Asetonsuz Oje Nasıl Çıkartılır ?

Nasıl mı? Formüllerini sizin için yazdık.

Asetonsuz Oje Nasıl Çıkartılır ?

Tırnaklarınızdaki ojeyi çıkarmak, yenisini sürmek istiyorsunuz ama o da ne, evde aseton kalmamış! Sakın telaşlanmayın, çünkü evde aseton olmasa bile ojelerinizi kolayca çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? Formüllerini sizin için yazdık.

Sirke ve limon ile oje çıkarma

  • Yarım limonu, yarım limonun suyuna denk gelecek kadar sirkeyi ve pamuğu bir araya getirin.

 

  • Eğer zamanınız varsa, ojelerinizin daha kolay çıkabilmesi için ellerinizi 15 dakika boyunca sıcak suda bekletin. Eğer işiniz aceleyse, bunu yapmak zorunda değilsiniz.

 

  • Bunu yaptıktan sonra, malzemelerinizi karıştırmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle yarım limonun tamamını bir kabın içine sıkın, sonrasında kabın içine sıktığınız limon suyu ile aynı miktarda sirke dökün. Dikkat! Limon suyu ve sirke aynı miktarda olmalı. Sonrasında ellerinizi 5 dakika kadar bu karışımın içinde bekletin. Son olarak da, bir pamuk parçasını bu karışıma batırarak tırnaklarınızdaki ojeyi temizleyin. İşte bu kadar!

 

/resimler/2018-3/2/1103417676760.jpg

Nelere dikkat edilmeli?

  • Doğal olan limon ve sirke karışımı ojelerinizi,  güçlü kimyasallar içeren aseton kadar çabuk çıkarmaz. Bu sebeple, bu karışımla ojelerinizi çıkaracağınız zaman daha fazla kuvvet harcamanız gerekir; özellikle de kırmızı, bordo, siyah gibi koyu renklerde işiniz biraz zorlaşabilir.

Ayrıca, ojeler ucundan kalkmaya başladığı zaman tırnağınızla soyabilir, ojelerin çıkmasını hızlandırabilirsiniz.

 

  • Bu karışım, içinde sirke barındığından çok hoş kokmayabilir. Eğer sirke kokusundan hoşlanmıyor, bu yüzden de bu yöntemi denemek istemiyorsanız başka yöntemlerimiz de var!

 

/resimler/2018-3/2/1104467834251.jpg

Asetonsuz oje çıkarmanın diğer yolları

 

  • Bir kabın içine tırnaklarınızı kaplayacak miktarda kolonya dökün tırnaklarınızı kolonyanın içinde 5 dakika süreyle bekletin. Ardından, kolonyalı pamuk ile ojelerinizi temizleyin. Kolonya, içindeki alkol sayesinde ojeleri çıkarır ama öte yandan tırnaklarınızın kurumasına da yol açar. O yüzden, ojelerinizi çıkardıktan sonra krem, vazelin gibi malzemeler yardımıyla tırnaklarınızın yumuşamasını sağlamanız iyi olacaktır.

 

  • Tırnaklarınızdaki ojeleri sıvı sabun ve limon yardımıyla da çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen anlatıyoruz. Bir kabın içine ılık su doldurun, ardından sıvı sabun ekleyin. Tırnaklarınızı bu sabunlu suyun içinde 5 dakika beklettikten sonra limonla ovalayarak ojelerinizi çıkarın.

 

  • Diş macunu yardımıyla da ojelerinizi çıkarabilirsiniz. Bir yemek kaşığı oranında diş macununu alın ve eski bir diş fırçasını kullanarak tırnaklarınızı ovun. Son olarak da kağıt havluyla tırnaklarınızı silin.

 

  • Oje ile oje çıkarma yöntemini duymuş muydunuz? Duymadıysanız, bu en garanti ve en hızlı yöntemi hemen anlatıyoruz. Hali hazırda sürülü olan ojenizin üzerine yeni bir oje sürün ve hemen pamukla silin. Bu sayede hem yeni sürdüğünüz, hem de altta kalan oje tırnaklarınızdan çıkar. Sildikten sonra ellerinizi de yıkarsanız, başka işleme gerek yok!

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler