Asla Karıştırmamanız Gereken Yiyecekler ve İlaçlar--

Asla Karıştırmamanız Gereken Yiyecekler ve İlaçlar

Asla Karıştırmamanız Gereken Yiyecekler ve İlaçlar--

Bazı gıdaların, ilaçlarla sandığınızdan çok daha kötü şekilde etkileşime girdiğini biliyor muydunuz? Bu yazımızda, size hangi yiyecek ve içeceklerin asla bir araya getirilmemesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

                                                                              /resimler/2018-6/20/1521482130940.jpg    /resimler/2018-6/20/1522044475060.jpg
Bronkodilatörler

Bronşit veya astım gibi akciğer hastalıklarından muzdarip insanlar bu ilaçları kullanır. Bu ilaçların olumsuz etkilerinden kurtulmak için, kafein içeren ürünlerle birlikte tüketmemelisiniz. Bu tip ilaçlar, sinir sisteminde uyarıcı bir etki gösterir. Bu sebeple, tedavi süresince fazla sinirli olmak istemiyorsanız, kafeini azaltmalısınız. Kafein, teoflinin toksikliğini artırdığından, özellikle dikkat etmek gerekir. Aynı şekilde yağlı besinlerden de kaçınmalısınız.

 

 


Kan basıncını düşürmek için kullanılan ilaçlar

Kalp ve böbrek hastalıklarını ortadan kaldırmak için, kan basıncı düşüren ilaçlar tavsiye edilmektedir. Kaptopril, enalapril ve ramipril bu ilaçlardan bazılarıdır. Bu ilaçları, yüksek potasyum barındıran besinlerle birlikte tüketmemelisiniz. Çünkü bu ilaçlar da kandaki potasyumu artırır. Bir de üstüne siz potastyum alırsanız, kalp atışında düzensizlik veya nefes darlığı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden, ıspanak, muz, patates veya soya gibi gıdaları, bu ilaçları alırken tüketmemelisiniz.

 


Anti-aritmikler

Kalp yetmezliği tedavisi amacıyla anti-aritmikler kullanılır. Glisirizik asit, digoksinle temas ettiğinde kalp atışını bozar. Bu yüzden, meyan gibi glisirizik asit açısından zengin besinleri, hamur veya birayı bu ilaçlarla tüketmemelisiniz.

 


“Kötü” kolesterolü (LDL) azaltmak için kullanılan ilaçlar

Obzeite veya diyabet yaşayan insanların tedavisinde bu ilaçlar kullanılır. Bu ilaçları narenciyelerle kesinlike tüketmemelisiniz. Çünkü narenciye ilaçların emilimini son derece artırır. Portakl suyu ile bir tableti yutmak, ilacı daha yüksek bir dozda almanızla eşdeğerdir.

 


Anti-koagülanlar

Anti-koagülan içeren ilaçlar ile tromboz tedavi edilir ve önlenir. Bu ilaçlar, kanı inceltme etkisi olan K vitamini içeren besinlerle tüketilmemelidir. Çünkü, yaban mersini, zencefil, sarımsak gibi K vitamini içeren besinler anti koagülan etkiye sahiptir ve ilacın etkisini artırarak kanamaya yol açabilir. Ayrıca K vitamini bu ilacın etkinliğini azaltır.

 


Analjezikler

Şişlikleri veya baş ağrılarını tedavi etmek için aneljezikler kullanılır. Bu ilaçlar arasından en bilinen ibuprofendir. Eğer bu ilacı soda veya gazlı içeceklere birlikte alırsanız, gazlı içeceklerdeki karbondioksit, ilacın emiliminin yükselmesine sebep olur. Bu yüzden, dozu kontrol etmek çok zor hale gelir ve toksik etkiler ortaya çıkabilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler