşturduğunuz fideleri de mayıs ayında gerçek yerlerine dikerseniz eylüle doğru bahçeniz rengârenk olabilir. Aster çiçeğinin üremesinde çelik yöntemini de kullanabilirsiniz. 

Aster çiçeğinin bakımı yapılırken filiz halindeyken budaması mutlaka yapılmalı ki daha çok çiçek açabilsin. Aster çiçeğin dalları çok yükselmiş ve ok yayılmış hallerini duvar süslemede ya da bahçeniz için sınır oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Aster çiçeği çok güneşte kalmayı sevmez ama akşam güneşi gibi etkisi azalmış güneşi almayı sever ve ılıman bölgelerde çiçeklenme süreleri uzundur. Kış aylarında ise soğuk almaması için iyice budanarak üzerine örtü örtülmesi tavsiye edilir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler