Art Nouveau dekarasyon nedir-

Art Nouveau dekarasyon nedir

Art Nouveau dekarasyon nedir-


Dekorasyon, belki de insanlar evlerde yaşamaya başladığından beri var olan ve sürekli değişim içinde olan bir alandır. Aynı moda gibi, dekorasyon trendleri de her geçen gün değişmektedir ve bir dönem trend olan dekorasyon stili, bir dönem sonra demode bulunabilir. Dünyada dönem dönem etkili olmuş birçok dekorasyon çeşidi vardır. Bunlar arasından en çok tanınanlardan birisi de, 19. Yüzyıl´da ortaya çıkmış dekorasyon stillerinden birisi olan Art Nouveau´dur. 19. Yüzyıl´da ortaya çıkmış olmasına rağmen, günümüzde hala sık kullanılan ve oldukça şık bir dekorasyon tarzı olan Art Nouveau, içerdiği küçük detaylar ile birçok kişinin favori dekorasyon tarzlarından birisi olarak görülmektedir.

Art Nouveau dekorasyon tarzı herkes için uygun değildir. Düzgün şekilde yapması çok fazla özveri gerektiren güzel bir stildir. Art Nouveau tarzını daha iyi anlamak için 19. yüzyıla bakmak gerekir. O dönemlerde, İç mimaride neoklasizm çok fazla etkiliydi. Tarihsellik, dönemin düzeniydi ve Art nouveau, geleneksel sanat tarzlarına tepki olarak ortaya çıktı. 1890 ve 1910´ların arasında, art Nouveau dekorasyon tarzı Londra ve Paris´te ortaya çıktı ve sanat ve tasarımı günlük yaşama dahil etmek amaçlandı. İşlevsel nesneler bile güzelleştirildi ve sanat eserine dönüştü.
Art nouveau tarzı, 1910 Paris Exposition Universelle´de, o zamanlar hâlâ oldukça avangard ve devrimci olarak görülmesine rağmen, ortaya çıktı ve ilgi gördü. Viktorya çağında yaşayanlar, bu tarzı çok abartılı bir tarz olarak değerlendirdiler ve Art Nouveau´nun aşırı ayrıntılı tasarım anlayışı karşısında dehşete kapıldılar.

Farklı sanat stilleri Art Nouveau´yu etkiledi. Art nouveau, Celtic sanatından Japonculuğa, mimari, dekorasyon ve güzel sanatlar ile takı, züccaciye ve çizimler gibi birçok sanatsal alana uygulanabilir bir tarzdır. Art nouveau mobilyaların yanı sıra Art nouveau aksesuarlar da, iç dekorasyonun popüler biçimleri haline geldi.

Farklı ülkelerde farklı isimler almasına rağmen, dünya çapında yayılan hareket, İtalya´da Stile Liberty, Almanya´da Jugendstil, Avusturya´da Sezessionstil ve Amerika´da Tiffany stili olarak biliniyor.
Sanatın ikonik stili, çiçek motifleri, uzun eğimli çizgiler, güçlü doğrusal şekiller ve kadınsı silüetlerden oluşmaktaydı. Tüm sanat hareketleri gibi, nouveau da popülaritede dalgalanmalar geçirdi. Art nouveau, Art Deko hareketinin ortaya çıktığı 1920´lerde kendisini trendlerin dışına itilmiş durumda bulan akım, 1960´lı yıllarda kısa bir yeniden canlanma gösterdi.

 


Art Nouveau stili nedir ?

/resimler/2018-8/30/1404190175179.jpg

Hem uzatılmış eğriler hem de doğrusal şekiller, nouveau sanatının her zaman önemli bir parçası oldu. Charles Rennie Mackintosh, bu dönemdeki art nouveau tasarımları ile tanınıyordu ve onun tasarım stilinden etkilenen pek çok mücevher günümüzde hala üretiliyor. Art nouveau tasarım esintilerinin çoğu doğadan alınmıştır. Stilize çiçekler, örümcek ağları ve duvar kağıtları ve mobilyalarda yoğun olarak kullanılan tüyler, bu dekorasyon tarzının en çok öne çıkan parçalarıdır.

 


Art Nouveau Tarzı Dekorasyon Nasıl Yapılır ?

Modern evinizde art nouveau tarzı dekoru taklit etmenin birçok yolu vardır. Görünümü daha güzel bir hale getirmek ve evinizi Art nouveau cennetine dönüştürmek için bazı öneriler:

Art Nouveau Tarzını Duvarlara Yansıtın

Art Nouveau tasarımı tipik olarak sessiz ve yumuşak renkleri kullanır. Bu stili griler, hardal sarısı, kahve, zeytin ve leylak paletiyle siz de kolayca oluşturabilirsiniz. Abartılı desenli duvar kağıtları eskiden popülerdi. Bugün ise , Art nouveau tasarımları her duvarda kullanmak için biraz fazla kaçan tarzlara sahip olabilir.
Bunun yerine, Art Nouveau tarzını yansıtacağınız bir duvar oluşturmak için benzer şekillerden oluşan bir duvar kağıdı seçin ve diğer duvarlarınızı düz beyaza boyayın. Alternatif olarak, otantik bir his yaratmak için üzerine garip desenler serpiştirilmiş beyaz fayanslar kullanarak kiremitli bir görünüm oluşturun. Art nouveau renkleri odanın tamamında tekrarlanmalıdır.

 


Salona Tasarımı Yansıtmak
Salonunuzda, Art nouveau dönemini otantik olarak yeniden oluşturmak için, parke veya ahşap kaplamaya gitmelisiniz. İsterseniz, zemini badanalayabilir veya orta tonlu ahşaplara başvurabilirsiniz.

 


Mobilya Seçimi

Art nouveau tarzında bir dekor yapılacaksa, mobiyalarınızda kullandığınız parçalar mutlaka dekoratif olmalıdır. Mobilyalar, yerden yukarı doğru büyüyen kavisli veya düz hatlara sahip olabilir. Ayrıca, eşyalarda renkli camlar kullanılabilir. Bu renkli cam özellikle dolaplarda ve aynalarda kullanıldığında etkilidir ve art nouveau dönemini anımsatır.

 


Art Nouveau´nun Etkileri

Art nouveau stili, Sanayi Devrimi sırasında doğdu ve ev eşyalarını uygun fiyatlarla toplu üretme kapasitesi gelişti.
Konseptte Arts and Crafts hareketine benzerdi, fakat Arts ve Crafts hareketi, tamamen kendine özgü ve bir kerelik eşyalar kullanılrken, Art nouveau, tamamen, uygun olan parçaları kopyalamaya dayalıydı. Rokoko tarzı bir ipucu ile, en önemli vurgu, art nouveau tasarımlarında sadık bir şekilde çalışılmış ve yeniden üretilmiş olan botanik etkiler üzerineydi. Art nouveau baskıları genellikle bu organik görüntüleri içerir.
Rokoko tarzından alınmış ipucu ile, Art nouveau tasarımlarında en çok vurgulanan nokta sadık bir şekilde çalışılmış ve yeniden üretilmiş olan botanik dokunuşlardı. Art nouveau baskıları genellikle bu organik manzaraları içerir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.