Amerikan Sarmaşığı Nasıl Yetiştirilir?

Amerikan Sarmaşığı Nasıl Yetiştirilir?

Amerikan Sarmaşığı Nasıl Yetiştirilir?


Amerikan sarmaşığı hızlı büyüme ve büyüdüğü alanı sarma özelliğinden dolayı genellikle park ve bahçe duvarlarında kullanılan bitkidir. Amerikan sarmaşığı bu kadar yayılan bir bitki olmasına karşın dar alanlarda da yetişebilen bir bitkidir.

Amerikan sarmaşığının yetişmesi için uygun olan toprak geçirgen, gübreli ve bol sulanan topraklardır. Bu topraklara ek olarak güneşli alanları da çok seven bir bitkidir.
Amerikan sarmaşığının bakımı yapılırken yaz ortasına kadar bitkiye gübre verilir ve budaması mutlaka yapılmalıdır. Çünkü Amerikan sarmaşık bitkisi bulunduğu alanı kaplama ve sarma gibi özelliğe sahip olduğu için etrafındaki bitkilere zarar verebilir.

Amerikan sarmaşığının üremesi ise çelik yöntemiyle yapılır. Çelik yöntemi ile Amerikan sarmaşığının dalından çelik alınarak başka bir yere dikilir ve bu çelik olarak alınan dal yeni bitkiyi oluşturur. Yetişkin olan bitkiler de ise sonbahar aylarında gerçekleşen yaprak dökme olayı ile de yeni bitkiler yetişebilir.

Amerikan sarmaşığı bitkisinin yaprakları genellikle parlak yeşil renktedir ve bu parlak yeşil yapraklar sonbahar mevsiminde kızıl bir renge dönüşür. Yaprakları şekil bakımından asma yapraklarına benzer ve çoğu bitkide olduğu gibi kışın bitkinin yaprakları dökülür. Amerikan sarmaşığı yazın açan minik yeşil çiçekleri ile sonbahara doğru üzümün küçüğüne benzeyen mor renkteki meyveleri oluşturur.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler