Allium Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Allium Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Allium Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?


Alliaceae ailesinden gelen ve ailenin birçok ünü bireyinden birisi olan Allium çiçeğinin en bilinen kardeşleri soğan, sarımsak ve pırasadır. Alliaceae aile bireylerini genellikle bahçelerde arka planlarda görsek de onlar kendilerine has köşelerinde gözlerimizi şenlendirirler. Bu aile bireylerinin hemen hemen hepsi yenilebiliyor ve tatları da oldukça lezzetlidirler.

 


Allium Çiçeğinin Yetiştirilmesi Ve Bakımı:

Allium bitkisi kardeşleri gibi çok yıllık bir bitkidir ve uzu yıllar boyunca bahçede aynı yerlerinde kalabilirler.
Allium bitkisinin sonbahar mevsiminde toprağın üzerinde kalan kısmı yok olurken toprağın altında kalan kısmı ile besin toplamaya devam eden bir yapısı vardır.
Allium bitkisi kışı toprağın altında atlattıktan sonra ilkbahar mevsiminde tekrar toprak üstüne çıkmak ister ve yeniden çiçek açar.
Allium bitkisinin renk seçenekleri vardır. Bu renkler: pembe, sarı, mor, beyaz vs.
Allium bitkilerinin boyları 5 santimetreden 150 santimetreye kadar uzayabilen özelliktedir.
Allium bitkisinin ve Alliaceae ailesinin yaklaşık olarak 1250 farklı türü vardır.
Allium bitkilerinin çoğalması küçük soğancıklar oluşturarak olur ve bu bitkiler ülkemizde hemen hemen her yerde karşımıza çıkabilir.
Eğer bir Allium bitkisine ya da soğanına sahip değilseniz bu bitkinin soğanın süs bitkileri satan yerlerden ya da marketlerden temin edebilirsiniz.

Allium bitkisinin kasım ayında toprakta açtığınız 8-10 santimetrelik bir çukura dikmeniz gerekiyor ve bu çukurun bulunduğu bölgenin çok nemli olmaması genellikle tercih edilen bir durumdur.
Eğer Allium bitkisini fidan olarak dikmek istiyorsanız sizin için en uygun süre bahar başından yaz sonuna kadar olan süredir. Bu bitki güneşli alanı seveceğinden alanınızı ona göre seçmelisiniz.
Aslında allium bitkisi her koşulda yetişebilecek bir bitkidir mesela toprağın mineral bakımından zengin olmadığı yerlerde bile yetişebilen bir bitki türüdür. Bu bitkinin topraktan tek beklentisi geçirgen özellik göstermesidir.


Eğer taş bir bahçeniz varsa allium bitkisi bu bahçede bile oldukça şık görüntüler verecektir.

Eğer allium bitkisini dikecek bir bahçeniz yoksa ve saksıda yetiştirmek istiyorsanız bu durum mümkündür. Allium bitkisi için seçtiğiniz saksıların büyük olmasına özen göstermelisiniz. Saksıda bitki yetiştirirken her yıl saksıdaki toprağa yaprak çürükleri eklemelisiniz ki besin sağlasın.

Bir kere allium bitkisi diktiyseniz ilerleyen zamanlarda o bitkiden ekmeseniz bile orada çıktığını gözlemleyebilirsiniz.
Allium bitkisini kurutup sonbahar mevsiminde ev dekorasyonu içinde kullanabilirsiniz.
Allium çiçeğinin çeşitli kullanımları varken bu çiçeğin tek kötü yanı çok güzel kokmamasıdır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler